چهارشنبه 3 بهمن 1403

مشکلات ایستگاهی خیابان استاد معین برطرف شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مشکلات ایستگاهی خیابان استاد معین برطرف شد

شهردار منطقه 9 تهران گفت: مشکلات ایستگاهی استاد معین مرتفع و در حال حاضر در مرحله مجدد صدور پروانه است.

شهردار منطقه 9 تهران گفت: مشکلات ایستگاهی استاد معین مرتفع و در حال حاضر در مرحله مجدد صدور پروانه است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رحیم مرتضوی شهردار منطقه 9 در نشست خبری امروز عصر خود با بیان اینکه منطقه 9 به میزان 1921 هکتار وسعت دارد و بخش زیادی از پادگان‌ها و نیز فرودگاه مهرآباد در آن واقع شده است گفت: 1200 هکتار از مساحت منطقه شامل فرودگاه مهرآباد و پادگان‌های نظامی است و از باقیمانده پارسل ها و پهنه‌ها نیز 57 درصد بافت فرسوده هستند و یعنی در واقع رتبه دوم را از حیث بافت فرسوده داریم.

وی با اشاره به بودجه منطقه گفت: 195 میلیارد تومان بودجه منطقه در قالب بودجه عمرانی و خدمات شهری و اجتماعی منهای بودجه‌های هزینه‌ای و حقوق و دستمزد است و با توجه به گزارشات در حوزه کنترل پروژه احداثی و تملک دارایی سرمایه‌ای با 82.6 درصد در رتبه اول پیشرفت فیزیکی در بین مناطق قرار داریم که امیدواریم در 15 روز باقیمانده پیشرفت پروژه را به صد درصد برسانیم.

مرتضوی با اشاره به پروژه‌های توسعه محله‌ای گفت: در این بخش 53 عنوان پروژه محله‌ای با اعتباری حدود 60 میلیارد تومان از ابتدای سال داشته‌ایم که با توجه به تعداد و اعتبار پروژه‌ها رتبه ششم را در بین مناطق کسب کرده‌ایم.

شهردار منطقه 9 گفت: با توجه به گزارش سامانه کنترل پروژه، منطقه 9 در 53 پروژه در حوزه‌های مختلف با 99.57 درصد پیشرفت در صدر جدول سلسله مراتبی پیشرفت پروژه‌های توسعه محلی قرار دارد و تا پایان سال به صد درصد می‌رسد.

وی گفت: منطقه 9 به دلیل شرایط حاکم بر آن و وجود بافت فرسوده و پادگان‌ها و فرودگاه کمترین تعهد را از حیث تحقق درآمد دارد اما امسال با برنامه ریزی های انجام شده در تاریخ 15 دی ماه به عنوان اولین منطقه صد درصد درآمد نقد خود را محقق کردیم و تا پایان هفته پنجاهم سال 101 درصد درآمد نقد و غیرنقدی ما تحقق پیدا کرده است.

شهردار منطقه 9 با بیان اینکه سعی کردیم تمام دیون را به پیمانکاران پرداخت کنیم گفت: تا پایان سال 1400 تمام دیون خود را پرداخت کرده‌ایم در بحث بدهی جاری به پیمانکاران در سال 1401 نیز این مبلغ 213 میلیارد تومان بوده که تاکنون 60 درصد آن را پرداخت کرده‌ایم و سعی می‌کنیم تا پایان سال 40 درصد باقیمانده آن را نیز پرداخت کنیم.

وی گفت: در حوزه شهرسازی و معماری 11 پروژه داریم که هرکدام به مدت 10 سال خوابیده بود که به دنبال حل مشکلات آنها رفیتم، بزرگترین پروژه تجمیعی شهر تهران پروژه سیستانیکا است و این پروژه تجمیعی در محله هاشمی است و با توجه به پیگیری‌های انجام شده مصوبه‌ای از کمیسیون ماده پنج گرفتیم و در خصوص صدرو پروانه جدید اقدام لازم صورت گرفت.

مرتضوی گفت: مشکلات ایستگاهی استاد معین مرتفع و در حال حاضر در مرحله مجدد صدور پروانه است همچنین پایش طرح تفصیلی منطقه از دیگر اقدامات بود که بر اساس آن حریم 7.5 متری خیابان زرند را حذف کردیم، همچنین در خصوص بازآفرینی پایدار محور فتح مطالعات انجام شده و پیشنهادات آن را به کمیسیون ماده پنج ارجاع دادیم.

وی تصریح کرد: اجرای 26 هزار و 182 متر آسفالت مکانیزه در پروژه‌های عمرانی، اجرای 34 هزار و 14 متر مربع لکه گیری آسفالت در پروژه‌های عمرانی، اجرای هزار متر پیاده رو سازی در بحث عمرانی، تعریض بزرگراه ایت الله سعیدی به مساحت 3 هزار متر مربع برای کاهش بار ترافیکی این محدوده، ترمیم و بهسازی شبکه جمع آوری آب‌های سطحی در 37 معبر از اقدامات حوزه عمرانی است.

شهردار منطقه 9 با اشاره به اقدامات حوزه خدمات شهری گفت: در حوزه خدمات شهری و در بحث پروژه یادگار امام (ره) جابجایی درختان در این محدوده انجام شده و راه اندازی شب بازار در خیابان اجتماعی، بازسازی و احداث سرویس‌های بهداشتی بوستان‌ها به تعداد 52 مورد، طراحی و بازسازی شبکه آبرسانی فضای سبز، اجرای طرح شبکه تفکیک از مبدأ پسماند و آغاز پویش سفیران محیط زیست برای نخستین بار در شهر تهران از مهمترین اقدامات این حوزه است.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل نیز بهسازی پیاده رو و احداث و توسعه مسیر دوچرخه به میزان 1200 متر در خیابان زرند، اجرای 4 هزار متر مربع اصلاح هندسی، مناسب سازی مسیر عابر پیاده خیابان استاد معین، توسعه و مسقف سازی یک خط در پایانه شمشیری، تعمیر و نوسازی روشنایی زیرگذرهای سطح منطقه و بهسازی و اورهال کردن تمامی ایستگاه‌های اتوبوس در سطح منطقه انجام شده است.

مرتضوی ادامه داد: اجرای ویژه برنامه اجتماع امام حسنی‌ها، حضور در 28 مسجد از 34 مسجد موجود در منطقه و انجام ملاقات مردمی در آنها، دیدار با 60 خانواده شهید، 27 مورد ملاقات مردمی، اجرای ویژه برنامه‌ای با موضوع نامه‌ای به آسمان به مناسب سالگرد شهید سلیمانی، برنامه تجلیل از بانوان مدافع سلامت، اجرای طرح هر روز یک مسجد با هدف مشارکت پذیری مردم و گسترش سرمایه اجتماعی و گفتگو بین مدیران و شهروندان از اقدامات حوزه فرهنگی است.

شهردار منطقه 9 با بیان اینکه این منطقه تنها منطقه‌ای است که واگذاری املاک فرهنگی را با استعلام قیمت کارشناسی انجام داده است گفت‌: در بحث پادگان جی، ایجاد ایستگاه‌های جدید مترو، پیگیری پروژه یادگار امام (ره) و مباحث پیرامونی آن نیز در برنامه‌های ما در سال آینده قرار دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که بسته‌های تشویقی در میزان نوسازی بافت‌های فرسوده چقدر مؤثر بوده گفت: یکی از دلایل افزایش صدور پروانه در منطقه ایجاد انگیزه و بسته‌های تشویقی در بافت‌های فرسوده بوده و افزایش یک طبقه باعث ترغیب برای ساخت و ساز شده است و احتمال می‌دهیم در سال آینده این رشد چشمگیر تر از امسال باشد.

مرتضوی تصریح کرد: در بحث املاک بردن پرونده‌های آن به کمیسیون ماده پنج و اخذ مجوزها انجام شد و در موضوع تسهیل بحث املاکی که رأی ماده صد داشتند، تبدیل رأی به جریمه ریالی و همچنین افزایش میزان صدور پروانه باعث ایجاد درآمد شد، البته عمده درآمد ما از اخذ مطالبات از دستگاه‌های دولتی از جمله تأمین اجتماعی و بانک سپه بود.

شهردار منطقه 9 با اشاره به اینکه برای عید نوروز نیز طرح بهاران خدمت را داریم که البته این طرح در کل شهر انجام می‌شود، بیان کرد: با توجه به وجود میدان آزادی در منطقه، اقدامات ویژه ای خواهیم داشت؛ از جمله اینکه یک تونل نوری برای زیر برج آزادی و نصب المان‌های نوروزی را زیر برج و در محدوه میدان آزادی و کاشت گلهای فصلی و فرشهای گل در اطراف میدان آزادی را داریم، علاوه بر این در کنار نورافشانی در لحظه تحویل سال، طرحی در حوزه اجتماعی به‌نام جشن جهانی نوروز در میدان ازادی را داریم که بزرگترین هفت سین در کشور و تونل نمایشگاه ایران شناسی را شامل خواهد شد که منتظر ابلاغ این طرح توسط شهرداری مرکز هستیم.

وی عنوان کرد: بعد از توقف پروژه یادگار در دوره قبل در این دوره با توجه به وضعیت ترافیکی تصمیم گرفته شد که شاخه غربی این پروژه مجدداً آغاز شود و در دومین شنبه امید و افتخار کلنگ آغاز عملیات عمرانی شاخه غربی یادگار امام (ره) به زمین خورد و قرار است این شاخه در ادامه وارد پادگان جی شود و به صورت زیرگذر از خیابان اجتماعی بگذرد و بعد از آن به میدان فتح و سپس بزرگراه متوسلیان می‌رسد و در ادامه وارد 45 متری زرند و بعد از آن وارد خیابان بهاران در منطقه 18 و سپس به بزرگراه بروجردی می‌رسد و آن بزرگراه نیز به آزادگان متصل می‌شود و در واقع با این پروژه معابر بزرگراهی غرب تهران تکمیل می‌شود.

مرتضوی ادامه داد: فاز اول این پروژه از میدان جی تا فتح و از فتح تا 45 متری زرند در منطقه 9 قرار دارد که در آن 27 پلاک ثبتی معارض داریم و بخش عمده معارضان به شرکت ساسان و سوله‌های آموزش و پرورش و پادگان جی مربوط است و در بحث رفع معارضین شخصی به 1,300 میلیارد تومان نیاز است، تا پایان 1402 این پروژه به میدان فتح متصل می‌شود و فاز دوم آن در سال 1403 به اتمام می‌رسد.

شهردار منطقه 9 اضافه کرد: برنامه جدید خاصی برای پروژه زیرگذر استاد معین نداریم و مسیر دوچرخه سواری آنکه در گذشته ایجاد شده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد در حالی که فضای زیادی از معبر را در برگرفته است و برنامه ما تثبیت رفیوژ میانی از طریق انجام کار عمرانی است.

وی با بیان اینکه کمبود سرانه‌های خدماتی از گلایه‌های شهروندان است، عنوان کرد: فرودگاه مهرآباد تقریباً نصف محدوده منطقه 9 را در بر گرفته و این مساله شبکه معابر منطقه را با مشکل مواجه کرده است و آلودگی هوا و آلودگی صوتی و ترافیک ناشی از رفت و آمد به سمت فرودگاه را سبب شده است و در بحث خط آسمان نیز در حوزه شهرسازی برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده است.

مرتضوی با اشاره به اینکه مدیران فرودگاه اعلام کردند که تنها 11 درصد از محدوده برای فرودگاه است و مابقی مربوط به ارگان‌های دیگر است، توضیح داد: جابجایی فرودگاه در توان شهرداری تهران نیست و نیاز به یک عزم و اراده ملی دارد و با توجه به ساخت باند جدید 29 شرق و ترمینال جدید در فرودگاه مهرآباد بنایی مبنی بر جابجایی آن وجود ندارد.

شهردار منطقه 9 ادامه داد: املاکی در محدوه فرودگاه وجود دارد که شامل نهادهای مختلف است و هیچکدام از این املاک برای ساخت و سازشان پروانه ساختمانی نگرفتند و پایان کار ندارند و عوارض نوسازی نیز پرداخت نکردند و در طرح تفصیلی نیز پهنه آن محدوده پهنه فرودگاهی تعریف شده است، بر همین اساس و به منظور تمکین آنها در بحث عوارض و تشویق برای دریافت پایان کار پیشنهاد تغییر پهنه را دادیم که در انتظار رسیدگی در کمیسیون ماده پنج است تا از پهنه فرودگاهی به پهنه S تغییر پیدا کند تا بتوانیم مطالبات شهرداری تهران را از آنها دریافت کنیم.

وی در پایان با بیان این مطلب که پادگان جی در منطقه 9 یکی از مواردی است که توافق خروج آن از شهر انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای ارتقای سرانه‌های خدماتی منطقه نیاز به ملک داریم و این پادگان می‌تواند به ما کمک کند، پادگانی که یک سند یکپارچه دارد که به دوقسمت شرقی یعنی بخش متعلق به وزارت دفاع و غربی متعلق به ارتش تقسیم می‌شود، در مرداد ماه امسال توافق با وزارت دفاع انجام شده که در زمین‌های توافق شده 35 درصد از آن به وزارت دفاع و 65 درصد به شهرداری برسد و ما منتظر بودیم که قسمت مربوط به ارتش نیر توافق انجام شود ک

وی گفت: البته ارتش این موضوع نپذیرفت و آن مسأله را فعلاً از دستور کار خارج کردیم و در خصوص زمین‌های مربوط به وزارت دفاع، سازمان نوسازی طرحی را تهیه و به کمیسیون ماده پنج ارسال کرده که امیدواریم در اوایل سال آینده تصویب شود تا بتوانیم سرانه‌ها را در منطقه از جمله بحث فضای سبز، کلانتری، ایستگاه آتش نشانی و میادین میوه و تره بار را ارتقا دهیم.