چهارشنبه 7 آذر 1403

مشکل کشاورزان، اجرانشدن مصوبات شورای عالی آب

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
مشکل کشاورزان، اجرانشدن مصوبات شورای عالی آب

استاندار اصفهان گفت: آنچه سبب شده است کشاورزان استان اصفهان، این روز‌ها و در سال‌های گذشته دچار رنج و محنت فراوان شوند اجراء نشدن مصوبات 9 ماده‌ای شورای عالی آب کشور است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا مرتضوی در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: پیگیری اجرای این مصوبات از جمله مطالبات کشاورزان این استان است.

استاندار چهار محال و بختیاری هم در ارتباط تلفنی با این بخش خبری گفت: شورای عالی آب، 13 بار مصوبه داشت که یکی از آن‌ها در سال 1393 بوده است.

اقبال عباسی ادامه داد: در سال 1393 برای استان چهار محال و بختیاری از 1 میلیارد و 500 میلیون متر مکعب آب، 237 میلیون مترمکعب در نظر گرفته شد که این مقدار، امسال به 150 میلیون متر مکعب هم نرسید و اکنون بیشتر از 200 روستا و حدود 6 شهرک صنعتی را با تانکر آبرسانی می‌کنیم.

وی بر لزوم اجرای همه مصوبات شورای عالی آب تاکید و اضافه کرد: در استان چهار محال و بختیاری بیش از 90 درصد برداشت‌ها توسط کنتور هوشمند انجام می‌شود و آبیاری باغات و مزارع به صورت قطره‌ای یا بارانی مکانیزه است.

عباسی گفت: استان چهار محال و بختیاری بیشتر از استان اصفهان در حوزه آب و حتی آب شرب، مشکل دارد، اما مردم به گونه‌ای مدیریت و تحمل می‌کنند.

وی ابراز امیدواری کرد: سخنان هر 4 استان حوضه آبریز زاینده رود شنیده شود و یک راهکار عقلانی و منطقی که همه این 4 استان را دربر گیرد اجرایی شود.

استاندار خوزستان هم در ارتباط تلفنی با این بخش خبری گفت: امسال متأسفانه وضعیت این استان به علت شرایط خشکسالی، مناسب نیست و اکنون آب آشامیدنی بخشی از شهر‌های این استان، شور شده است و مجبورند از دستگاه‌های آب شیرین کن استفاده کنند.

صادق خلیلیان افزود: در بخش‌های شمالی استان مانند مسجد سلیمان که صاحب 2 سد است حتی آب آشامیدنی برخی از روستا‌ها دچار مشکل شده است و سعی می‌کنیم با تانکر آبرسانی کنیم برخی روستا‌ها در هفته فقط یک مخزن هزار لیتری آب در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: شرایط، خوب نیست و تقریبا تراز سد‌های استان خوزستان منفی شده است و بخش عمده‌ای از کشاورزان موفق به کشت نشدند.

خلیلیان افزود: اقداماتی در استان انجام شده است و به سمت مصرف آب با روش‌های نوین آبیاری رفته ایم تا مقداری صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم.

وی اضافه کرد: یک سوم منابع آب استان خوزستان کاهش یافته است و در شرایط نامناسبی قرار دارد.

در ادامه استاندار یزد نیز در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 گفت: متأسفانه وضعیت استان یزد هم وضعیت مناسبی نیست و به شدت بحرانی است اکنون 360 روستا را با تانکر آبرسانی می‌کنیم. وی ادامه داد: حتی در حاشیه مرکز استان یعنی شهر یزد با تانکر آبرسانی را انجام می‌دهیم.

مهران فاطمی با بیان اینکه EC آب مصرف مردم که باید کمتر از 900 باشد اکنون حدود 2 هزار است، افزود: 110 میلیون متر مکعب، آب شرب و بهداشتی مان و 55 میلیون متر مکعب آن از خط اول است که با کوچکترین مشکلی دچار مسائل جدی و در تأمین آب شرب مردم دچار مشکل می‌شویم.

وی اضافه کرد: تاب آوری آبی استان یزد کمتر از 8 ساعت است اگر نتوانیم در کمتر از 8 ساعت، خط را تعمیر کنیم مردم در آب شرب و بهداشت خود دچار مشکل می‌شوند.

فاضلی افزود: هر راه حلی برای عبور از این بحران باید مبتنی بر حل مشکلات هر چهار استان و نیز باید راه حل کاملا علمی و کارشناسی شده باشد.

استاندار یزد گفت: همه ما برادر هستیم و در دفاع مقدس برای هم جان و شهید دادیم؛ اکنون هم باید با صبوری و تعامل مشکلات را حل کنیم و نگذاریم ضد انقلاب از برخی حرکات هیجانی سوء استفاده و برادری و یکپارچگی و انسجام ملی ما را خدشه دار کند.