مشکل یک بنای قاجاری در رفسنجان با حضور معاون وزارت گردشگری بررسی شد
کرمان - ایرنا - معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به بسته بودن درهای خانه تاریخی حاج آقا علی رفسنجان گفت: این خانه تاریخی در مالکیت اوقاف است که با هماهنگی مدیران این دستگاه درهای خانه مذکور به روی گردشگران باز خواهد شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان، علی اصغر شالبافیان در نشست جمعبندی سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به رفسنجان افزود: انتظار میرود با حمایت یکی از شرکتهای صنعتی و معدنی منطقه مشکلات پیش روی خانه تاریخی حاجآقا علی رفسنجان برطرف شود و وزارت میراثفرهنگی آمادگی دارد از محل تبصره ماده 18 به بهرهبردار جدید این بنا تسهیلات اعطا کند.
وی تاکید کرد: مرمت سایر بناهای جانبی خانه حاج آقا علی رفسنجان (100 کیلومتری شمال مرکز استان کرمان) نیز باید انجام شود و امیدواریم اوقاف نیز در این زمینه همکاری کند.
مجموعه تاریخی حاج آقاعلی رفسنجان در پنج کیلومتری جنوب شرقی رفسنجان در روستای قاسمآباد واقع شده، مربوط به دوره قاجار و سال 1377ثبت ملی شده است.
معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: بیشتر بناهای تاریخی تحت مالکیت وزارت میراثفرهنگی از طریق صندوق حفظ و احیا بناهای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده است و اگر هر بنای تاریخی سرمایهگذار داشته باشد میراثفرهنگی آمادگی اعطای تسهیلات و تامین زیرساختها را دارد.
وی با بیان اینکه بیشتر بناهای در تملک این وزارتخانه در استان کرمان مرمت شدهاند گفت: اگر بنایی در استان کرمان وجود دارد که مرمت نشده است مالکیت آن در اختیار سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی است.
مالکیت بیشتر بناهای تاریخی در اختیار میراث نیست
مدیرکل امور موزهها و اموال منقول وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز با بیان اینکه با اسناد خزانه سه ساله نمیتوان آثار تاریخی را مرمت و بهسازی کرد گفت: بیشتر بناها و خانههای تاریخی در مالکیت و تصرف سایر دستگاههای دولتی از قبیل اوقاف است و میراثفرهنگی نمیتواند برای حفاظت و نگهداری این قبیل بناها وارد عمل شود.
محمدرضا کارگر با بیان اینکه وقتی به میراثفرهنگی توجه میشود به سبک زندگی نیز توجه صورت می گیرد افزود: نسلهای گذشته نیز با بیکاری، خشکسالی، سیل و سایر بحرانها و بلاهای طبیعی مواجه بودهاند، اما از تجربه گذشتگان استفاده میکردند امری که نسل امروز از آن بیبهره است.
وی با اشاره به اینکه وقتی یک اثر حفظ میشود بخشی از حافظه تاریخی نیز حفظ میشود بیان کرد: متاسفانه با اسناد خزانه سه ساله نمیتوان اقدامی برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی انجام داد.
امدیرکل امور موزهها و اموال منقول وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خواهان همکاری همه دستگاهها و نهادها برای حفظ آثار فرهنگی و تاریخی شد و تاکید کرد: بخش زیادی از این آثار در تملک ارگانهای دولتی است که کارشناسان میراثفرهنگی حتی امکان انجام بازدیدهای دورهای از آنها را ندارند.
*س_برچسبها_س*