مصاحبهای که تندروها را عصبانی کرد / آنها انتظار داشتند پزشکیان مشت گره کند و بگوید اسراییل را نابود میکنیم

گفتوگوی رئیسجمهوری ایران با روزنامهنگار آمریکایی، برخلاف انتظار جناح تندرو، نه با شعارهای رادیکال بلکه با تأکید بر صلح، مذاکره و پرهیز از جنگ همراه بود؛ رویکردی که خشم جریانهای افراطی را برانگیخته است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عصر ایران در خصوص مصاحبه مسعود پزشکیان با تاکر کارلسن روزنامه نگار آمریکایی نوشت:
گفتوگوی تازه منتشر شده رییس جمهور پزشکیان با "تاکر کارلسن" روزنامهنگار مشهور آمریکایی باب میل تندروهای ایران قرار نگرفته زیرا هوشمندانه پاسخ داده و بر احساسات خود مهار زده است.
آنها انتظار داشتند مشت گره کند و بگوید اسراییل را نابود میکنیم و نوبت بعد به دیگر پایگاههای دیگر آمریکا هم حمله میبریم و مذاکره بیمذاکره و به کمتر از اعدام رافائل گروسی رضایت نمیدهیم و برای سر ترامپ جایزه تعیین کردهایم و شعارهایی از این دست که هزینه هنگفت آن را باید مردم بپردازند و اگرچه گویندگان در مقام شعار بر زبان میآورند اما به دشمن بهانه میدهد تا از آن بهرهبرداری کند. به تعبیر نماینده صریحاللهجه و جانباز پیشین رشت در مجلس هزینه این ادعاها را آن دستفروش بیچاره باید بپردازد و مردمان عادی و نه خود این جماعت.
تنها نقدی که بر مصاحبه رییس جمهور با تاکر کارلسن میتوان وارد دانست این است که کاش زودتر و قبل از جنگ 12 روزه انجام شده بود هر چند بیش از نقد، آرزوست.
نخست به یاد داشته باشیم مصاحبهکننده بسیار حرفهای و مسلط است و چه بسا اگر رویارو گفتوگو می کرد و تصویری و از راه دور نبود چالش ایجاد میکرد اما در عین حال به نسبت برخی دیگر از استقلال بیشتری برخوردار است و از طریق او صدای ایران بهتر به گوش مخاطبان آمریکایی میرسد.
مهم ترین کلمات در سخنان رییس جمهوری ایران در سالگرد پیروزی او و اندک زمانی بعد از پایان جنگ 12 روزه با اسراییل، صلح و مذاکره است و همین به کام مدعیان لاف گزافزن خوش ننشسته است.
آنان انتظار داشتند از مذاکره به عنوان فریب یاد کند اما به قول طرف آمریکایی اشاره کرده که در طول مذاکرات ما با شما اسراییل حمله نخواهد کرد حال آن که در آستانه دور ششم این کار را انجام داد. با این حال اصل مذاکره را نفی نکرده بلکه این تعبیر را به کار برده که اسراییل با حمله به ایران میز مذاکره را منفجر کرد. تندروها و اصحاب کیهان و پایداری و شبه کارشناسان صدا وسیما مذاکره را بخشی از سناریو میدانند ولی رییس جمهور ترجیح میدهد میز مذاکره را یکی از اهداف تروریستی اسراییل معرفی کند. چرای آن هم روشن است. این زبان را دنیا و سیاستمداران بهتر در مییابند و نمیتوانند ایران را به ترک میز مذاکره متهم کنند آن هم در حالی که اروپاییها هم مترصد اجرای مکانیسم ماشهاند.
سیاست با عقل سر و کار دارد نه با احساس و عقل هم یعنی دوراندیشی و رییس جمهوری باید کمی دورتر را ببیند و دیده است. خشم رادیکالها به این خاطر است که چرا همراهی اسراییل با آمریکا و پیوند نتانیاهو با ترامپ را مفروض ندانسته و اتفاقا همین مهمترین ویژگی مصاحبه است. در این جملات دقت کنید: - نتانیاهو تلاش کرده گفتوگوی ما را مختل کند. - توصیه من به دولت آمریکا این است که خود را وارد جنگی نکند که با اهداف غیر انسانی نتانیاهو به راه افتاده. - اسراییلی ها تلاش میکنند آمریکا را به جنگی بیفایده بکشانند. - ترامپ هم میتواند شرایط را به سمت صلح هدایت کند و هم اسراییل را مهار کند. - اگر رییس جمهوری آمریکا خواهان صلح است باید نتانیاهو را مهار کند.
تندروها از این که شعار "مرگ بر آمریکا" را متوجه مقامات آمریکایی ندانسته و قصد ترور را نفی کرده و در عین حال از نجات خود و مقامات ارشد دیگر از نقشه ترور اسراییل در یک بمباران خبر داده ناخرسندند.
لابد دوست داشتند مشت گره کند و شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل سر دهد و ترامپ را نوکر نتانیاهو بداند و به استقبال اجرای مکانیسم ماشه برود. در این صورت چه فرقی بود بین او و فلان امام جمعه؟
او از پاسخ به این پرسش که چین و روسیه تا چه حد از ایران حمایت کردهاند زیرکانه خارج شده و از باور به خداوند و کمک او گفته است.
ترامپ دوست دارد بگوید در حمله به تأسیسات سه گانه هستهای ایران آسیب رسانده و پزشکیان هم انکار نکرده و گفته است: "متأسفانه در پی حمله آمریکا به تأسیسات هستهای ما بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم ببینیم امکان آن وجود دارد یا نه."
به زبان ساده تر: مگر ترامپ نمیگوید به تأسیسات ما آسیب وارد کرده؟ خوب! بازرسان را که نمیتوانیم بر سر تأسیساتی ببریم که آسیب دیدهاند یا دربارهغنی سازی در تأسیساتی بحث کنیم که آسیب دیدهاند!
تندروها لابد دوست داشتند بگوید آسیب کدام است؟ سُر و مُر و گنده سر جای خود هستند و هر قدر هم دلمان بخواهد غنی سازی میکنیم و گور پدر آژانس و گروسی! پزشکیان اما نمیخواهد جنگ دیگری درگیرد چرا که همین دیشب اعلام شد شمار شهیدان جنگ 12 روزه به 1100 نفر رسیده است.
فقط در آستانه اشرفیه در استان گیلان - استانی که پناهگاه میلیونها ایرانی و غالبا از تهران بود - در یک حمله 16 تن و غالبا اعضای خانوادههای مرتبط قربانی شدند در حالی که در جریان انقلاب 57 کل شهیدان این شهرستان به 5 نفر نمیرسد. (انقلاب و نه جنگ هشتساله).
بر رییس جمهوری خرده میگیرند که مگر از تفکیک اروپا از آمریکا بهره گرفتید که حالا به دنبال تفکیک نتانیاهو از ترامپ هستید؟
از نگاه اینان اوبامای امضا کننده برجام با ترامپ خارج شده از آن تفاوت ندارد. اروپا همان آمریکاست و کلا در جهان دو جبهه داریم. ما حقایم و آنها باطل اما اینها هر چه باشد به درد گفتار متن فیلمهای مرحوم آوینی و سخنان ملالآور امثال سعید جلیلی میخورد و دیپلماسی نیست.
برای مردم دیگر این شعارها نه تنها مهم نیست که خسته کننده است. زندگی مهم است و دوست ندارند دوباره جنگی درگیرد. هم به خاطر خودشان و هم حفظ تمامیت ایران. مهم بودن است و امروز ایرانیان به هستن و بودن بیش از هر مقوله دیگری بها می دهند. دوست دارند زندگی کنند و دوست ندارند بمیرند.
312222
کد خبر 2087323