شنبه 10 آذر 1403

معاون استاندار مرکزی بر کاهش حجم نیترات در محصولات کشاورزی استان تاکید کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
معاون استاندار مرکزی بر کاهش حجم نیترات در محصولات کشاورزی استان تاکید کرد

اراک - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بر کاهش حجم نیترات در محصولات کشاورزی استان تاکید کرد و گفت: حجم نیترات در محصولات کشاورزی این استان به دلایل مختلف بیش از حد مجاز است که باید از سوی دستگاه‌های مسوول اصلاح شود.

«بهروز اکرمی» روز یکشنبه در نشست کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استانداری مرکزی افزود: استفاده از کود و سموم باعث افزایش نیترات در محصولات غذایی می‌شود که برای سلامتی افراد مضر است و باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

وی اضافه کرد: در ارزیابی‌های دانشگاه علوم پزشکی اراک از محصولات عرضه شده در میدان میوه و تره‌بار اراک، میزان نیترات بخش عمده‌ای از محصولات بیش از استاندار است که دستگاه‌های مسوول باید رویکرد امنیت غذایی از مزرعه تا سفره را در دستور کار قرار دهند چرا که نیترات بیش از حد مجاز برای سلامتی مضر است و در صورت بی توجهی به این مهم باید برای افزایش ظرفیت و زیرساخت‌های بیمارستانی استان برنامه ریزی کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر آگاه سازی کشاورزان نسبت به کشت محصول تولیدی، اطمینان بخشیدن به مردم برای سالم بودن محصولات کشاورزی که به طور گسترده در سبد غذایی مردم جا دارد، باید در دستور کار دستگاه‌های مسوول قرار گرفته و تمامی محصولات تولیدی استان توسط کارشناسان مورد بررسی و نمونه گیری قرار گیرد..

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: تولید سالم مواد خوراکی در مزرعه، استفاده کمتر از سم و کود شیمیایی، بهره‌گیری از روش‌های مبارزه با آفات بیولوژیک طبیعی و بخش گسترده‌ای از فعالیت‌های کشاورزی در دام و طیور و زراعت گام اول بهداشت مواد غذایی است که باید در استان جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: توجه اصولی به شیوه‌های نوین کاشت، داشت و برداشت، کشاورزی مبتنی بر سلامت و فناوری‌های نو در کنار الگوی کشت مناسب اهمیت زیادی دارد و دستگاه‌های مختلف به خصوص سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان باید این مفاهیم را با برنامه‌های کارآمد عملیاتی کنند.

اکرمی بیان کرد: هر کدام از دستگاه‌های اجرایی در این نشست آمارهای متفاوتی ارائه می‌کنند که این امر فرآیند تصمیم‌گیری را با مشکل مواجه می‌کند بنابراین باید با روحیه مشارکتی نسبت به ارائه یک آمار کلی و منطبق با واقیعت‌های جامعه اقدام و با رویکرد سیستمی برای حل مشکلات چاره اندیشی شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: اگرچه دانشگاه علوم پزشکی فعالیت میدان میوه و تره‌بار بزرگ اراک را مورد ارزیابی قرار می دهد اما هیچ نهادی بر فعالیت فروشندگان میوه و تره‌بار سیار نظارت نمی‌کند که لازم است یک کمیته ویژه با حضور نمایندگان استانداری، شهرداری اراک، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه پیام نور استان تشکیل و نسبت به نظارت بر فعالیت فروشندگان میوه و ترهبار سیار اقدام شود.

اکرمی در خصوص کاهش نرخ ازدواج و زاد و ولد در استان مرکزی نیز گفت: عوامل موثر بر این مهم باید از سوی دستگاه‌های مربوطه شناسایی و برای رفع آن چاره اندیشی شود.

استان مرکزی 12 شهرستان و یک میلیون و 440 هزار نفر جمعیت دارد.

*س_برچسب‌ها_س*