شنبه 3 آذر 1403

معاون اول قوه قضاییه: ادبیات فرمانده انتظامی مازندران خوب نبود / پروانه وکالت خانم عبادی باید باطل شود / سایت دسترسی خبرنگاران به درخواستشان ایجاد می شود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
معاون اول قوه قضاییه: ادبیات فرمانده انتظامی مازندران خوب نبود / پروانه وکالت خانم عبادی باید باطل شود / سایت دسترسی خبرنگاران به درخواستشان ایجاد می شود

ایسنا نوشت: معاون اول قوه قضاییه گفت: خانم شیرین عبادی در محافل خارج همواره می‌گوید وکیل است. در قانون آمده است شرایط وکیل شدن اعتقاد به ولایت فقیه و قانون اساسی است که این خانم آن را به صراحت نقض کرده و باید پروانه‌اش توسط نهاد مربوطه باطل شود.

  • معاون اول قوه قضاییه گفت: خانم شیرین عبادی در محافل خارج همواره می‌گوید وکیل است. در قانون آمده است شرایط وکیل شدن اعتقاد به ولایت فقیه و قانون اساسی است که این خانم آن را به صراحت نقض کرده است و باید پروانه‌اش توسط نهاد مربوطه باطل شود. حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در نشست خبری امروز ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه و گرامی داشت یاد و خاطره شهید بهشتی گفت: هفته قوه قضاییه فرصت مناسبی برای ارایه برنامه های قوه قضاییه و عملکرد یکسال گذشته این دستگاه است. سال گذشته سال مهم و تاثیرگذاری برای قوه قضاییه بود و نوع چالش‌هایی که داشتیم بی سابقه بود. ما از این چالش‌ها عبور کردیم و بحران را تبدیل به فرصت کردیم.
  • وی افزود: در یکسال گذشته تلاش مسئولان قضایی بر برنامه محوری بوده است. امروز قوه قضاییه با چند سال پیش متفاوت است و همیشه اعلام کردیم که قوه قضاییه با برنامه حرکت می‌کند. در اوایل سال گذشته برنامه‌ها را اعلام کردیم و عملیاتی شد و در سال 1402 همین کار انجام شد. وی افزود: در قانون اساسی پنج ماموریت برای قوه قضاییه تعیین شده است. برنامه قوه قضاییه با نگاهی به اسناد بالادستی تعیین می شود از جمله سیاست‌های کلی قضایی ابلاغی رهبری و سیاست‌های برنامه هفتم و سند تحول قضایی، مفاد حکم ریاست قوه قضاییه و محورهای اعلامی سال گذشته در هفت تیر که توسط مقام معظم رهبری فرمودند.
  • وی با اشاره به سند تحول قضایی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند که سند تحول قضایی باید در همه سطوح اجرایی شود. هم و غم ما هم این است که این سند به طور کامل اجرا شود. پایان امسال پایان سند تحول است و حتما امسال باید به دنبال ارتقای سند تحول باشیم و حرکت براساس سند تحول در قوه قضاییه دایمی است‌. سال اینده ان شالله یک سند دیگر به مدت 5 سال ابلاغ خواهد شد. مصدق با یادآوری اینکه سخنان رهبری در 7 تیر سال گذشته هوشمندانه بود، گفت: عصر همان روز جلسه‌ای گذاشتیم و 18 راهکار برای عملیاتی کردن فرامین رهبری تعیین کردیم. از جمله یکی تشکیل قرارگاه عملیاتی برای اجرای فرامین رهبری بود. تا کنون 23 جلسه قرارگاه برگزار شده و هدف از تشکیل قرارگاه این بوده که با نگاهی به اسناد بالادستی برنامه‌های قوه قضاییه را عملیاتی کنیم. امروز قوه قضاییه براساس شاخص‌ها بسیار موفق بوده است.
  • وی افزود: به سمت هدف محور بودن رفتیم و باید حتما هدف محور حرکت کنیم. مصدق ادامه داد: گزارش دادند که رشد خوبی نسبت به اول سال داشتیم. در زمینه احقاق حق و اجرای عدالت و... رو به رشد بودیم. نمی‌گوییم مطلوب است. قطعا مطلوب نیست و زمان می برد. وی با اشاره به حوادث اخیر و عفو رهبری گفت: در این قضیه برخورد قوه قضاییه رویکردی متانت محور توام با عقلانیت و قاطعیت بود. اتخاذ این رویکرد سه وجهی باعث شد که این حوادث مدیریت شود و از عمق بخشی برخی از شیطنت‌ها در کشور پیشگیری شود و با کمک مردم، دشمن در این خصوص ناامید شد.
  • معاون اول قوه قضائیه گفت: پیشنهاد عفو زمانی به مقام معظم رهبری تقدیم شد که اغتشاشات به پایان رسیده بود و نظام از روی اقتدار عفو را ارائه داد و حدود 90 هزار توانستند مشمول عفو رهبری شوند. اکثر قریب به اتفاق این 90 هزار نفر افراد تحت تعقیب بودند و در زندان نبودند و این عفو بی سابقه حتی در زبان دشمنان هم یکی از محسنات نظام جمهوری اسلامی ایران بیان شد.
  • مصدق تصریح کرد: بسیاری از افرادی که عفو شدند جوانانی بودند که گول خورده بودند و دارای خانواده‌های متدین بودند و خود این افراد اظهار ندامت کرده بودند. کسانی که معرکه گردان بودند عمدتاً دستگیر نشدند زیرا هنگامی که تجمعات شکل می‌گرفتند از محل دور می‌شدند و این افراد وابسته به دشمنان بودند و برای این کارها از بیگانگان پول می‌گرفتند. مصدق با اشاره به هوشمند سازی گفت: سال گذشته 3 میلیون استعلام توسط سامانه هوشمند قوه قضائیه صورت گرفته که نسبت به گذشته 500 درصد رشد داشته است.
  • وی درباره لایحه جرم زدایی گفت: یکی از مشکلات مردم و ما، کثرت پرونده است و یکی از عوامل آن این است که خیلی از رفتارها که براساس قانون عنوان مجرمانه دارد نباید عنوان مجرمانه داشته باشد و باید تخلف باشد لذا لایحه ای با این رویکرد تقدیم مجلس شده است و در دو سال گذشته موادش تغییر کرده است. مثلا نداشتن گواهینامه و رانندگی بدون گواهینامه جرم است که پس از طی مراحل قضایی پرونده تشکیل و بعد از رسیدگی جزای نقدی تعیین می شود یا نانوایی نان را کوچک می‌پزد لذا بهتر است برخی از رفتارهایی که از امروز جرم بوده توسط صنف خودش رسیدگی شود.
  • وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات فرمانده انتظامی مازندران درباره شکستن گردن هنجارشکنان و اینکه آیا او می تواند این سخنان را مطرح کند؟ گفت: ادبیات خوبی نبوده است. این طور نیست که او گفته باشد اگر کسی بی حجاب باشد گردنش را می شکنیم بلکه سخنان ایشان در رابطه باافراد شرور و کسانی که امنیت برهم می زنند و سرقت‌های مسلحانه بوده است. فیلم پخش شده هم تقطیع شده است. گرچه این ادبیات در شان یک فرمانده نبوده است.
  • مصدق در پاسخ به سوال ایسنا درباره وضعیت کلی ورودی پرونده‌ها به قوه قضاییه و اقدامات قوه قضاییه برای رفع اطاله دادرسی در سال‌های اخیر گفت: ما هر سال نسبت به سال گذشته با رشد پرونده‌ها مواجهیم. سال گذشته نسبت به سال قبل 4 درصد رشد پرونده داشتیم و همکاران ما در زحمت و مشقت هستند. قضات اگر پرونده به خانه نبرند، این وضعیت خیلی بدتر می شود. بسیاری از همکاران ما تا 12 در منزل رای می نویسند و محاکمات را انجام می دهند.
  • وی افزود: ما رسیدگی هایمان نسبت به سال گذشته بهتر شده و به طور متوسط تعیین وقت در پرونده ها 95 روز بود الان کمتر شده و نرخ رسیدگی در دادستانی کل و دادگستری‌ها و دیوان عالی بهتر شده است. چند کار در حال انجام است و اگر انجام شود امیدوارم کاهش مدت رسیدگی‌ها را شاهد باشیم. یکی لایحه جرم زدایی است. مواردی را پیش بینی کردیم و اگر تصویب شود یک پنجم پرونده‌ها کم می شود و دیگری جذب امکانات اعم از کارمند و قاضی است و با حمایت های دولت جذب را شروع کردیم. نهایتا وضعیت رو به بهبودی است. معاون اول قوه قضائیه درباره رهنمودهای رهبری و اقدامات صورت گرفته دراین باره، گفت: در سند تحول برای برنامه‌های قوه قضائیه زمان مشخص شده است و بسیاری از موارد سند تبدیل به برنامه شده است و سعی ما بر این بوده است در بازه زمانی مشخص اقدامات خود را انجام دهیم.

شیرین عبادی به ولایت فقیه و قانون اساسی اعتقاد ندارد

  • وی درباره نظارت بر عملکرد وکلا و دور زدن قانون توسط مفسدان، گفت: قوه قضائیه بر اساس قانون، نظارت بر کانون و مرکز وکلا را بر عهده دارد و بنای قوه قضائیه دخالت در کار کانون وکلا نیست اما نظارت را انجام می‌دهد و طی جلساتی که با هیأت مدیره کانون‌ها داشته ایم، چنانچه نظارت توسط خود این کانون‌ها انجام شود کار ما سبک تر خواهد بود اما گاهی این اتفاق رخ نمی‌دهد. کانون‌های وکلا و همچنین مرکز وکلا نهاد مدنی هستند و خود باید کار نظارت را انجام دهند اما گاهی حس می‌شود برخی از کانون‌ها کم کاری می‌کنند. برای مثال خانم شیرین عبادی در محافل خارج همواره می‌گوید وکیل است. آیا نباید کانونی که پروانه داده است آن را لغو کند؟ در قانون آمده است شرایط وکیل شدن اعتقاد به ولایت فقیه و قانون اساسی است که این خانم آن را به صراحت نقض کرده است و باید پروانه اش توسط نهاد مربوطه باطل شود. معاون اول قوه قضائیه با اشاره به رویکرد محتوایی قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه در دو سال اخیر بر روی برنامه حرکت کرده است و مطالبه گری از درون دستگاه قضائی و همکاری میان قوای سه گانه از جمله مهم ترین برنامه‌هاست. نقد پذیری، سعی در بهبود ارتباط با نخبگان جز محورهای اصلی قوه قضائیه است و همواره اعلام کرده ایم نقد را می‌پذیریم همچنین ارتباط ساده با مردم و حذف تشریفات زائد ازجمله تأکیدات رئیس قوه قضائیه است.
  • معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره استجازه رهبری درباره دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی گفت: در یک برهه‌ای به خاطر ضرورت رهبرانقلاب اجازه دادند. بر اساس اجازه ایشان برخی از موارد آیین دادرسی کیفری نادیده گرفته شود؛ اما تاکید کردند که سریعا تبدیل به قانون شود؛ دوباره یکسال گذشت تمدید شد. قوه قضاییه کار خود را انجام داده است و لایحه در مجلس در نوبت رسیدگی و تصویب است. وی با اشاره به راه اندازی سامانه ای جدید در قوه قضاییه گفت: اسم این سامانه را سخنگو گذاشته بودند من گفتم اسمش را عوض کنید زیرا مطالبش چیز دیگری است. این سامانه در رابطه دسترسی خبرنگاران به آنچه که می خواهند است.

بیشتر بخوانید:

216220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1779087