معرفی برنامههای سی امین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که از روز 12 فروردین آغاز به کار میکند در شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون انعکاس خواهد یافت.
نشست شورای برنامهریزی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم صبح جمعه یازدهم فروردین ماه با حضور علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن و مسئولان بخشهای مختلف در مصلی امام خمینی برگزار شد.
در این نشست در خصوص برگزاری مراسم افتتاحیه بحث و بررسی شد که مشخص شد مراسم افتتاحیه فردا شنبه 12 فروردین ماه از ساعت 14:30 باحضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برگزار میشود.
ستاد خبری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، نشست شورای برنامهریزی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم صبح امروز جمعه یازدهم فروردین ماه با حضور علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه بینالمللی قرآن و مسوولان بخشهای مختلف در مصلی امام خمینی برگزار شد.
در آیین گشایش نمایشگاه، بناست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشته باشد. در مراسم فردا محمدجواد پناهی از قاریان بینالمللی کشورمان قرائت قرآن خواهد داشت و در ادامه مراسم تجلیل از خادمان قرآنی نیز همزمان با افتتاحیه برگزار میشود.
اتوبوسرانی تهران بازدیدکنندگان نمایشگاه را از 3 میدان اصلی به مصلی میآورد
روابط عمومی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با صدور اطلاعیهای از آمادگی این مجموعه برای جابهجایی شرکتکنندگان در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از 3 میدان اصلی پایتخت به منظور بازدید از دوازدهم تا بیست و ششم فروردینماه سال جاری از ساعت 17:00 تا 1:00 بامداد در محل مصلی حضرت امام خمینی (ره) خبر داد.
بر اساس این گزارش، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران برای رفاه حال بازدیدکنندگان، علاوه بر تقویت خطوط عبوری و منتهی به محل نمایشگاه، نسبت به ارائه خدمات حمل و نقلی از مبادی میدان انقلاب اسلامی (پایانه کاوه) - میدان رسالت و میدان راه آهن اقدام میکند.
این در حالی است که فعالیت اتوبوسها در ساعات کاری نمایشگاه مستمر بوده و در پایان کار نمایشگاه، اتوبوسها شرکت کنندگان نمایشگاه را به مبادی اولیه باز خواهند گرداند.
سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 12 تا 26 فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی (ره) تهران برپا میشود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت 17 تا 24 خواهد بود.
راهاندازی شبکه مستقل 24 ساعته در نمایشگاه قرآن
مدیر بخش مشاورههای قرآن بنیان گفت: امسال نسبت به سال گذشته که در پنج ساحت کار مشاورهای داشتیم، سعی کردیم این عدد را به 11 ساحت برسانیم. تمام مشاورهها در این بخش از نمایشگاه به برکت قرآن به صورت رایگان خواهد بود.
سید محمدحسین چاوشیان مدیر بخش مشاورههای قرآن بنیان در خصوص اقدامات این بخش در طول نمایشگاه توضیح داد: امسال دومین سالی است که بخش مشاورههای قرآن بنیان در نمایشگاه قرآن حضور خواهد داشت، اما امسال نسبت به سال گذشته که در پنج ساحت کار مشاورهای داشتیم، سعی کردیم این عدد را به 11 ساحت برسانیم.
افزایش سه برابری مشاوران برای حضور در نمایشگاه قرآن
وی ادامه داد: البته با این افزایش قطعاً باید مشاوران بیشتری هم به جمع ما اضافه شود که این امر اتفاق افتاد و مشاوران سه برابر نسبت به دور گذشته افزایش خواهند داشت.
مدیر بخش مشاورههای قرآن بنیان ابراز کرد: مشاوران ما نیز از بین اساتید دانشگاه و شخصیتهای حوزوی در رشتههای روانشناسی، علوم تربیتی و خانواده خواهند بود.
پاسخگویی به شبهات نوجوانان در نمایشگاه قرآن
چاوشیان یادآور شد: باتوجه به اتفاقات اخیر در کشور، قطعاً شبهات و سوالات زیادی ذهن نوجوانان و جوانان ما را به خود مشغول کرده است، به همین منظور برای این قشر بخش جداگانهای را در نظر گرفتهایم تا پاسخگوی شبهات آنها باشند.
پیشبینی مکانی برای نگهداری از کودکان در زمان مشاوره خانوادهها
وی افزود: یکی از ابتکارات ما در این دوره مربوط به حوزه کودکان است، متاسفانه براساس تجربه سال پیش متوجه شدیم بسیاری از خانوادههایی که کودک داشته و نیازمند مشاوره هستند به دلیل اینکه شرایط نگهداری فرزندانشان برایشان سخت است از گرفتن مشاوره صرف نظر میکردند.
مدیر بخش مشاورههای قرآن بنیان ادامه داد: به همین خاطر فضایی را برای کودکان تعبیه کردیم که خانوادهها بتوانند فرزندان خود را در اختیار مربیان ما قرار دهند تا ضمن ایجاد فضای شاد قرآنی برای کودکان؛ خانوادههای نیز بتوانند از مشاوران ما بهره ببرند.
راهاندازی بخش ویژه روانسنجی هوشمند
به گفته چاووشیان یکی از بخشهای پرمخاطب مشاورهها در دوره قبلی مربوط به مشاورههای حقوقی و فقهی خانواده بوده که امسال در این بخش مخاطبان با افزایش مشاوران روبرو خواهند بود.
وی با بیان اینکه امسال بخش ویژه روانسنجی هوشمند را خواهیم داشت، ابراز کرد: در این قسمت مخاطبین براساس سامانهای که در اختیارشان قرار داده میشود با وارد کردن شمارهشان لینکی برایشان ارسال میشود که پس از ورود به آن میتوانند از خدمات روانشناسی بهره ببرند، سپس نتایج جلسات روانشناسی در اختیار درمانگرهای ما قرار میگیرد و آنها راهنمایی لازم را انجام میدهند.
ارائه مشاورههای رایگان به بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن
مدیر بخش مشاورههای قرآن بنیان با اشاره به حضور مشاوران از هر دو گروه آقایان و بانوان تصریح کرد: باز هم براساس تجربه سال گذشته مبنی بر انتظار بسیاری از علاقمندان برای گرفتن مشاوره در صفهای طولانی، فضایی را با عنوان اطاق انتظار فراهم کردیم که علاقمندان میتوانند در این فضا استراحت کرده یا میهمان ما در افطار باشند تا نهایت زمان مشاورههای آنها فرا برسد.
چاوشیان همچنین از افزایش فضای محیطی غرفه مشاوران خبر داد و گفت: آنچه ما در مشاورههای خود دنبال میکنیم ارائه راهنماییهایی با نگاه دینی و تربیت معنوی است، در واقع برخلاف برخی مشاورانی که رویکرد غربی و لیبرالی در مشاورههای خود دارند.
به گفته وی تمام مشاورهها در این بخش از نمایشگاه به برکت قرآن به صورت رایگان خواهد بود.
راهاندازی شبکه مستقل 24 ساعته با عنوان «نماقرآن»
در این دوره از نمایشگاه فعالیتهای رسانهای متنوعی برای انعکاس آنچه در نمایشگاه میگذرد در نظر گرفته شده است که از جمله آنها باید به اقدامات رسانه ملی برای انعکاس این رویداد اشاره کرد. بر همین اساس تلوبیون از سکوهای وابسته به سازمان صدا و سیما اقدام به راهاندازی شبکه مستقل 24 ساعته با عنوان «نماقرآن» کرده است.
نماقرآن نام یک شبکه مستقل 24 ساعته تلوبیونی است که با تولید و پخش هشت ساعت برنامه و دو بازپخش در طول روز اقدام به انعکاس نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم کرده است.
پخش برنامههای نمایشگاه از بادصبا و هیأت آنلاین
نرمافزار کاربردی بادصبا و هیأت آنلاین نیز پخش همزمان نمایشگاه را در برنامه خود قرار داده است. پخش همزمان از ساعت 19:30 تا 20 از شبکه قرآن و معارف سیما و پخش شناور از ساعات دیگر بخش دیگری از اقدامات رسانه ملی برای انعکاس نمایشگاه قرآن است.
پوشش نمایشگاه قرآن در رادیو قرآن
رادیو قرآن نیز با برنامه «شهرقرآن» هر روز از ساعت 17 تا 24 بهصورت شناور برنامهها، میان برنامهها و گزارشهای ویژه این دوره از نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را برای رادیو قرآن و سایر شبکههای رادیویی تولید و پخش میکند.
علاوه بر این رادیو نمایشگاه نیز در ایام برپایی نمایشگاه قرآن به اطلاعرسانی داخلی این رویداد در محل برگزاری نمایشگاه قرآن میپردازد. در این رادیو اخبار و رویدادهای لحظهای و یا مرتبط با نمایشگاه برای بازدیدکنندگان اطلاعرسانی میشود.
فعالیتهای بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی در نمایشگاه قرآن / جامعه را با صنایع دستی دینی آشنا میکنیم
مدیر بخش صنایع دستی در نمایشگاه قرآن گفت: معرفت دینی و انسانی و همچنین مدل ارائه کار هنری هنرمندان حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی با دین ارتباط تاریخی دارد. بسیاری از این هنرها همچنان در حوزه هنرهای تاریخی تعریف میشوند.
بخش «آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی» یکی از بخشهای این نمایشگاه است که تلاش کرده امسال پر قدرتتر از سالهای پیش در میدان حاضر شود.
سید حسین علوی مدیر بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، توضیحاتی در رابطه با نحوه فعالیت این بخش در نمایشگاه عنوان کرد.
صنایع دستی با دین ارتباط تاریخی دارند
علوی گفت: پارسال برای اولین بار بخش صنایع دستی در نمایشگاه قرآن برگزار شد. این بخش که با تم مذهبی و قرآنی بود، امسال هم با تلاش بیشتری ادامه خواهد داشت. همچنین صنایع دستی با دین ارتباط تاریخی دارند.
وی ادامه داد: رویکرد ما در نمایشگاه تقویت هنرها با محتوای دینی و قرآنی است که از قدیم در جامعه بوده و هنوز هم هست. تلاش میکنیم علاوه بر معرفی و نمایش این محصولات، در آینده صنایع دستی قرآنی بیشتری در اختیار مردم بگذاریم.
معرفی صنایع دستی که سبقه دینی دارند
علوی توضیح داد: معرفت دینی و انسانی و همچنین مدل ارائه کار هنری هنرمندان حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی با دین ارتباط تاریخی دارد. بسیاری از این هنرها همچنان در حوزه هنرهای تاریخی تعریف میشوند.
مدیر بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به عنوان مثال گفت: یکی از انواع زیراندازها زیلو نام دارد که زیراندازی دستبافت است. زیلو از قدیمالایام فرش مسجد بوده، اما طبیعتاً در فضاهایی غیر از مساجد نیز قابل استفاده است. اما از آنجایی که سبقه تاریخی آن به مسجد بر میگردد، در وهله اول هنر زیلوبافی با تم و مضمون مذهبی شناخته میشود. پارسال بخشی از این جنس هنرها را جمع آوری کرده و امسال قصد داریم انواع بیشتری از آنها را به نمایش بگذاریم.
ساخت محصولات دستی در نمایشگاه
مدیر بخش صنایع دستی نمایشگاه درباره قسمتهای مختلف این بخش گفت: در نمایشگاه در بخشهای ورکشاپ، فروش و نمایش فعالیت میکنیم. در قسمت ورکشاپ محصولات به صورت زنده توسط هنرمندان این حوزه ساخته میشوند. در نتیجه مردم هم میتوانند نحوه تولید محصول را مشاهده کنند و هم از محصولات بازدید کنند. در صورت تمایل امکان خرید محصولات نیز در این بخش وجود دارد.
در نمایشگاه قرآن، جامعه با صنایع دستی دینی آشنا میشود
علوی ضمن اشاره به این که نمایشگاه درگاه جدیدی برای فروش محصولات سنتی است، درباره تأثیر گذاری این بخش بر جامعه گفت: با برگزاری بخش هنرهای دستی در نمایشگاه قرآن، هم جامعه با این هنر آشنا میشود و هم هنرمندان حوزه صنایع دستی هر سال در این آوردگاه همدیگر را میبینند. حتی ممکن است رقابتی نیز بین آنها پیش آید که به پیشرفت هنر در این حوزه کمک کند.
مسوولان و کارکنان بخشهای مختلف سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به صورت شبانهروزی در حال تلاش برای آمادهسازی فضای نمایشگاه هستند تا در روز 12 فروردینماه و همزمان با مراسم افتتاحیه تمامی بخشها آماده استقبال از بازدیدکنندگان باشد. کار آمادهسازی برخی بخشها از جمله خانههای نورانی که ویژه جلسات سنتی و خانگی قرآن است، تکمیل شده است.
تئاتر دینی در سیامین نمایشگاه قرآن اجرا خواهد شد
مدیر بخش هنرهای دینی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به اجرای تئاتر دینی با موضوعهای مرتبط با قرآن و عترت در این نمایشگاه گفت: تاکنون هفت گروه برای اجرای تئاتر دینی اعلام آمادگی کردند.
سیدمصطفی زراوندیان مدیر بخش هنرهای دینی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم درباره فعالیتهای بخش هنرهای دینی این نمایشگاه اظهار داشت: امسال در بخش هنرهای دینی سعی کردیم تنوع بیشتری را داشته باشیم. از این رو علاوه بر برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی در رشتههای نقاشی، نقاشی خط، خوشنویسی و... برنامههای هنری دیگری خواهیم داشت.
وی گفت: امسال در بخش هنرهای دینی نمایشگاه، تئاتر آئینی را خواهیم داشت که تاکنون هفت گروه آمادگی اجرا در موضوعهای مرتبط با قرآن و عترت و بخشی از زندگی شهدای هستهای همچون شهید محسن فخریزاده را دارند.
زراوندیان افزود: یکی از بخشهای دیگری که در حال رایزنی با مجموعه مصلی امام خمینی (ره) برای برگزاری آن هستیم، اجرای موسیقی «بانگ افطار» است، بانگ افطار موسیقی است که برخی از اقوام در لحظه افطار در کوچهها حاضر شده و سازهای محلی خود را برای اعلام زمان افطار اجرا میکردند، این رسم به نوعی جشنی برای شکرگذاری روزهداری بوده است.
مدیر بخش هنرهای دینی سیامین نمایشگاه قرآن کریم بیان کرد: در این دوره موضوع اجرای گروههای سرود در ردههای مختلف سنی؛ دهه هفتاد، هشتاد و حتی نود را هم خواهیم داشت، تاکنون 11گروه سرود برای اجرای در نمایشگاه هماهنگ شدهاند.
وی با اشاره به نصب و جانمایی نمادهای هنری در سیامین نمایشگاه قرآن کریم اظهارداشت: 30 بنر بزرگ متناسب با شعارهای مختلف این رویداد نصب خواهد شد، 20 پوستر نیز به صورت نگارخانه سیار خواهیم داشت که در طول نمایشگاه در فضاهای مختلف تغییر مکان دارند.
برگزاری جام رمضان در بخش دهههشتادیهای نمایشگاه قرآن
مدیر بخش «دهه هشتادیها»ی سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم درباره این بخش گفت: بخش دهه هشتادیها به چند قسمت تقسیم شده که در همه آنها تلاش شده تا با ادبیات روز با دهه هشتادیها صحبت شود. قسمتهایی مثل بازیفرآوری، موکبداری، اتاق فرار، لیزرتگ، باشگاه قرآنی، نشست دهه هشتادیها با نخبگان، جشن تکلیف و فروشگاه محصولات دیجیتال در نمایشگاه فعالیت خواهند کرد.
مهدی جعفریجوزانی افزود: در بازیسرای نمایشگاه بچهها بازیهای کامپیوتری ایرانی تولید شده با موضوعهای تاریخ اسلام، مقاومت، قرآن و عترت را تجربه میکنند. جام رمضان نیز در لیگ بازی کامپیوتری فوتبالی فیفا برگزار میشود. همچنین در این بخش 2 اتاق فرار طراحی شده که نوجوانان در آنها با حل معماهای قرآنی موفق به یافتن کلیدهای اتاق و در نهایت فرار از آن میشوند.
مدیر بخش «دهه هشتادیها»ی سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار داشت: هشتم فروردین سامانه ثبتنام شرکت غیرحضوری در مسابقات بازیهای رایانهای رونمایی شد تا مخاطبان بتوانند با پیش ثبتنام در این سامانه در لیگ جام رمضان شرکت کنند. همچنین شرایطی فراهم کردیم تا افرادی که به نمایشگاه میآیند نیز بتوانند در محلی که برای این کار اختصاص داده شده ثبتنام کرده و در مسابقه شرکت کنند.
وی گفت: در نمایشگاه قرآن امسال هر شب مراسم جشن تکلیف دانش آموزان دختر و پسر را به صورت نوبتی و جداگانه در قسمت باشگاه قرآنی برگزار خواهیم کرد. همچنین نشستهایی بین دهههشتادیها و بخشی از نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی جامعه ترتیب داده شده تا در فضای پرسش و پاسخ به رشد فکری و علمی نوجوانان کمک شود.
جعفری جوزانی با اشاره به ارزشمندبودن فرهنگ نوظهور موکبداری افزود: در قسمتی از نمایشگاه با برگزاری موکب، نوجوانان دهه هشتادی نه تنها آموزش موکبداری میبینند بلکه آن را تجربه میکنند. موکبداری یکی از فرهنگهای ارزشمندی است که از چند سال گذشته در جامعه رواج پیدا کرده است. در نمایشگاه محصولات دیجیتال با موضوعهای قرآن، عترت، هیئت و تجربه روضه مصور برای افراد قابل تهیه است.
ارتباط مردم با موسسات قرآنی
مدیر بخش موسسات قرآنی مردمی سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: تلاش ما در این دوره معطوف به معرفی ظرفیتهای قرآنی موسسات به خصوص در حوزه روانخوانی و بحثهای آموزشی قرآنی است.
محمد انجم شعاع افزود: تلاش ما بر این است که مردم با موسسات قرآنی ارتباط برقرار کنند، البته یک درصد از موسسات در نمایشگاه حضور دارند، اما با این وجود سعی کردیم علاوه بر پیوند بین مردم و موسسات، نیازهای تخصصی معلمین قرآنی و همچنین موسسات را هم بازیابی و حل کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بعد از نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی استقبال خوبی از سوی جوانان اروپایی و آمریکایی از این راهنماییهای مدبرانه رهبر انقلاب صورت گرفت سعی داریم برای آن دسته از جوانانی که به دنبال متن قرآن هستند شرایطی را فراهم کنیم تا کسانی که در امر تبیین و ترویج قرآن برای این قشر میتوانند کاری کنند به میدان عمل بیایند تا نیاز جوانان غربی را در توان برطرف کنند.
مدیر بخش موسسات قرآنی مردمی سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار داشت: با حضور مسئولان در این بخش مشکلات موسسات قرآنی به گوش مدیران خواهد رسید، بسیاری از موسسات موانع قانونی یا مشکلاتی از این دسته دارند که با آشنایی مسئولان با این مشکلات قطعاً بخشی از گرفتاریها حل خواهد شد.
سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 12 تا 26 فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی (ره) تهران برپا میشود. زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت 17 تا 24 خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت