معیشت جامعه پزشکی و پرستاری باید تأمین شود
وی افزود: شهید مطهری زمانی که منافقین در سربرگها مینوشتند «بنام خدا و بنام خلق»، میفرمودند که «فقط بنام خدا، اما بدانیم راه خدا از میان خلق میگذرد و بدون رضایت خلق، جلب رضای خدا چگونه ممکن است؟» جلب رضای خدا در خدمت ماندگار خواهد بود و در این نوع خدمت اگر کسی از انسان تقدیر نکرد، انسان احساس نقص و کاستی نمیکند چون دل را در گرو خدا داده است.
رییسجمهور بیان کرد: خدمت خالصانه و ایثار را نمیتوان با چیزی برابر قرار داد و پول و امکانات نمیتواند آن را برابری کند. خدماتی که در حوزه سلامت انجام گرفته و مردم ایران با همه وجود نسبت به آن قدردان هستند، کار بسیار ویژهای بوده و باید به این عزیزان بگوییم که از صمیم قلب متشکر زحمات شما هستیم.
رییسی گفت: مشورت با جامعه پزشکی در تصمیمگیریها سرمایه بزرگی برای وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی است؛ خوب است که در مراحل تصمیمگیری درباره این جامعه، نظرات نخبگان و فرهیختگان این عرصه مورد توجه باشد. بنده به مشورت با جامعه پزشکی باور دارم و به همکاران خود این را توصیه میکنم.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای سطح علم در کشور خاطر نشان کرد: نباید به این میزان از دانشی که در کشور داریم قانع بشویم؛ ما جایگاه خوبی در منطقه و جهان داریم و از بسیاری از شهرهای ما بهعنوان قطب سلامت یاد میشود و این به علت علم و فرهیختگان عرصه پزشکی است. این جایگاه علمی و پزشکی ما مورد اذعان مقامات جهانی هم هست.
رییسجمهور گفت: امروز کاری که نسبت به دارو در کشور انجام میگیرد، غیر از اینکه بیش از 90 درصد داروها ساخت داخل است، داروسازان ما احساس ضعف نکرده و خود را قوی میبینند و ما از صادرکنندگان داروی معتبر هستیم. روسای کشورها در دیدار با بنده از بخش پزشکی و داروسازی کشورمان سخن گفته و ابراز تمایل میکردند در این عرصهها هم با ما ارتباط داشته باشند.
رییسی تصریح کرد: جامعه پزشکی ما نشان داد که «اصحاب ما میتوانیم» هستند و وقتی وارد عرصهای میشوند، موفق خواهند بود و تأکید دارم که جامعه پزشکی به وضع موجود اکتفا نکرده و برای رسیدن به سطح بالاتر تلاش کنند.
وی بیان کرد: افتتاح دانشگاه، جذب دانشجو و تربیت استاد مهم است ولی باید با زیرساختهایی همراه باشد که سطح علمی افزایش یابد؛ کشور نیاز به پزشک، پرستار، زیرساخت و تجهیزات پزشکی دارد و دولت هم خود را مکلف میداند که حمایت کند.
رییسجمهور عنوان کرد: رهبری معظم انقلاب بر تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرینی در شعار سال تأکید کردند و کار و تولید باید با علم و دانش و فناوری همراه باشد و در این صورت ارزش افزوده میآورد. جامعه پرستاری، پزشکان و داروسازان باید در کنار برای خدا کار کردن، تامین بشوند و میزانی که در قانون قرار داده شده باید رعایت شود. رهبری معظم انقلاب بر این موضوع تاکید دارند و وضعیت معیشت پرستاران باید تامین بشود تا دغدغهای در این زمینه نداشته باشند.
وی ادامه داد: بعد از 15 سال تأخیر مسأله تعرفهگذاری پرستاری با پیگیری وزیر بهداشت انجام گرفت و پرستاران شاهد اجرای آن خواهند بود. ما به راحتی میتوانیم بگوییم که ایران قطب سلامت است و کشورهای همسایه هم به خوبی میگویند که ما برای درمان قبلاً ترجیح میدادیم به اروپا برویم ولی الان ترجیح میدهیم که به ایران برویم؛ این سرمایه بزرگی است که باید حفظ شده و ارتقا یابد.
رییسجمهور گفت: کار بزرگی در عرصه بیمه سلامت انجام گرفت و حدود 6 میلیون نفر بیمه رایگان شدند؛ ضمناً طرح «دارویار» کار بزرگی بود که نیاز به مراقبت و مواظبت دارد. و همچنین نسخههای الکترونیک از دیگر اقدامات مهمی بود که انجام گرفته تا سهولت داشته باشیم. تمام تجهیزات اتاق عمل در کشور تولید میشود و بنده در سفر به تاجیکستان - بر خلاف هدایایی که روسا معمولاً با خود میبرند - یک پک کامل تجهیزات اتاق عمل را بردم و در آن کشور بر روی این دستاورد ما کار علمی میکنند.
رییسی بیان کرد: نقش دولت هدایت، نظرات و حمایت است و بخش خصوصی و فعالان این عرصه بیشتر تلاش کنند و دولت مصمم است از فعالان این عرصه حمایت کند و ما حمایت خود را ادامه میدهیم. حمایت ما حقوقی، مالی و تسهیلات و تضمین است که محصولات آنان را در داخل کشور خریداری کرده و تجاریسازی و فراهم کردن مقدمات برای صادرات آن را انجام دهیم.
فعالان عرصه اورژانس زحمات فراوانی میکشند و در برنامه داریم که از این عزیزان هم حمایت کنیم تا با سهولت خدمت خود را ارائه دهند.
همچنین در جریان این مراسم 245 طرح سلامت در 8 نقطه کمبرخوردار کشور بهرهبرداری و 10800تخت بیمارستانی نیز افتتاح شده و از فعالان عرصه سلامت تقدیر و قدردانی انجام گرفت. ضمنا نمایندگان جامعه پزشکی، داروسازی و پرستاری نکات مد نظر خود را به رییسجمهور و مسئولین بیان کردند.