ملکی: تفرقهافکنی در دکتری سیاسی آمریکا تعریف شده / ترامپ قادر به تفرقهافکنی میان ایران و عراق نیست
حسن ملکی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشج، در خصوص توییت ترامپ پس از حوادث رخ داده در عراق و حمله به سفارت کشورش مبنی بر تحریک عراقی ها به اقدام علیه ایران گفت: نوع رفتار آمریکا در وقایع رخ داده در عراق و در چند روز اخیر جالب توجه است اگر تحلیل محتوایی در خصوص تویت های ترامپ در خصوص حمله نیروهای عراقی به مواضع حشدالشعبی داشته باشیم نشان دهنده آن است که...
حسن ملکی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشج، در خصوص توییت ترامپ پس از حوادث رخ داده در عراق و حمله به سفارت کشورش مبنی بر تحریک عراقی ها به اقدام علیه ایران گفت: نوع رفتار آمریکا در وقایع رخ داده در عراق و در چند روز اخیر جالب توجه است اگر تحلیل محتوایی در خصوص تویت های ترامپ در خصوص حمله نیروهای عراقی به مواضع حشدالشعبی داشته باشیم نشان دهنده آن است که دولت آمریکا دچار استیصالی زاید الوصف شده است.
وی ادامه داد: رفتار آمریکایی ها در حمله به پایگاه نظامی در عراق در حقیقت نشان دهنده انگاره های مورد تصور آمریکا و نومحافظه کارانی است که از دقیقه 80 قرن بیستم روی کار آمده اند و این رویکرد در حقیقت دنباله همان مواضع است که احساسات ضد آمریکایی را دامن زده است.
ملکی با اشاره به سیاست های یک جانبه گرایانه آمریکا و اعتقاد مضحک آنها مبنی بر استثنا بودن شان در جهان خاطر نشان کرد: آمریکایی ها تصور می کنند که هر رفتاری انجام دهند صحیح و مورد تایید است و برای اقدامات گستاخانه خود حتی خود را نیازمند تایید سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل و شورای امنیت ملی نمی دانند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا مصداق این ادعا را حمله ایالات متحده در سال 2003 به کشور عراق دانست و خاطر نشان کرد: آمریکایی ها با ادعای موهن وجود تسلیحات هسته ای در عراق در شرایطی که همه دنیا مخالف حمله به این کشور بودند اقدام خود را عملیاتی کردند و نتیجه آن گرفتاری در باتلاقی به نام عراق و افغانستان بود.
وی با اشاره به سند استراتژی آمریکایی ها و دکترین مورد نظر آنها درخصوص آنکه تصور می کنند در هر لحظه می توانند به هر جای دنیا حمله کنند گفت: برهمین اساس حمله به پایگاه نظامیان در عراق نیز با همین طرز تفکر بود و آنها تصور می کردند بعد از یک بهانه جویی بی حاصل و حمله به مواضع نظامی عراق در حقیقت با یک اقدام پیامی را برای سه گروه یعنی حشد الشعبی عراق، ایران و دولت بعدی در عراق مخابره خواهند کرد که حساب کار دستشان بیاید.
ملکی ادامه داد: این در حالی است که نه تنها عراق بلکه تمام منطقه از پتانسیل مقابله و مقاومت برخوردار است و آمریکایی ها باید بدانند دوران بزن دررویی تمام شده و مهمتر از همه مردم عراق اگر به شرایط حاکم در عراق اعتراضی دارند اما در دفاع از حاکمیت ملی عراق کوتاه نخواهند آمد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: اتفاقات اخیر در عراق در شرایطی رخ داد که تمام فکر و ذکر ترامپ پیروزی در انتخابات پیش روست و در حقیقت برای بحران پیش آمده به دنبال مقصر می گردد.
وی ادامه داد: اشتباه ترامپ آن است که در شرایطی مردم عراق را تحریک به اقدام علیه ایران می کند که این مردم به خوبی می دانند که توسط ایران از بحران های اخیر در کشورشان رهایی یافتند از این منظر رئیس جمهور آمریکا به دنبال آن است که بحرانی بین مردم ایران و عراق ایجاد شود و مردم عراق مقابل جمهوری اسلامی بایستند و در حقیقت با این کار اجازه ندهند که ایران و ایرانی هیچ حضوری در عراق داشته باشند.
ملکی با اشاره به حرکت خودجوش مردم عراق در حمله به سفارت آمریکا یادآور شد: این اتفاق نشان داد نگاه ضد آمریکایی که شاید در چند وقت اخیر در بین عراقی ها خفته بود این روزها نمودهای آشکارتری پیدا کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: سیاست های آمریکا در تشویق مردم کشورهای مختلف برای حمله به یکدیگر ادامه خواهد داشت و این سیاست، سیاستی است که دکترین آن در آمریکا تعریف شده اما نکته مهم آن است که کشورهای تاثیرگذار منطقه و گروه مقاومت باید پای کار بیایند و از رفتارهای تروریستی آمریکا به نهادهای بین المللی شکایت کنند.
وی با اشاره به اینکه رژیم آمریکا مصداق تروریسم دولتی است خاطر نشان کرد: این رژیم نه تنها عراق را به اشغال نظامی خود درآورد بلکه با حمله به پایگاه های نظامی این کشور هر گونه شائبه در خصوص تروریسم دولتی بودن خود را رد کرد.
ملکی در پایان خاطر نشان کرد: قطعا خیانت های دولت آمریکا به جایی نخواهد رسید و مردم ایران و عراق به عنوان دو کشوری که فرهنگ و تاریخ مشترک دارند و همایش عظیم اربعین نمود وحدت این دو کشور است هیچ گاه با یکدیگر سر جنگ نخواهند داشت و همین واکنش نگرانی آمریکایی ها را بیش از پیش افزایش خواهد داد.