پنج‌شنبه 8 آذر 1403

منتظری: هیچ موضوعی در کشور بیش‌از حضور باشکوه در انتخابات حائز اهمیت نیست

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
منتظری: هیچ موضوعی در کشور بیش‌از حضور باشکوه در انتخابات حائز اهمیت نیست

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اگر در ایام انتخابات به اصول اخلاقی پایبند نباشیم، خیلی از حریم ها شکسته می شود، تاکید کرد: افراد باید در فعالیت های خود نسبت به حقوق و آبروی دیگران مسئول باشند.

غلامرضا منتظری در گفت و گو با ایسنا، درباره فضای انتخاباتی کشور و در پاسخ به این سوال که در ایام انتخابات چقدر ضرورت دارد که به مردم در انتخاب فرد اصلح آگاهی بخشی بشود؟ گفت: میان انتخاب و تحول، همچنین میان انتخاب و رشد ارتباط معنا داری وجود دارد، هرگاه سخن از انتخاب می شود افراد به دنبال ایجاد وضعیت بهتر هستند، حال چه در انتخاب های فردی باشد چه اجتماعی.

وی افزود: موضوع انتخاب مطلوب در همه زوایای زندگی ما نمایان است، انتخاب یک عنوان و نام نیکو، یا انتخاب شغل سودمند، در تمامی این انتخاب ها به دنبال بهتر و برتر هستیم و همه معتقدیم نتیجه همه انتخاب ها باید به رشد، تحول و تعالی منتهی شود.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این تحول به تصمیم فرد انتخاب کننده گره خورده است، برهمین اساس نقش انتخاب کنندگان در تحولات آتی کشور کاملا نقش حائز اهمیتی است، این که مدل وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور در آینده چگونه باشد با تصمیم انتخاب کنندگان کاملا مرتبط است.

منتظری ادامه داد: تمامی تحولات مورد نظر قرار است با عنصری به نام مدیریت در بستر دولت منتخب ما شکل بگیرد، رییس جمهور منتخب ما کابینه ای را تشکیل می دهد که از سوی مجلس شورای اسلامی تایید می شود، ما نمی توانیم نسبت به نتیجه انتخاب خودمان بی تفاوت باشیم، این که صرفا بگوییم یک رای داریم و آن را به صندوق می اندازیم اشتباه است، باید به نتیجه انتخابمان هم توجه کنیم، یک رای من در کنار یک رای تو می شود رای ما، اگر در انتخابمان بی دقتی کنیم و بار این مسئولیت مدیریت کشور را بر دوش فردی بگذاریم که توان انجام این وظیفه را نداشته باشد قطعا ما هم در حصول چنین نتیجه ای سهیم خواهیم بود.

نماینده مردم گیلان و آق قلا در پاسخ به این سوال که پرداختن به معرفی کاندیداها و برنامه هایشان چقدر کارساز است؟ عنوان کرد: موضوع حائز اهمیت در این حوزه انتخاب فرد اصلح است، انتخاب اصلح نیز شاخص ها و معیارهای مشخص خود را دارد که در طول این سالیان هم حضرت امام (ره) و هم مقام معظم رهبری در بیانات خودشان به آن پرداخته اند، بر همین اساس ما باید به کارنامه، پیشینه افراد و برنامه های آن ها با دقت توجه کنیم و در انتخاب فرد به بررسی مزیت برنامه های وی نیز بپردازیم.

منتظری تصریح کرد: برای مثال باید توجه کنیم برنامه کدام کاندیدا تحول گراتر و اثرگذارتر است و کدام برنامه گره های مختلف اقتصادی جامعه را می گشاید و چرخه تولید را بیش از گذشته به چرخش درمی آورد؟ همچنین توجه کنیم برنامه کاندیداها به فرهنگ و هنر کشور چه نگاهی دارد.

وی ادامه داد: برنامه یک رییس جمهور فراگیر است و باید پاسخگوی همه حوزه های کشور باشد، اگر به این مهم توجه لازم را داشته باشیم و با این نگاه دست به انتخاب بزنیم آنگاه این انتخاب می شود انتخاب اصلح و در نتیجه بیش از گذشته شاهد تحول مطلوب خواهیم بود.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص لزوم توجه به اخلاق انتخاباتی عنوان کرد: اگر به اصول اخلاقی پایبند نباشیم، خیلی از حریم ها شکسته می شود، افراد باید نسبت به حقوق و آبروی دیگران مسئول باشند، در حوزه اخلاق دارای دو اصل مهم هستیم، دو اصل مهم که الهام گرفته از احادیث و فرهنگ دینی ما است، ابتدا می گوید هرچه برای خود می پسندی برای دیگران نیز بپسند، و همچنین بیان می کند هرچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند، اگر به همین فرمایش رسول اکرم (ص) پایبند باشیم به رعایت اصول اخلاقی تن خواهیم داد.

منتظری اظهار کرد: این آسیب ها می تواند صحنه انتخابات را از زیبایی به سوی زشتی ببرد، اگر به این مهم توجه نکنیم به جای وحدت و همدلی تفرقه و اختلاف ایجاد می شود، دوستی ها به کینه مبدل خواهد شد و فاصله ها افزایش پیدا می کند، باید بپذیریم که دوره زمانی انتخابات تمام می شود، نباید دوستی ها را در این مدت به هر قیمتی هزینه کنیم، معتقدم باید مراقب آسیب ها بوده و به اصول اخلاقی پایبند باشیم.

وی همچنین عنوان کرد: رقابت سالم بر مبنای رفاقت خیلی هم خوب است، اما در رقابت ها سعی کنیم از قابلیت های خودمان و قابلیت های نامزد مورد نظر خود دفاع کنیم و به تخریب دیگری نپردازیم و توجه کنیم که نقد عالمانه و صادقانه رشد دهنده است ولی تخریب ویرانگر خواهد بود و هویت دیگران را نشانه می رود.

منتظری در پایان تاکید کرد: از اصل حضور حداکثری ملت عزیز ایران در انتخابات غافل نباشیم، باید مراقب هرچه که این حضور حداکثری را تهدید می کند باشیم، گاهی به دلیل مسائل پرداخته شده در فضای مجازی از مباحث دیگر غفلت می کنیم، امروز هیچ موضوعی در کشور بیش از حضور با شکوه در انتخابات حائز اهمیت نیست، چراکه که این انتخابات اولین انتخابات گام دوم انقلاب بوده و قرار است رییس جمهور آینده و دولت جوان، انقلابی و کارآمد آینده ریل گذاری مناسب برای تحقق تمدن نوین اسلامی را فراهم سازد، پس هم نیازمند حضور باشکوه و هم انتخابی اصلح و شایسته هستیم.

انتهای پیام