جمعه 5 بهمن 1403

موافقت وزیر بهداشت با راه‌اندازی مرکز رادیوتراپی بیماران سرطانی در کهگیلویه‌وبویراحمد + جزئیات

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
موافقت وزیر بهداشت با راه‌اندازی مرکز رادیوتراپی بیماران سرطانی در کهگیلویه‌وبویراحمد + جزئیات

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از موافقت وزیر بهداشت برای راه اندازی مرکز رادیو تراپی در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس امروزه توسعه تجهیزات پزشکی برای درمان بیماری های مختلف از موضوعات مورد توجه کشورهای مختلف دنیا است، کشور ایران در دهه های اخیر با پیشرفت در ساخت و تولید ابزارهای پزشکی توانسته است همانند کشورهای پیشرفته و پیشگام در ساخت تجهیزاتی پزشکی گام بردارد.

یکی از تجهیزاتی که امروزه در درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد رادیو تراپی است، رادیوتراپی روشی است که در آن سرطان با دادن مستقیم اشعه های با ولتاژ بالا به کانون بافت سرطانی درمان می شود.

در شرایط حاضر ضرورت توجه به راه اندازی مراکز رادیو تراپی در مناطق مختلف کشور خصوصا استان کهگیلویه و بویراحمد احساس می شود، وجود و راه اندازی رادیو تراپی سبب می شود تا بیماران سرطانی در استان در زادگاه خود مراحل درمان را طی کنند و نیاز به طی مسافت های چند صد کیلیومتری به استان ای همجوار را نداشته باشند. طبق اذعان کارشناسان راه اندازی مرکز رادیو تراپی نیازمند صرف هزینه های میلیاردی و همچنین فضا فیزیکی وسیع خواهد بود اما توجه به امر سلامت جامعه و خودکفا شدن در موضوعات درمانی یکی از ضرورت هایی خواهد بود که سبب دغدغه و فعالیت مسئولان استانی، از قبیل علوم پزشکی استان، نمایندگان در مجلس شورای اسلامی برای برخورداری کهگیلویه و بویراحمدی ها جهت راه اندازی مرکز رادیو تراپی در استان خواهد بود. در هیمن رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفتگو با خبرنگار ما گفت: راه اندازی مرکز رادیو تراپی نیازمند فضای فیزیکی به اندازه 7 هزار متر مربع دارد از طرفی تامین تجهزات آن می تواند از اولویت ها باشد.

پرویز یزدانپناه به تلاش ها و اقدامات صورت گرفته برای راه اندازی مرکز رادیو تراپی در یک بازه زمانی طولانی مدت اشاره داشت و افزود: در خواست های استان برای راه اندازی مرکز رادیو تراپی توسط معاون وزارت بهداشت یعنی جان بابایی و وزیر بهداشت مورد تایید قرار گرفته شده است.

وی هزینه 200 میلیاردی برای ساخت مرکز رادیو تراپی و همچنین 50 میلیارد برای خرید تجهیزات را برای مرکز رادیو تراپی از ضروریسات دانست و افزود: راه اندازی مرکز رادیو تراپی یک پروسه طولانی مدت است که در این راستا وضعیت اقتصادی دولت هم در این امر دخیل است.

یزدانپاه دریافت مجوزات و پیگیری برای وجود یک سرمایه گذار برای راه اندازی مرکز رادیو تراپی را مهم ارزیابی کرد و گفت: مرکز غربالگری سرطان در بیمارستان شهید رجایی و همچنین مرکز کیمو تراپی یا دارو درمانی برای بیماران سرطانی در حال خدمت رسانی به بیماران سرطانی است.

وی در پایان افزود: داروهای درمانی برای بیماران سرطانی در داروخانه امام جعفر صادق (ع) جنب معاوت غذا و داروی دانشگاه عرضه می شود.

انتهای پیام /