جمعه 13 مهر 1403

مکرون: آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
مکرون: آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد

اقتصادنیوز: رئیس جمهور فرانسه در دیدار با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در پاریس تاکید کرد: جمهوری آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه باکو باید تصمیم دادگاه بین‌المللی دادگستری مبنی بر بازگشت امن و بدون مانع آوارگان بیرون رانده شده از قره‌باغ کوهستانی را اجرا کند، خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم دادگاه بین‌المللی دادگستری، جمهوری آذربایجان باید شرایطی را فراهم آورد که کسانی که بعد از 19 سپتامبر 2023 (28 شهریور 1402) قره‌باغ کوهستانی را ترک کرده و اکنون مایل به بازگشت هستند، بتوانند بی هیچ مشکلی به محل زندگی خود بازگردند.

خبر مرتبط پس لرزه های نفوذ ناتو در قره باغ / آیا قفقاز به میدان رویارویی آمریکا و روسیه تبدیل می‌شود؟

اقتصادنیوز: ارمنستان پیوندهای جغرافیایی و اقتصادی با روسیه دارد و روسیه مدتهاست که به دنبال نفوذ در قفقاز بوده است. در نتیجه، رهبران آمریکایی تصمیم گرفته اند که منطقه را از منظر امنیت مهم تلقی کرده - یا به گونه ای از آن به عنوان میدانی برای زورآزمایی با روسیه استفاده کنند. این سیاست خارجی واکنشی به بدتر شدن روابط با روسیه و خشونت های منطقه ای غیرضروری کمک کرده است.

به گزارش ایرنا، درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال 1990 میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال 1994 پس از کشته شدن 30 هزار نفر از 2 طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال 1988 تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس 1994 ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود 6 سال به طول انجامید که طی آن حدود 35 هزار نفر کشته و بیش از 800 هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

خبر مرتبط قره باغ؛ پاشنه آشیل ارمنستان می‌شود؟

اقتصادنیوز: در شرایطی که آرامش نسبی بر منطقه قره باغ حاکم است، اما ارمنستان در داخل با چالش های جدی روبرو است، مهم ترین مشکل ایروان نحوه پرداختن به مشکلات معیشتی مردمانی است که از قره باغ وارد ارمنستان شدند. ایروان به واسطه اقتصاد متزلزل و نبود برنامه ممکن است نتواند از این آزمون به خوبی خارج شود.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال 2020 که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا 6 هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در 33 ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های نظامی 44 روزه سال گذشته توانست سرزمین‌های خود در قره باغ که نزدیک به 30 سال تحت اشغال قرار گرفته بود را آزاد کند.

این درگیری‌های نظامی با امضای 20 آبان ماه سال گذشته بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید و دولت باکو در پی این پیروزی اجرای برنامه گسترده بازسازی را در مناطق آزاد شده، آغاز کرد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مکرون: آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد 2
مکرون: آذربایجان باید مرزهای ارمنستان را به رسمیت بشناسد 3