مکی: آمریکا به دنبال ایجاد اجماع علیه ایران است / کشورهای منطقه بدون ایالات متحده قدرتی ندارند
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره سفر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به سه کشور حوزه خلیج فارس و سرزمینهای اشغالی با محوریت موضوع ایران و جلوگیری از لغو تمدید تحریمهای تسلیحاتی کشورمان در اکتبر 2020 گفت: هوک جزو جریان تندروی آمریکایی است که به شدت به دنبال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی است و در کنار پمپئو و ترامپ همواره...
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره سفر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به سه کشور حوزه خلیج فارس و سرزمینهای اشغالی با محوریت موضوع ایران و جلوگیری از لغو تمدید تحریمهای تسلیحاتی کشورمان در اکتبر 2020 گفت: هوک جزو جریان تندروی آمریکایی است که به شدت به دنبال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی است و در کنار پمپئو و ترامپ همواره سعی کرده با رایزنیهای شبه دیپلماتیک در عرصه منطقهای سیاست فشار حداکثری خود را به نتیجه برساند.
وی ادامه داد: بر همین اساس سفر هوک به سه کشور خلیج فارس و تل آویو در حقیقت سفر به کشورهایی است که دشمنی آنها نسبت به ایران عیان و آشکار است و همواره در نهادهای بین المللی از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی جزو حامیان اصلی ایالات متحده به شمار میرفتند تا به این ترتیب بیشترین فعالیت دیپلماتیک را علیه کشورمان به راه بیندازند.
مکی با اشاره به تلاشهای آمریکا برای تنظیم پیش نویس قطعنامه جدید علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل گفت: آمریکاییها در تلاشند تا به این ترتیب بتوانند جلوی لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران را در 18 اکتبر 2020 بگیرند و با توجه به فاصله کوتاهی تا این تاریخ باقی است تلاش میکنند تا در مدت پیش رو رایزنیهای لازم را با کشورهای همسو با خود در جهت تصویب این پیش نویس انجام دهند بر اساس همین استراتژی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران سعی میکند تا در سفرها و رایزنیهای انجام شده اجماعی در سطح منطقه علیه جمهوری اسلامی به وجود آورد.
این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه این رایزنیها علیه ایران به نتیجه خواهد رسید، گفت: کشورهای منطقه بدون آمریکا هیچ قدرت و توانی ندارند و ماندگاری آنها اساسا به پشتوانه حمایتهای سیاسی نظامی آمریکا بستگی دارد.
وی ادامه داد: براساس همین دکترین این کشورها در طول چهار دهه اخیر به هر شکلی تلاش کردند تا کینه و دشمنی خود را به ایران نشان دهند و البته همکاری آنها با آمریکا چیزی به توان ایالات متحده برای فشار بر ایران اضافه نخواهد کرد.
مکی تاکید کرد: بر همین اساس به نظر میرسد فعالیتهای اخیر برایان هوک تنها از جنبه روانی و خبری قابل توجیه باشد، اما اگر به دنبال این باشیم که اتفاق جدیدی در این روند در حال رخداد است؛ چنین نیست.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: همکاریهای بحرین، عربستان و امارات با سیاستهای آمریکا همیشگی است، اما تلاشها در راستای خبری کردن آن به معنای آن است که آمریکا در چند ماه باقی مانده تا اکتبر 2020 به دنبال رقم زدن یک جنگ روانی - سیاسی تمام عیار علیه جمهوری اسلامی است.