میزبانی اصفهان از مجمع گفتوگوی همکاری آسیا
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: این کلانشهر میزبان بر گزاری دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) است. به گزارش «دنیایاقتصاد» از اصفهان، امیر کشانی در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه های کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا (ACD) افزود: این اجلاس به پیشنهاد دبیرخانه...
وی تصریح کرد: به دلیل توان هم افزایی تجار برای پیگیری اهداف مشترک، پیشبینی میشود تعداد قابلتوجهی مهمان از کشورهای آسیایی در این اجلاس شرکت کنند. به گفته کشانی بر گزاری این اجلاس، فضای اقتصادی، تجاری و بینالمللی این شهر را متحول خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: در این نشست دو روزه، علاوهبر بر گزاری اجلاس، نمایشگاه جانبی نیز برگزار و فرصتهای سرمایهگذاری متعدد و نحوه تعاملات بین اعضا نیز بررسی و معرفی خواهد شد.
اصفهان؛ محور گفتوگوی بخشخصوصی آسیا
کشانی ادامهداد: در اجلاس اصفهان امکان مذاکرات دوجانبه و چندجانبه بین اتاقهای بازرگانی عضو ACD نیز فراهم میشود که فرصت خوبی برای گفت وگو بین تجار کشورهای عضو است؛ زیرا گفت وگو سرآغاز تحولات جهانی بهویژه در جامعه بزرگ آسیایی محسوب میشود.
امیر کشانی با اشاره به اینکه نخستین اجلاسمجازی در سال2021 در کشور ترکیه برگزار شد، گفت: مجمع گفتوگوی ری آ گفتوگو شکلگرفته و دارد رغ از ت و ات، راههای ی را ای اد ری توسعه ای و ادی، و .
به گفته وی، اتاقهای بازرگانی با بر گزاری دوره های آموزشی تجاری برای فعالان اقتصادی و برقراری رابطه بین صنعت و دانشگاه در برقراری ارتباطات تجاری داخلی و خارجی بسیار تاثیرگذار هستند. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان افزود: در این اجلاس نمایندگان اتاقهای بازرگانی 33کشور عضو مجمع گفتوگوی آسیا حضور خواهند داشت و سعی بر آن است که میزهای مشترک بین شهرهای آسیایی دایر شود.
وی یادآور شد: در این اجلاس بهدنبال آن هستیم که اصفهان را بهعنوان یک شهر مهم آسیایی معرفی کنیم تا شاهد اتفاقات مطلوب و پایدار پس از بر گزاری این رویداد در اصفهان باشیم.
کشانی موضوعات این اجلاس را در قالب پنج دسته شامل «کشاورزی و امنیت غذایی»، «سرمایهگذاری»، «فناوری و دانشبنیان»، «گردشگری» و «توسعه پایدار» عنوان کرد و گفت: نمیتوان گفت که بر گزاری این اجلاس 2روزه همه مشکلات ما را رفع خواهد کرد اما میتواند تاثیرگذار باشد. کشانی در پاسخ به «دنیایاقتصاد» نسبت به سطح حضور چین گفت: این کشور در سطح نماینده حضور داشت.
پارلمان بخش خصوصی؛ برنامه گردان اقتصاد
مدیرکل همکاریهای اقتصادی چندجانبه و بینالمللی وزارت امورخارجه نیز در این نشست اظهار کرد: نقش بخشخصوصی و اتاقهای بازرگانی در توسعه اقتصادی و پیشبرد برنامههای دولتی بسیار مهم است و ACD مهمترین و بزرگترین مجمع کشورهای آسیایی است که 35عضو دارد و دولتهای عضو، برنامههای اقتصادی زیادی دارند و نقش بخشخصوصی در پیشبرد این برنامه ها نیز بسیار مهم است.
سیدجلال الدین علوی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان با این ابتکار از یکسو، فرصت خوبی را برای شناساندن ظرفیتهای خود به شرکای خارجی فراهم کردهاست و از سوی دیگر طرف های خارجی هم میتوانند توانمندیهای خود را به طرف ایرانی عرضه کنند.
قارهکهن؛ فرصتساز سرمایهگذاری برای اصفهان
محمدرضا گل احمد، عضو هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: ما باید فرآیند این گفت وگو و یکپارچگی را خیلی زودتر آغاز میکردیم زیرا کارشناسان معتقدند که بیشترین پتانسیل اقتصادی و منابع طبیعی در آسیا وجود دارد. محمدرضا گلاحمد، بر گزاری نشست اصفهان را فرصتی بی نظیر برای کشورهای منطقه ارزیابی کرد و افزود: رویداد فعلی کمک میکند تا بتوانیم ظرفیتهای درون منطقهای را فعال کنیم.
وی افزود: خوشبختانه رویداد فعلی کمک میکند تا بتوانیم این ظرفیتها را فعال کنیم. مهمترین موضوعی که برای ما اهمیت دارد، تجارت است و در رویداد اصفهان بهصورت تخصصی برای این موضوع برنامه ریزی کرده ایم، بههمیندلیل سایت جداگانه ای راهاندازی شده تا بتوانیم فرصتهای سرمایهگذاری سایر کشورها را در آنجا بارگذاریکنیم.
گلاحمد تصریح کرد: معرفی این پروژههای سرمایهگذاری میتواند ارتباط بین کشورهای مختلف آسیا را محقق کند؛ مانند پروژه شمال به جنوب، پروژههای سرمایهگذاری متعددی در صنعت کشاورزی و امنیت غذایی وجود دارد. همچنین با توجه به ظرفیت توریسم در آسیا، زمینه گسترش صنعت گردشگری نیز وجود دارد. از سوی دیگر با توجه به اهمیت انرژی باید بتوانیم روی انرژیهای پاک تمرکز داشتهباشیم. پروژههای نوآورانه متعددی در شهرکهای علمی، تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان و مجموعه های علمی وجود دارد که میتواند زمینه ساز صنایع و تجارتهای نوین میان کشورهای آسیایی باشد.
این عضو هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ادامه داد: یکی از خواسته های ما از نماینده های کشورهای عضو مجمع آن است که قبل از نشست، پروژههای مشترکی را ارائه دهند تا در سایت فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری معرفی شود؛ زیرا در سطح آسیا موسسات بسیاری هستند که میتوانند در این فرصتها سرمایهگذاری کنند.
وی به چند گروه سرمایهگذاری بزرگ اشاره کرد و گفت: رویدادهای متعدد اقتصادی در منطقه وجود دارد که یکی از آنها که همزمان با این رویداد برگزار میشود، نمایشگاه اکسپوی تهران است که امیدواریم بتوانید در آنجا نیز مشارکت کنید.
سرمایهگذاریها باعث میشود رشد و توسعه در کشورهای آسیایی بیشتر شده و این رشد به نفع توسعه همه جوامع بشری است. همچنین این رویداد کمک میکند تا کشورهای کمتر توسعه یافته را توسعه داده و درمجموع منطقه را رشد دهیم.
گلاحمد افزود: امیدواریم این رویداد با مشارکت همه کشورهای عضو منجر به کاهش فقر و مراقبت از محیطزیست و رشد جوامع در منطقه آسیا شود؛ زیرا سرمایهگذاری موفق نیازمند تلاش همه جانبه است.
شبکه سازی در شهر جهانی اصفهان
مصطفی دولتیار؛ رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان هم در اینباره افزود: بر گزاری موثر همراه با نظم و چینش دقیق برنامه ها میتواند این فضا را خنثی کند و به مدعوین و صاحبان مناصب تجاری و اقتصادی اثبات کند که اصفهان شهری توسعه یافته با ظرفیتهای کم نظیر اقتصادی، خدماتی، تجاری، صنعتی و دانشگاهی است. وی اظهار کرد: هدف مهم دیگر ایجاد فرصتهای جذب سرمایهگذاری خارجی و همچنین امکان آشنایی و تعامل بیشتر با فعالان اقتصادی کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا بهمنظور شبکه سازی در حوزه سرمایهگذاری است. رئیس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در اصفهان افزود: اصفهان، ظرفیتهای ناشناخته بسیار و همچنین زیرساختهای خوبی دارد که کمتر از آن استفاده شدهاست. به گفته وی با توجه به اینکه اصفهان به لحاظ تاریخی، شهر جهانی است باید تلاش شود تا در این اجلاس، ظرفیتهای بالقوه آن به حالت بالفعل تبدیل شود.
دولتیار همچنین بر تقویت ظرفیتهای مدیریتی در اصفهان تاکید کرد و گفت: این ظرفیت در بخشهای علمی، دانشگاهی، تجاری، صنعتی و سایر حوزه ها باید مورد تاکید و تقویت قرار گیرد.
--> اخبار مرتبط