دوشنبه 1 بهمن 1403

نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه

بازار مهم‌ترین عامل در پایدار تولید است موضوعی که بسیاری از کشاورزانی که محصولات مختلف کشاورزی تولید می‌کنند همواره از نبود بازار مناسب گله‌مند هستند، موضوعی که انگیزه تولید را از آنها می‌گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، استان کردستان یکی از استان‌های فعال در حوزه کشاورزی است که در این زمینه حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و بر اساس شاخص‌های مختلف یکی از ظرفیت‌های مهم استان کردستان در راستای توسعه هرچه بیشتر و همچنین افزایش نقش آن در اقتصاد ملی، توسعه بخش کشاورزی است.

استان کردستان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی رتبه‌های برتر کشور را دارد که از این محصولات می‌توان به رتبه اول کشوری در تولید توت‌فرنگی، رتبه دوم در تولید گندم، رتبه اول غرب و شمال غرب کشور در تولید گوشت، رتبه چهارم در تولید سیب‌زمینی و رتبه دوم کشور در تولید انگور دیم اشاره کرد.

با توجه به تولید 42 درصد انگور سیاه استان کردستان در شهرستان مریوان، ایجاد صنایع تبدیلی یا خرید تضمینی محصولات باغی از باغداران ضمن ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان موجب افزایش تولید و درآمد پایدار خواهد شد تا علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، برخی از این محصولات از جمله انگور سیاه به خارج از کشور نیز صادر شود.

بازار مهم‌ترین عامل در پایدار تولید است موضوعی که بسیاری از کشاورزان ایران که محصولات مختلف کشاورزی تولید می‌کنند همواره از نبود بازار مناسب گله‌مند هستند، موضوعی که انگیزه تولید را از آنها می‌گیرد.

انصافتان کجاست

یکی از باغداران مریوانی گفت؛ سوال اینجا است چرا باری را که از ما کیلویی 5 هزار تومان می‌خرند در لحظه تحویل به مشتری کیلویی 15 الی 20 هزار تومان پول طلب می‌کنند، لااقل کیلویی 7 هزار تومان بفروشند تا مصرف کننده متضرر نشود.

اگر با خودمان فکر کنیم این افزایش قیمت از داخل باغ تا درون میوه‌فروشی به دور از انصاف است، محصول همان است، هزینه‌های جانبی هم که به آن اضافه شود به این قیمت‌های واقعی نمی‌رسد، طبیعی است دل باغداران زحمت‌کشی که سال‌ها است کارشان برداشت انگور است به درد بیاید!

به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان، صنایع تبدیلی را پیش نیاز راهبرد صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی در کشور می‌دانند، زیرا این صنایع می‌تواند از نقش تامینی مواد غذایی و نیز امنیت غذایی بالایی برخوردار باشد.

85 درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی مربوط به بخش کشاورزی است

صنایع غذایی، بیش از 85 درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی مربوط به بخش کشاورزی را تشکیل میدهد و با توجه به آثار مستقیم و غیرمستقیم این صنایع از نظر تولید و اشتغال که در بخش کشاورزی بر جای می‌گذارد موجب رشد و شکوفایی، در سطح کلان اقتصادی میشود.

علی رغم تمام تحولات تکنولوژیکی، پیشرفته ترین کشور‌های صنعتی، توسعه بخش کشاورزی را نه تنها مکمل بخش صنعت می‌دانند بلکه اهمیت تولید غذا را درپیوند با امنیت خود نیز ارزیابی میکنند به طوریکه در کشور ما علاوه بر اینکه توسعه صنعتی نسبتی با روندی که در دنیا صورت میگیرد ندارد از ارتباط آن با بخش کشاورزی نیز غفلت شده است.

 کردستان 16 هزار هکتار باغ انگور دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این باره می‌گوید: کردستان 16 هزار و 336 هکتار باغ انگور دارد که 126 هزار و 956 تن انگور از این سطح زیرکشت برداشت می‌شود.

فرید سپری خاطرنشان کرد: بیش از 11 هزار و 486 هکتار از این میزان سطح زیر کشت دیم است که 68 هزار و 996 تن انگور از آن برداشت می‌شود.

سطح زیرکشت انگور آبی در کردستان 4 هزار هکتار است

وی تصریح کرد: سطح زیرکشت انگور آبی در استان کردستان 4 هزار و 850 هکتار است و پیش‌بینی محصول تولید شده آن 57 هزار و 962 است.

وی با بیان اینکه شهرستان مریوان با 42 درصد، سروآباد با 22 درصد و بانه با 13 درصد بیشترین سهم را از تولید انگور دیم در استان به خود اختصاص داده‌اند، عنوان کرد: بیشترین اراضی که در استان به کشت انگور آبی اختصاص یافته مربوط به دو شهرستان سنندج و بیجار است.

خرید توافقی این محصول برای حمایت از بهره‌برداران انجام می‌شود

اسکندری مدیر تعاون روستایی کردستان با بیان اینکه تعاون روستایی در قالب خرید تضمینی و یا مباشر خرید تضمینی و حمایتی و با پشتیبانی دولت اقدام به خرید محصولات کشاورزان می‌کند، بیان کرد: با این کار کشاورزان دیگر دغدغه فروش محصولات خود را ندارند و در این راستا شبکه تعاون روستایی باقابلیت‌ها و پتانسیل‌ها زیادی که دارد می‌تواند نقش مؤثری در توسعه پایدار کشور به‌ویژه در جوامع روستایی ایفاء کند.

وی بیان کرد: خرید توافقی این محصول برای حمایت از بهره‌برداران انجام می‌شود و جامعه هدف سازمان تعاون روستایی کردستان، اعضای شرکت‌های تعاونی و تمامی تولیدکنندگان انگور سیاه این استان هستند.

مدیر تعاون روستایی استان خاطرنشان کرد: اتحادیه و شرکت‌های تعاونی روستایی شهرستان بانه با ورود به بازار فروش انگور سیاه که یکی از عمده تولیدات کشاورزی این شهرستان است اقدام به بازار رسانی این محصول به‌صورت تازه خوری به استان تهران و درصدد عقد قرارداد با کارخانه‌های صنایع تبدیلی مرتبط به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان این محصول است.

کردستان رتبه دوم تولید انگور دیم در کشور

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: از لحاظ سطح و تولید انگور دیم استان کردستان بعد از استان فارس در جایگاه دوم کشوری قرار دارد و انگور آبی استان نیز از لحاظ تولید و سطح در جایگاه 15 کشور قرار دارد.

احمدی با بیان اینکه کار برداشت انگور در کردستان از 15 شهریور آغاز می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر 21 هزاربهره بردار در استان کردستان مشغول به فعالیت در باغات انگور هستند.

وی بیشترین رقم انگور تولید شده در استان را «رشه» یا همان «خوشناو» عنوان کرد و افزود: 17 رقم در استان کردستان کشت می‌شود که تامسون، فخری، کشمیشی و بلک سیدلس به تربیت بیشترین ارقام کشت شده در استان است.

این مقام مسئول در ادامه به مشکلات باغداران نیز بعد از تولید گریزی زد و افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر انگور تولید شده در مزارع استان توسط سازمان تعاون روستایی با قیمت مناسب خریداری می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف از خرید تضمینی انگور توسط مراکز خرید تعاون روستایی حفظ درآمد کشاورزان و کوتاه کردن دست دلالان است افزود: این مراکز با خرید تضمینی آن هم با قیمت بیشتر مانع از متضرر شدن باغدران در فصل برداشت و همچنین تکمیل چرخه تولید این محصول می‌شود.

ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی در استان

احمدی گفت: باید از خام‌فروشی این محصول در استان جلوگیری شود لذا ایجاد صنایع تبدیلی در کردستان یک ضرورت به شمار می‌رود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه ایجاد صنایع تبدیلی در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است افزود: یکی از راهای افزایش سطح زیر کشت و تولید محصولات باغی و کشاورزی در استان ایجاد صنایع تبدیلی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یک واحد صنایع تبدیلی در بانه در حال احداث است، افزود: ایجاد صنایع تبدیلی علاوه بر افزایش درآمد کشاورزان از خام فروشی محصولات باغی و کشاورزی نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت.

این مقام مسئول به یکی از مشکلات کارخانه جات فرآوری انگور اشاره کرد و افزود: فصل برداشت انگور در استان تنها دو ماه است و سرمایه گذار نمی‌تواند تنها برای دوماه از سال سرمایه گذاری عظیمی انجام دهد و تنها راه حل موجود ایجاد بستر صنایع تبدیلی سایر محصولات است.

و اما...

میزان پایین فرآوری محصولات کشاورزی از موضوعات آزاردهنده بخش کشاورزی در استان کردستان است و در حال حاضر از 2 میلیون و 900 هزار تن محصولات تولید شده استان حدود 900 هزار تن آن فرآوری می‌شود.

صنایع تبدیلی موجب ایجاد ارزش‌افزوده، افزایش اشتغال، پایداری تولید در بخش کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و همچنین افزایش درآمد کشاورزان خواهد شد.

انتهای پیام /

نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 2
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 3
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 4
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 5
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 6
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 7
نان بی‌زحمت دلالان از خون دل خوردن باغداران طلای سیاه 8