یک‌شنبه 4 آذر 1403

نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید!

شش مدعی قهرمانی در آسیا حضوری پررنگ در فیفادی جذاب سپتامبر داشتند.

به گزارش "ورزش سه"، فیفادی سپتامبر در حالی به پایان رسید که باتوجه به تعطیلی مسابقات رسمی در قاره، تیمهای آسیایی فرصت این را پیدا کردند تا با خروج از خانه، به استقبال بازیهای دوستانه بروند و روند آماده‌سازی برای جام ملتهای آسیا را ادامه دهند.

با این حال نتایج شش تیم مدعی، ژاپن، ایران، کره، استرالیا، عربستان و قطر، توجهات بیشتری را به خود جلب کردند؛ جایی که ژاپن با نتایج باورنکردنی به پیروزی رسید، ایران دو برد کسب کرد و کره هم سرانجام با یورگن کلینزمن طعم پیروزی را چشید.

اما در فاصله چند ماه تا شروع جام ملتهای 2023 آسیا، این سوال که کدام مدعی در سطح آمادگی بهتری است و کدام یک از شرایط مطلوب درو شده، سوال جالبی است که شاید پاسخ خود را در نتایج این فیفادی نشان دهد:

* قطر - کارلوس کی‌روش: باخت به کنیا، تساوی با روسیه مدافع عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا، اردوی تدارکاتی خود را در دوحه برپا کرد و دو بازی دوستانه در استادیوم جام جهانی، الجنوب، به انجام رساند. نکته مهم اینکه کارلوس کی‌روش در دیدار با کنیا و روسیه تغییرات زیادی را در تیمش ایجاد نکرد و تلاش داشت تا تصمیمش برای انتخاب 11 بازیکن اصلی و هماهنگی آنها با ایده خود را پیش ببرد.

نگاهی به نمایش قطر در این دو بازی نشان می‌دهد آنها از تیم تحت هدایت فلیکس سانچز که در تلاش برای نمایش با تعداد پاس بالا، مالکیت حداکثری و موقعیت فراوان گلزنی بود، در حال تبدیل به تیمی با مشخصات موردعلاقه کارلوس کی‌روش هستند که مبتنی بر دفاع سرسخت و جنگندگی، تلاش می‌کند به نتایج موردعلاقه خود برسد.

* عربستان - روبرتو مانچینی: باخت به کاستاریکا و کره‌جنوبی اولین فیفادی عربستان سعودی با حضور روبرتو مانچینی با نتایج ناامیدکننده همراه بود. این تیم اردوی خود را در کمپ تمرین نیوکاسل، تیم تحت مالکیت ولیعهد سعودی، پشت سر گذاشت و دو بازی دوستانه جذاب را هم در استادیوم سنت جیمزز پارک برگزار کرد. دیدار نخست با کاستاریکا برگزار شد با شکست 3-1 همراه بود.

در دیدار دوم مانچینی تیم کاملتری را به زمین فرستاد که در نیمه اول نمایش درخشانی را برابر کره ارائه کرد. آنها با سیستم پایه 4-3-3 وارد زمین شدند و شاید اگر در نیمه اول می‌توانستند دروازه حریف را باز کنند، همه چیز کاملا تغییر می‌کرد. با این حال در نیمه دوم عربستان هیچ شباهتی به تیم موردنظر هواداران این تیم نداشت. به هر حال تیم مانچینی فعلا نیاز به زمان دارد.

* استرالیا - گراهام آرنولد: یک بازی و تساوی با مکزیک کانگوروها که با نتایج شگفت‌انگیز در جام جهانی، یکی از تیمهای صعودکننده قاره آسیا به مرحله حذفی بودند، در این فیفادی تنها یک بازی انجام دادند. با این حال آنها یک اردوی مهم در آمریکا را پشت سر گذاشتند و قرار است ماه آینده نیز به مصاف انگلیس بروند.

در دیدار با مکزیک، اگرچه حریف از نظر فنی شرایط بهتری را پشت سر گذاشت اما استرالیا بود که در شروع بازی دو گل به حریف زد و با ضربات سوتار و بویل به گل رسید. هری سوتار مدافع پرامید استرالیا که پیراهن لستر را برتن دارد، روی گل مکزیک یک اشتباه عجیب را هم مرتکب شد اما در مجموع جزو بازیکنان برتر استرالیا بود. این تیم نیز در حال طی یک دوره گذار و پشت سر گذاشتن چند بازیکن مهم است.

* کره‌جنوبی - یورگن کلینزمن: تساوی با ولز و برد عربستان این فیفادی می‌توانست اخراج یورگن کلینزمن را رقم بزند اما سرمربی کهنه‌کار آلمانی اصطلاحا در بازی دوم کار را در آورد تا حداقل در جام ملتهای آسیا روی نیمکت کره بنشیند. بازی نخست این تیم با ولز در شرایطی برگزار شد که دو تیم در یک بازی پربرخورد و نزدیک، نتوانستند موقعیت خاصی ایجاد کنند و همین موضوع تبدیل به محل انتقاد از سوی هواداران و رسانه‌های کره شود.

اما در بازی بعدی و جدال با عربستان، تیم کلینزمن یکی از بهترین بازیهای چند سال اخیر کره را ارائه کرد که با 18 موقعیت گل همراه بود اما تنها یک گل در خود داشت. کره در این بازی سراسر هجومی بازی کرد و شاید اگر بدشانسی نمی‌آورد می‌توانست پرگل عربستان را شکست دهد. البته در نیمه اول این بازی عربستان هم چند موقعیت داشت اما نیمه کاملا در دست کره بود.

* ایران - امیر قلعه‌نویی: برد مقابل بلغارستان و آنگولا شاید کیفیت حریفان تدارکاتی ایران در مقایسه با سایر تیمها در نازلترین حالت ممکن قرار داشته باشد اما به هر حال تیم ملی یک بازی دوستانه در خاک اروپا را پشت سر گذاشت و یک برد مهم نیز برابر آنگولا به دست آورد تا به این ترتیب با روحیه بالا اردو را ترک کند. جالب اینکه ایران، استرالیا و ژاپن سه تیمی هستند که با سرمربیان داخلی کار خود را دنبال می‌کنند. در دیدار نخست اگرچه یک اشتباه باعث شد تا تیم ملی دروازه بلغارستان را باز کند اما در سایر دقایق نیز تیم ایران کاملا بر توپ و میدان مسلط بود و توانست حریف را کنترل کند و اجازه خلق موقعیت به آنها ندهد. بازی با آنگولا نیز جدال نسبتا یک طرفه بود و حریف عملا تا زمانی که ایران شور و انرژی ابتدای بازی را داشت، نتوانست به دروازه نزدیک شود.

* ژاپن - هاجیمه موریاسو: برد مقابل آلمان و ترکیه نتایج شگفت‌انگیز این فیفادی متعلق به تیم هاجیمه موریاسو است که احتمالا در رنکینگ این تیم نیز تاثیر شگرفی خواهد گذاشت. ژاپن در بازی با آلمان هر چهار گل خود را از سمت راست به ثمر رساند که البته در دو گل اول شلوتنبرک در این سمت بازی کرد و در نیمه دوم جناح چپ به گوسنس سپرده شد اما او هم نتوانست مانع از نفوذ سامورایی‌ها شود. نکته مهم در مورد ژاپن این است که آنها عملا فوتبال خود را با این سرمربی به ایده نمایش منظم، دفاع مستحکم و ضد حمله سریع تبدیل کرده‌اند و به همین روش می‌توانند تیمهای بزرگ را شکست دهند و باید دید برابر تیمهای ضعیفتر آسیایی چگونه عمل می‌کنند.

سرمربی ژاپن در بازی دوم 10 نفر ترکیب اصلی خود را تغییر داد تا به این ترتیب عملا با دو تیم مختلف برابر ترکیه و آلمان بازی کرده باشد. با این حال شروع دیدنی سامورایی‌ها در بازی دوم باعث شد تا آنها سه گل به دروازه ترکیه بزنند و نتیجه بازی در همان نیمه اول مشخص شود. اگرچه ترکیه در نیمه دوم هجومی ظاهر شد و تا آستانه کسب نتیجه تساوی هم پیش رفت اما ورود بازیکنانی نظیر واتارو اندو در خط هافبک، باعث شد تا ژاپن دوباره بازی را کنترل کند و روی یک ضد حمله گل سوم را هم بزند.

نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 2
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 3
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 4
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 5
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 6
نتایج شش مدعی قهرمانی در فیفادی / ژاپن را از آسیا حذف کنید و به اروپا ببرید! 7