نجار: توسعه شهرها نامتوازن است
همدان - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: توسعه شهرهای کشور نامتوازن بوده و پیوسته شاهد رشد سکونتگاههای غیررسمی هستیم.
اسماعیل نجار روز سهشنبه در همایش همدان استان تابآور اظهار داشت: پیوسته سکونتگاههای غیررسمی اضافه شده و مسوولان تنها اقدام به ساماندهی آن کردند. وی گفت: انتظار می رود با بکار بستن تجربه های جهانی و استفاده از تجربه های کشورهای پیشرفته تا سال 2030 سیستم تاب آوری در شهرها اعمال شود و در مرحله اول کاهش تلفات جانی سپس خسارت مالی و صیانت از زیستگاه های طبیعی محقق شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: چرا با وجود داشتن علم، خرد، دانش و تجهیزات در برابر حوادث نگران هستیم؟ با توجه به تغییر اقلیمی که در جهان رخ داده چرا با بارش برف سنگین راه ها مسدود و مشکلات برای مردم ایجاد می شود؟
نجار اضافه کرد: شهر اهواز جوی کوچک برای انتفال آب سطحی ندارد و آب در چاله ها و هر جای گود جمع شده است.
وی بیان کرد: همه از نبود فاضلاب در شهر اهواز سخن میگویند و کسی به جوی آب توجهی ندارد هر چند با اجرای طرح فاضلاب بسیاری از آب های سطحی جمع آوری میشود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه مدیریت اطلاعات در کشور ضعیف است خاطرنشان کرد: با وجود اینکه زمان زلزله بم استاندار کرمان بودم آمار دقیق از شمار جانباختگان نداشتم و آمار بین 15 تا 45 هزار فوتی گزارش شده بود. خسارت 35 هزار میلیارد تومانی سیلاب فرودین 98
نجار گفت: سیلاب فرودین امسال بیشتر استان های کشور را درگیر کرده بود و 35 هزار میلیارد تومان خسارت به زیر ساخت، بخش کشاورزی، مسکن، صنعت و دیگر بخش ها وارد کرد.
وی با بیان این سوال که دلیل اینکه جامعه تاب آور نشده چیست افزود: همه دنبال این موضوع هستیم اما بار را به دوش همدیگر انداختیم چرا که نگاه جامع نگر به این موضوع نداریم و به روز مرگی افتادهایم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: به موضوع پیشگیری کمتر یا به هیچ وجه توجه نشده است چرا که مسوولان ریسک محور نبوده بلکه پاسخ محور هستند.
نجار تاکید کرد: فرایند کارها را در کشور بسیار پیچیده و غیرقابل دسترسی کرده ایم به عنوان مثال فرایند اختصاص اعتبار مدیریت بحران برای انجام کار دشوار و پیچیده تر از یک کار عادی است.
وی اظهار داشت: مردم، شبکه های اجتماعی و صدا و سیما شناختی از مدیریت بحران ندارند در حالیکه گستره مدیریت بحران کل مجموعه نظام را شامل شده و مردم اساس و مبنا هستند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه وظایف خود را به خوبی در ساخت و سازها انجام نمی دهیم ادامه داد: با جود داشتن دانش و تجهیزات در ساخت و سازها چرا شیشه یک ساختمان در یک زلزله ترک برمی دارد و ساختمان نوساز مجاور فرو میریزد.
نجار افزود: وقتی این موضوع بررسی می شود می بینیم بتن استفاده شده در این ساختمان نوساز به درد نمی خورد یعنی از کسی که بتن می سازد تا پایان کار می دهد مسوولیت خود را به درستی انجام نداده است.
وی تاکید کرد: هیچ کسی با افرادی که مسوولیت خود را درست انجام نداده کاری ندارد ولی اگر کار انجام شده به درستی نباشد باید به همه پاسخ داد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برخی شهرستانهای جدید در مسیر سیلاب ایجاد شدند همچنین شهرداری ها مجوز بلند مرتبه سازی می دهند در حالیکه نردبان بلند برای اطفای حریق ندارند.
نجار افزود: با وجود تاکید بر ضرورت مهارت افزایی کارگران با شرکت در دوره های فنی و حرفه ای انتظار داریم کارگر 2 ماه بدون دریافت حقوق از کار خود دست کشیده و برای شرکت در این دوره ها هزینه هم پرداخت کند.
وی درباره سیل شیراز خاطرنشان کرد: محل سیلاب به جاده تبدیل و با حضور همه مسوولان بهره برداری شده است هم اینک بعد از 32 سال می گوییم مسوولان وقت مقصر هستند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: حتی شهرداران بعدی هم به علت بی توجهی مقصر هستند و این بی توجهی موجب مرگ ناجوانمردانه 21 تن در سیلاب شیراز شد.
نجار اظهار داشت: در استان قم، مسیر رود تبدیل به جاده شده و پس از بروز سیل مدیریت بحران متهم می شود در حالیکه اگر این مجموعه وارد نمی شد فاجعه بزرگ رخ میداد.
وی افزود: در همدان نیز جاده ها و راه ها منحرف شدند، آیا دست کاری که در طبیعت کردیم در برابر حوادث طبیعی نیز آنها را ایمن کرده ایم؟ در تهران هفت حوزه آبریز وجود دارد که اگر بارندگی اهواز و خوزستان رخ دهد مشخص نیست چه فاجعه ای در این استان اتفاق بیافتد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: رفتار مردم در حوادث صحیح نیست چراکه بسیاری از حوادث به علت گرفتن عکس سلفی با سیل رخ داد.
*س_برچسبها_س*