نقاط درخشان حوزه در دهههای قبل را احیا میکنیم / نه توقیف میکنیم و نه میگذاریم فیلمهایمان توقیف شود
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری اعلام کرد فیلمهای ما توقیف شده اما ما فیلم نمیسازیم که توقیف شود. ما در چارچوب قانون و با توجه به ماموریت خودمان خلق اثر میکنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی حوزه هنری با همراهی هادی فیروزمندی مدیر روابط عمومی این سازمان ظهر امروز در حوزه هنری برگزار شد.
این نشست با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سپس فیروزمندی روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری در توضیحاتی گفت این نشست با محوریت نزدیک شدن به جشنواره فیلم فجر و تولیدات ما در این برنامه است. علاوه بر آن گزارشی از یکسال فعالیت مان در سازمان سینمایی حوزه هنری ارائه میکنیم.
وی ادامه داد: این سازمان از اوایل سال 60 تاسیس شد و در آغاز دهه پنجم فعالیت آن هستیم. در این دوران فراز و فرود داشتیم اما قصد داریم میراث کهن حوزه را در سینما احیا کنیم.
بعد از فیروزمندی، جعفریان بیان کرد در دوره جدیدی که از اوایل سال 99 آغاز شد تلاش کردیم میراث سینمایی حوزه را احیا کنیم و هدفگذاریهایی در زمینه تولید سینمایی داشتیم. قصد داریم که جریان پایداری در این زمینه داشته باشیم. برای این منظور چند عامل پیشران را در نظر گرفتهایم. اول آنکه به قدرت خلق روایت و داستان گویی توجه داشتیم که یکی از عوامل مهم آن اقتباس ادبی است. عامل دیگر سرمایه انسانی و هنرمندان است و سومین عامل پیشران ما سرمایهگذاری است.
وی تأکید کرد: ما در حوزه پخش، استعدادیابی و تولیدات تصویری سیاستهایی داشتیم. در حوزه تولید هدف اصلی این بود که جریانی پایدار از تولید آثار تصویری در گونههای مختلف داشته باشیم. برای همین سه پیشران اصلی را در نظر گرفتیم؛ اولینش قوت خلق و قصهگویی است که برای این هدف به دنبال تقویت جریان اقتباس بودیم. عامل اصلی دیگری که شناسایی کردیم سرمایه انسانی و هنرمندان بود که در این زمینه هم تمرکز کردیم و نکته سوم هم بحث سرمایه گذاری و مشارکت و هدایت سرمایه به سمت تولید بود. با این اهداف در این یک سال چند دستاورد داشتیم.
جعفریان افزود: ما تلاش کردیم گوناگونی در ژانر ایجاد کنیم، آثاری در حوزه دفاع مقدس، درام سیاسی و اجتماعی و بیوگرافی داریم. ضمن اینکه سرمایهگذاری روی فیلمسازان حرفهای و جوان داشتیم که هر چهار فیلم ما برای جشنواره فجر امسال حاصل کار کارگردانان فیلم دومی است. در حوزه محتوایی هم تلاش کردیم محتوای خوبی ارایه بدهیم؛ این آثار هم تمرکز بر خانواده و هم امیدبخشی و حال خوب برای مخاطبان دارند. ضمن رشد کمی تلاش کردیم به بحث کیفی هم توجه داشته باشیم و کارهای خوب تولید کنیم. به نظرم آثار ما قابل دفاع هستند.
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری در تشریح موضوع فیلمهای حوزه هنری در جشنواره فیلم فجر گفت: ما چهار فیلم سینمایی در جشنواره امسال داریم که طی یک سال اخیر فرایند آنها طی شده و در موعد مقرر به دبیرخانه جشنواره تحویل داده شد؛ «ضد» به کارگردانی امیرحسین ربیعی فیلمی درام و سیاسی است که در بستر یک روایت عاشقانه به شخصیت شهید بهشتی میپردازد و ماجرای آن از 14 اسفند 1359 تا 7 تیر روایت میشود. امسال که چهلمین سالگرد شهید بهشتی است انگیزه ما این بود که به این موضوع بپردازیم و التهابات دهه 1360 را نشان بدهیم.
وی افزود: «هناس» به کارگردانی حسین دارابی هم در ژانر بیوگرافی یک روایت زنانه است و به وقایع ملتهب ابتدای دهه 1390 میپردازد.
جعفریان ادامه داد: برای این دو اثر هم در فضای فیلمنامه و هم برای تولید رفت و برگشتهایی داشتیم. در دو اثر دیگر هم مشارکت در تولید داشتیم که امسال تنها توانستیم با بنیاد فارابی مشارکت داشته باشیم اما در تلاش هستیم در سالهای آینده بیشتر مشارکت کنیم. فیلم «دسته دختران» ساخته منیر قیدی یک پروژه بزرگ دفاع مقدسی است که تنها کارگردان زن جشنواره آن را کارگردانی کرده است. ویژگی اصلی این فیلم این است که اقتباس از وقایع و چند کتاب ادبیات پایداری است و از این جهت برای ما اثر ارزشمندی است. فیلم «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی هم درامی اجتماعی است که ویژگی ممتاز آنکه باعث شد از این فیلم حمایت کنیم، این است که یک فیلم خانوادگی شیرین، دغدغهمند و سالم است. یک سری کارها را هم برای تولید در سال آینده خواهیم داشت که تعدادی تصویب شده و ادامه روند ماست. یکی از این آثار به کارگردانی مقدم دوست است که در مراحل نهایی فیلمنامه هستیم.
جعفریان در پاسخ به سوالی درباره دور شدن فیلمهای حوزه از حال حاضر و ماندن در دهه 60 گفت البته دوتا از فیلمهای ما برای زمان حاضر است. دفاع مقدس جزو هویت ما است و برای آن باید فیلم بسازیم. فیلم دیگر ما نیز به موضوع نفوذ در جریان دفتر حزب جمهوری میپردازد. اما قطعاً به موضوعات روز اجتماعی میپردازیم و سناریوهایی درباره کرونا نیز داشتیم اما چندان حرفهای نبود اما بزودی به آن نیز خواهیم پرداخت.
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری، در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره آثار توقیفی این سازمان همچون «دیدن این فیلم جرم است» و «مصلحت» تأکید کرد: فیلم مصلحت توقیف نیست و پروانه نمایش دارد منتها برخی از دستگاههای نظارتی نکاتی دارند که مرتفع خواهد شد. فیلمهایی داریم که اکران نشدهاند مانند انیمیشن لوپتو که بخاطر کرونا اکران نشدهاند. «دیدن این فیلم جرم است» نیز سرانجام اکران شد و انتخاب این واژه برای آن مناسب نیست.
جعفریان درباره اکران فیلمهای سینمایی توسط سینماهای حوزه تأکید کرد که فیلمها را در چارچوب مصوبات شورای نمایش اکران میکنیم. برخی رسانهها کم لطفی میکنند که ما فیلمها را اکران نمیکنیم. در حال حاضر بیشتر فیلمهای سینمایی توسط بهمن سبز در حال اکران است. ما نیز اختیاراتی داریم و تلاش میکنیم که فیلمها را عادلانه اکران کنیم. فیلم بیهمه چیز نیز اکران شده است و تهیهکننده فیلم نمیتواند انتظار داشته باشد که تمام سانسهای سینمای حوزه به آن اختصاص داده شود. بنظر من صحبتهای ایشان بیشتر برای فروش بیشتر فیلمشان بوده است.
وی افزود: یک سوم سینماهای کشور در اختیار حوزه هنری است. با توجه به جریانی که در دو سال اخیر برای توسعه سالنهای سینما داشتیم، حدود 148 سالن در 21 استان به صورت فعال داریم و تلاش داریم تا سال 1402 این آمار را به 400 سالن سینمایی برسانیم. تا آن موقع به نیمی از ظرفیت اکران میرسیم.
او در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره توضیح خود درباره احیای میراث سینمایی حوزه هنری باتوجه به وجود آثاری در دهه 1360 که جریان انقلاب آنها را تأیید نکرده است، بیان کرد که در آن دوران نیز کارهای درخشان و هنرمندان برجستهای کار کردهاند که میخواهیم آن فضا را احیا کنیم. ما برای آنکه از خروجی فیلمها اطمینان داشته باشیم، هنرمند را برای فیلمسازی انتخاب میکنیم. البته ما در جریان و روند تولید فیلم ورود داریم و اینگونه نیست که مانند بانک تنها به فیلمساز پول بدهیم تا فیلم خود را بسازد. بارها شده است که پلانی را گفتهایم دوباره بگیرند یا بخشی را حذف و اضافه کنند تا به نتیجه مورد نظر برسیم.
سینماهای حوزه هنری مطابق قانون اکران میکنند / عصبانیت برخی از تهیهکنندگان از اکرانهای بیحاشیه حوزه هنری 285 صندلی جدید به چرخه اکران اضافه کرد طباطبایینژاد: سینما را نباید از فیلمهای "مسألهدار" تهی کنیم / راهبرد حوزه هنری ضریب دادن به "محتوای سالم" است