شنبه 5 آبان 1403

نقش مهم فیزیوتراپیست‌ها در پیری کشور

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نقش مهم فیزیوتراپیست‌ها در پیری کشور

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فیزیوتراپیست همایون آبائی دبیر اجرایی چهارمین کنگره بین المللی وسی وپنجمین کنگره سالیانه فیزیوتراپی ایران گفت: حدود 4000 فیزیوتراپیست در 3 روز کنگره که از چهارم تا ششم مهر ماه 1403 درهتل المپیک تهران برگزار خواهد شد؛ شرکت خواهند کرد وبا جدیدترین دستاورد‌های علمی در حیطه فیزیوتراپی آشنا خواهند شد؛ این کنگره بزرگترین نمایشگاه تجهیزات فیزیوتراپی وپزشکی...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فیزیوتراپیست همایون آبائی دبیر اجرایی چهارمین کنگره بین المللی وسی وپنجمین کنگره سالیانه فیزیوتراپی ایران گفت: حدود 4000 فیزیوتراپیست در 3 روز کنگره که از چهارم تا ششم مهر ماه 1403 درهتل المپیک تهران برگزار خواهد شد؛ شرکت خواهند کرد وبا جدیدترین دستاورد‌های علمی در حیطه فیزیوتراپی آشنا خواهند شد؛ این کنگره بزرگترین نمایشگاه تجهیزات فیزیوتراپی وپزشکی و توانبخشی و ورزشی را به همراه داردوهمکاران گرامی میتوانند درحاشیه کنگره از آن دیدن فرمایند. وی عنوان کرد: یکی از پنل‌های مهم این کنگره پنل تخصصی سالمندی است که با توجه به شعار سازمان بهداشت جهانی، پیری از اندام‌های تحتانی شروع میشود و متاسفانه در کشور ما تحرک با توجه به نوع زندگی مردم جامعه کم شده و با توجه به اینکه فیزیوتراپیستهامتخصصین علم حرکت هستند نقش بسیار مهمی در به تاخیر انداختن آن خواهند داشت.

مسئول کمیته حقوقی انجمن علمی فیزیوتراپی ایران اعلام کرد: رشته فیزیوتراپی در گروه‌های پزشکی یکی از رشته‌هایی است که بیشترین درمان را در منزل دارد؛ و متاسفانه بیشترین دست اندازی را در این رشته میبینیم و افراد فاقد صلاحیت با تبلیغات در فضای مجازی مردم را اغفال می‌کنند و وارد حیطه درمان میشوند.

توصیه ما به مردم عزیزمان این است حتما جهت جلوگیری از آسیب توسط افراد فاقد صلاحیت؛ کارت نظام پزشکی و کارت عضویت انجمن این افراد را چک کنند ودرصورت بروز هرگونه تخلف موارد را جهت پیگیری به مراجع ذیصلاح از جمله معاونت درمان‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی؛ سازمان نظام پزشکی وانجمن فیزیوتراپی ایران اعلام نمایند وی در خاتمه متذکر شد مهمترین راه مقابله با افراد فاقد صلاحیت دخالت درامر درمان را آگاهی آحاد جامعه دانست وتاکید کرد اصحاب رسانه دراین بین نقش بسیار مهم وتاثیر گذاری دارند. کمبود پزشک با وجود صف پشت کنکوری ها صف‌های طولانی کنکور تجربی و تقاضای بالا برای رشته‌های پزشکی، به همراه کمبود پزشکان در ایران، چالشی بزرگ و حیاتی برای سیستم بهداشتی و آموزشی کشور ایجاد کرده است. هر ساله هزاران داوطلب با امید ورود به رشته‌های پزشکی با یکدیگر رقابت می‌کنند، در حالی که سیستم بهداشتی کشور نیاز مبرمی به افزایش تعداد پزشکان دارد. افزایش ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های علوم پزشکی نه تنها می‌تواند به کاهش این صف‌های طولانی کمک کند، بلکه می‌تواند بهبود چشمگیری در کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی کشور ایجاد نماید.

در سال‌های اخیر، یکی از چالش‌های بزرگ سیستم آموزشی و بهداشتی ایران، صف‌های طولانی و تقاضای بسیار بالا برای شرکت در کنکور تجربی، به‌ویژه رشته پزشکی بوده است. هر ساله هزاران دانش‌آموز با امید ورود به رشته‌های پرطرفداری، چون پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی به رقابت می‌پردازند. این در حالی است که ایران با کمبود پزشک و کادر درمانی مواجه است، مسئله‌ای که نه تنها بر کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی بر سیستم بهداشتی کشور وارد می‌کند. با وجود این نیاز مبرم، تناقض میان تقاضای بالا برای رشته‌های پزشکی و کمبود پزشک در کشور سوالاتی را مطرح می‌کند که نیازمند بررسی دقیق و جامع است.

چرا پزشکی برای داوطلبان جذاب است؟ چندی پیش بود که در گزارش تصویری صدا و سیما علاقه زیاد داوطلبان کنکور 1403 به رشته پزشکی مورد بحث قرار گرفت. بر اساس این گزارش پزشکی همواره به عنوان یک حرفه با اعتبار اجتماعی بالا شناخته می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها و دانش‌آموزان به دلیل جایگاه اجتماعی بالای پزشکان، به این رشته تمایل دارند. در راستای گزارش صدا و سیما، حرفه پزشکی به دلیل درآمد مناسب و امنیت شغلی بالا، یکی از گزینه‌های جذاب برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها است. بسیاری از افراد به دلیل عدم اطمینان به سایر رشته‌ها و بازار کار ناپایدار، به سمت رشته پزشکی گرایش پیدا می‌کنند. در جامعه ایرانی، خانواده‌ها نقش مهمی در انتخاب رشته تحصیلی فرزندان دارند. بسیاری از والدین به دلیل ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی، فرزندان خود را به سمت رشته‌های پزشکی سوق می‌دهند.

سرانه پایین با وجود داوطلبانی برای رشته پزشکی یکی از مشکلات اساسی در زمینه بهداشت و درمان، کمبود پزشک و کادر درمانی است. بررسی تعداد پزشکان و دندان‌پزشکان در کشور حاکی از کمبود شدید، و عدم پاسخگویی مناسب به تقاضای موجود در کشور است، طبق آمار‌های سازمان نظام پزشکی سرانه تعداد پزشک در کشور در حدود 1.3 به ازای هر 1000 نفر جمعیت است. این در حالی است که میانگین سرانه پزشک در کشور‌های پیشرو در حوزه سلامت از 3 پزشک به ازای 1000 نفر بیشتر است. همچنین در بین 25 کشور آسیای میانه و غرب آسیا، ایران در جایگاه بیستم از نظر سرانه پزشک و پایینتر از کشور‌هایی همچون سوریه، تاجیکستان، ازبکستان و حتی فلسطین قرار دارد. با توجه به داشتن پتانسیل بالا و وجود علاقه مندانی برای تحصیل در این رشته، کشور همچنان با کمبود پزشک و کادر درمانی مواجه است. یکی از علل این کمبود میتواند تعداد کم دانشجویان پذیرفته‌شده در رشته‌های پزشکی نسبت به تقاضای موجود باشد.

برای حل این مشکل و بهبود وضعیت، افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر عمل کند. این افزایش ظرفیت نه تنها می‌تواند صف‌های طولانی کنکور را کاهش دهد، بلکه با تربیت تعداد بیشتری پزشک، سرانه پزشکان را نیز بالا خواهد برد. علاوه بر این، افزایش ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌تواند به توزیع بهتر و عادلانه‌تر پزشکان در سراسر کشور کمک کند. این امر به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته که با کمبود شدید پزشک مواجه هستند، اهمیت دارد.

تقاضای بالا برای رشته پزشکی در ایران به دلایل مختلفی از جمله جایگاه اجتماعی، درآمد مناسب و امنیت شغلی بالا می‌باشد. با این حال، برای کاهش صف‌های طولانی کنکور تجربی و تأمین نیاز کشور به پزشکان، می‌توان اقداماتی نظیر افزایش ظرفیت پذیرش و توزیع متوازن پزشکان صورت گیرد. افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی به طور خاص می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش صف‌های کنکور و افزایش سرانه پزشکان در کشور داشته باشد.

با توجه به مشکلات موجود و نیاز مبرم به پزشکان بیشتر، افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی یک راهکار اساسی برای بهبود سیستم بهداشتی و درمانی کشور است. این اقدام می‌تواند در بلندمدت به ایجاد توازن بهتر در توزیع پزشکان، ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی و افزایش رضایت‌مندی مردم منجر شود.