نوبرانه جشنواره شعر فجر
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، ما که نه، ولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اینکه افرادی مثل رضا کیانیان و فاطمه معتمدآریا درست در جشنهای هنری سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به نظام و انقلاب و راه 40 ساله آن بد و بیراه بگویند، عادت کرده است. گویا از دولتی که سلبریتیها را با آن درآمدهای بیحساب از دادن مالیات معاف میکند و هر جور امکانی را برای لگدپرانی به انقلاب مردم مظلوم ایران فراهم میسازد، غیر از این هم نباید انتظار داشت.
اما جشنواره شعر فجر، نوبرانهای رو کرد که در نوع خود بینظیر بود. دختر شاعری در بخش ویژه این جشنواره برگزیده شد که به صراحت از جمهوری اسلامی اعلام تنفر میکند، سردار سلیمانی و دخترش را به استهزا میگیرد و متأسف است که روز ولادت حضرت زهرا (س) روز مادر است. او، سالروز تولد فرح دیبا، همسر شاه فراری ایران را شایستهتر از سالگرد میلاد حضرت صدیقه طاهره میداند. بعد هم با شهامت اعلام میکند که هر کس دوست دارد از این عقایدش عکس بگیرد و به هر جایی که دلش میخواهد بفرستد. به عبارتی میخواهد بگوید که پای این اعتقادات، استوار ایستاده است.
هرچند دیشب اعلام شد: «نظر به ابهامات مطرحشده درباره این بخش، بخش ویژه شعر جوان پس از بررسیهای لازم در فرصت دیگری برگزار خواهد شد.» اما حذف یک بخش به خاطر یک انتخاب نادرست (که البته این انتخاب ممکن است به دلایل ادبی، منطقی باشد) پاک کردن صورت مسأله بود؛ چرا که ویدیوهای منتشرشده و سپس حذف شده شعرخوانی برگزیدگان بخش ویژه در کانال بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نشان میدهد که این افراد در کرمان حضور داشتند.
بنیاد شعر و ادبیات داستانی البته پیشتر هم در جایزه جلال به نمایندگان جریانهای تابلودار جریان به اصطلاح روشنفکری و کسانی که به روشنی علیه نظام جمهوری اسلامی موضع گرفته بودند، جایزه داده بود؛ منتها چون به صدق نیت و شرافت دستاندرکاران این جایزه و جشنواره شعر فجر ایمان داریم و حتی اقدام آنها را در برگزاری یکی از محافل جشنواره شعر فجر در جوار مزار سردار پرافتخار میهن، شهید حاج قاسم سلیمانی، تحسین میکنیم، اما معتقدیم راه جذب مخالفان و ناهمفکران این نیست. دعوت به دامن انقلاب برای کسی که توییت میکند: «من تنفر از جمهوری اسلامیو در هر موردی بتونم یک لحظه فراموش کنم، بابت سلب شدن حقوق تحصیلیم فراموش نمیکنم. اینو میتونین کما فیالسابق مث خیلی از عکسا و متنهای دیگهم شات بگیرین برای اطلاعات و حراست هر جایی بفرستین!» فقط خیالی خام و حماقتآمیز است.
هرچند شب گذشته با دستور و پیگیریهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی و مشاور او، بخش ویژه جشنواره شعر فجر، کلا حذف شد، اما سازماندهندگان جشنوارهای با نام و عنوان «فجر» باید از خودشان بپرسند: چطور به کسی که نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارد و در این بیعقیدگی، اصرار دارد، میشود جایزه داد؟ لااقل از خود صاحب اثر میپرسیدید: دخترکم! شما که از جمهوری اسلامی متنفری، چرا برای جشنواره شعرش اثر فرستادی؟
به نظر میرسد شاعر جوان هم فهمیده است که میشود از این جمهوری اسلامی، هم جایزه گرفت، هم به آن ناسزا گفت و از حجاب اجباریاش انتقاد کرد، هم سردار ملیاش را دست انداخت؟ نوبر نیست؟
انتهای پیام /
شعر فرهنگ جشنواره سردار سلیمانی جشنواره شعر فجر سارا متقی