نکوداشت شاعر و عارف بزرگ ترکمن در دانشگاه تهران برگزار شد
همایش نکوداشت 289مین سالگرد شاعر و عارف ترکمن مختومقلی فراغی با حضور معاون پارلمانی رئیسجمهور در دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از دبیرخانه همایش نکوداشت مختومقلی فراغی، همایش نکوداشت 289مین سالگرد شاعر و عارف ترکمن مختومقلی فراغی با حضور سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور و جمع کثیری از نخبگان فرهنگی اقوام مختلف و مهمانان خارجی در دانشگاه تهران برگزار شد.
مختومقلی فراغی؛ شاعری که عشق به اهل بیت در اشعارش موج میزند / چرا «فردوسی قوم ترکمن» ماندگار شد؟ گلستان | مراسم بزرگداشت «مختومقلی فراغی» زیرسایه کرونا برگزار شدسید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور در حاشیه این مراسم با اشاره به جایگاه این شاعر و عارف ترکمن در فرهنگ اقوام ایرانی، اظهار داشت: نقش مختومقلی فراغی در شعر و ادبیات ترکمن به مثابه نقش فردوسی در ادبیات فارسی و دانته در ادبیات ایتالیا بوده و اشعار وی سرشار از مضامین هویت ملی و وحدت دینی است.
حسینی، مختومقلی فراغی را افتخار ایران و اسلام توصیف کرد و گفت: عشق، ارادت و علاقهی این شاعر فرهیخته به ائمه اطهار (ع) کاملا در اشعارش ایشان ملموس بوده و هست، وی در پایان سخنانش سلام وتحیت شخص رئیس جمهور محترم را به مردم شریف ترکمن ابلاغ کرد.
در ادامه غلامرضا منتظری نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی محتوای اخلاقی اشعار مختومقلی را با اشعار سعدی مقایسه کرد و ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مفاخر ملی، ابراز داشت: ملتی که مفاخر خود را نشناسد مفاخر بیگانه به آن تحمیل خواهند شد.
در این مراسم که با حضور جمع کثیری از نخبگان فرهنگی اقوام مختلف و با محوریت خانه فرهنگ ترکمن بعداز ظهر سهشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد به سه تن از نویسندگان مختومقلی پژوه تندیس نشان ملی مختومقلی فراغی و به خانوادهی شهید سلامت، غیادی نشان ایل اوقلی (فرزند ایل) به خاطر بیش از دو دهه خدمات اجتماعی به قوم ترکمن اهدا شد و گروه موسیقی مقامچه لَر شعر معروف مختومقلی در مدح ائمه اطهار را به زبان ترکمنی اجرا کرد.
این مراسم با حضور مهمانان داخلی و خارجی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، سعید محمد، نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی، سفیر افغانستان، معاون سفیر ترکمنستان و فعالان فرهنگی کشور برگزار شد.
مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن نقش بی بدیلی در شکل گیری فرهنگ سه قرن اخیر ترکمنها داشته و علاوه بر اشعار ملی، حماسی و تقریبی در حوزهی دینی اشعار عرفانی در مدح ائمه اطهار نیز سروده است.