سه‌شنبه 6 آذر 1403

نگاهی به اقدامات هنری دولت تدبیر و امید / هویت و اصالتی که روحانی رنگ تحقق به آن بخشید!

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
نگاهی به اقدامات هنری دولت تدبیر و امید / هویت و اصالتی که روحانی رنگ تحقق به آن بخشید!

از سال 92 تا به امروز اقداماتی در حوزه فرهنگ و هنر توسط دولت انجام شده که شاید در نگاه اول کاملا جزئی باشد، اما نقش پررنگی در جامعه داشته است.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «اولین حمایت دولت از فرهنگ، باید در ایجاد قوانین شفاف و فضای امن باشد و فرهنگ باید به صاحبان اصلی یعنی از اصحاب هنر واگذار شود و از آنان حمایت شود». این بخشی از اظهارات رئیس جمهور کشورمان در حوزه فرهنگ قبل از تکیه زدن بر منصب دولت است.

فرهنگ و هنر در هر جامعه‌ای یکی از آن ظرفیت‌هایی معنوی به شمار می‌آید که طبیعتا وقتی این شاخصه انسان امکان رشد پیدا کند در غنا بخشیدن به فرهنگ جامعه کاربردی اساسی و عظیمی خواهد داشت.

با توجه به نقش مسئله فرهنگ و هنر در کشور، روحانی هم از آن به سادگی عبور نکرد و یکی از شعار‌های انتخاباتی خود را به آن اختصاص داد، اما تنها شعار یا وعده دردی را از جامعه دوا نمی‌کند؛ بسیاری از فرهنگ‌دوستان در جامعه ما از همان روزی که جذب چنین وعده‌ای شدند، منتظرند تا ببینند روحانی که دغدغه‌اش فرهنگ ملت است برای ارتقا این حوزه چه تدابیری می‌اندیشد؟

باشگاه خبرنگاران جوان در این گزارش به بررسی میزان تحقق وعده‌های روحانی در حوزه فرهنگ و هنر جامعه می‌پردازد که در ادامه ملاحظه می‌کنید:

عدالت فرهنگی یکی از آن مسئله‌هایی بود که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آن تاکید بسیار زیادی داشتند، به همین جهت روحانی در مرداد سال 93 اعلام کرد که علاوه بر تهران تمامی شهرستان‌ها لازم است که از خدمات فرهنگی بهره ببرند و به نوعی تمرکز زدایی خدماتی در جامعه شکل گیرد به طوری که فضا‌های آموزشی و فرهنگی کشور حالتی فراگیر به خود بگیرند، حتی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان هم معتقد است که تلاش این وزارتخانه افزایش ظرفیت‌های فرهنگی در استان‌های سراسر کشور است، زیرا استان‌ها ظرفیتی مهم و سرمایه بالقوه فرهنگی کشور هستند و این اصل در دستور کار دولت قرار گرفته است.

اقداماتی همچون، ارسال نیرو‌های آموزشی به استان‌های کشور، تاسیس واحد‌های فرهنگی با هدف ترویج هنر و هنردوستی در شهرستان‌ها، تخصیص بودجه‌های استانی برای ترویج روحیه فرهنگی، سفر‌های مسئولان به استان‌های مختلف برای سخنرانی جهت عنوان اهمیت مسئله فرهنگ و... جزو اقدامات یا همان تدابیر دولت روحانی است که تا به امروز باعث شده که کسی نتواند ادعا کند که بین تهران و دیگر استان‌های کشور به اندازه زمین تا آسمان فاصله است و همچنین این فاصله روز به روز در حال کاهش است.

همچنین برگزاری جشنواره‌های مختلف استانی همچون جشنواره ادبی امام رضا (ع) در سراسر کشور، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان و اصفهان، برپایی نمایشگاه‌های کتاب، قرآن و محصولات فرهنگی و هنری استانی، فعالیت گسترده کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، جشنواره‌های رسانه‌های دیجیتال و فضای مجازی و برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های استانی با موضوع رسانه و مطبوعات هم اقداماتی است که هرساله توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت در حال پیگیری و اجراست.

طبق آمار اخیر کارشناسان حوزه فرهنگ و هنر، می‌توان گفت که اکثر استان‌های کشور از لحاظ اجرای برنامه ها در حوزه فرهنگی و هنری و تخصیص بودجه دولت بهره مند شدند.

*س_آشتی مخاطبان با سینما در دولت تدبیر و امید!_س*

یکی از دغدغه‌های دولت روحانی افزایش مخاطبان در سینما‌های کشور بود به طوری که می‌توان گفت این دغدغه تقریبا به یک نوع اولویت در دستور کار رئیس جمهور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است، همچنین آمار‌ها حاکی از آن است که از سال 92 تا 95 امکان اکران همزمان آثار سینمایی در تهران و شهرستان‌ها وجود نداشت و بسیاری از آثار سینمایی با فاصله زمانی بسیار زیاد در شهرستان‌های مختلف و در سالن‌های مندرس اکران می‌شدند.

رمضان علی حیدری خلیلی معاون امور سینمایی کشور در 11 مهر سال 98 با اشاره به تغییر و تحول سینما‌ها در دولت تدبیر و امید بیان کرد که قبل از فعالیت دولت روحانی تعداد سالن‌های سینمایی کشور 318 عدد بود که در حال حاضر به 596 عدد رسیده و این آمار نشان دهنده این است که دولت به سینما‌های کشور توجه بخصوصی دارد.

توقیف برخی فیلم‌ها هم از موضوعاتی است که طبیعتا نگرانی و نارضایتی‌هایی برای اهل هنر به دنبال داشت، با این حال در سال 96 به دستور روحانی کمیته‌ای جهت رفع موانع اکران برخی فیلم‌های سینمایی تشکیل شد که نوعی نویدبخش تدبیر در سینمای ایران است.

همچنین انتظار می‌رود که دولت کماکان خلاء‌های قانونی برای توقیف فیلم‌های سینمایی را رفع کند، البته رفع این مشکلات نیاز به قاطعیت و درایت دارد که نتایج آن نه تنها بدنه سینما را توسعه خواهد داد که جامعه را هم به سمت آگاهی و رشد سوق می‌دهد.

*س_در کلام، جرئی اما در عمل اساسی_س*

از سال 92 تا به امروز در مناسبت‌های گوناگون و یا حتی روز‌های عادی، اقداماتی برای رشد و ترویج فرهنگ و هنر در جامعه توسط دولت انجام شده، اقداماتی که شاید در نگاه اول بسیار صورت جزئی داشته باشند، اما در واقع می‌توانند نقش پررنگ و مهمی در کشور برای اهالی فرهنگ‌و‌هنر داشنه باشند، تدابیری همچون حمایت از تأسیس و فعالیت مؤسسات خصوصی فرهنگی و هنری، گسترش مبادلات فرهنگی بین کشور‌های فارسی‌زبان، حمایت از توسعه رسانه‌های فضای مجازی، تأسیس سالن‌های چند‌منظوره، موزه‌ها و نگارخانه‌ها در شهر‌ها و شهرستان‌های مختلف، حمایت از حراجی‌های هنری و تشویق بخش خصوصی و مجموعه‌داران و مردم برای خرید آثار هنری، کاستن از نظارت و ممیزی سلیقه‌ای در نشر کتاب، حمایت از آزادی بیان و خلاقیت فرهنگی و هنری، و فراهم کردن فضای آزادی رسانه‌ها و اشکال مختلف بیان فرهنگی، حذف مالیات از تولیدات فرهنگی تا به امروز در جامعه هنری ما ثبت شده و توانسته تا حدودی رضایت مردم و صاحبان مشاغل فرهنگی و هنری را جلب کند.

موارد مطرح شده در این گزارش، بخشی از اقدامات و تدابیر دولت روحانی در حوزه فرهنگ و هنر کشورمان بوده است، این حوزه همانطور که از اسمش پیداست، حوزه‌ای بسیار وسیع و متنوع است و این یعنی اقداماتی فراتر از این را می‌طلبد.

با توجه به اینکه فقط 10 ماه به پایان دولت تدبیر و امید مانده، لازم است که رئیس جمهور و اعضا کابینه آن تلاش خود را برای رشد و پیشرفت مقوله فرهنگ افزایش دهند، زیرا فرهنگ یک ملت، نشان‌دهنده هویت و اصالت یک کشور است.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام /

نگاهی به اقدامات هنری دولت تدبیر و امید / هویت و اصالتی که روحانی رنگ تحقق به آن بخشید! 2
نگاهی به اقدامات هنری دولت تدبیر و امید / هویت و اصالتی که روحانی رنگ تحقق به آن بخشید! 3
نگاهی به اقدامات هنری دولت تدبیر و امید / هویت و اصالتی که روحانی رنگ تحقق به آن بخشید! 4