شنبه 3 آذر 1403

نگاهی به انتخاب مدیری با تجربیات اندک برای مرکز هنرهای تجسمی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نگاهی به انتخاب مدیری با تجربیات اندک برای مرکز هنرهای تجسمی

چندی پیش مدیرکلِ جدیدِ دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد؛ مدیری که نگاهی به رزومه و تجربه‌هایش تردیدهایی درباره توفیق او در این مسئولیت ایجاد کرده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بالاخره در اوایل اردیبهشت امسال، مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد. انتخابی که از زمان روی کار آمدنِ دولت سیزدهم، بحث آن داغ بود و انجام شدنش به درازا کشید.

هشتم اردیبهشت 1401 بود که خبری منتشر و اعلام شد که عبدالرضا سهرابی به عنوان مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی انتخاب شده است.

انتخابی که پرسش‌های زیادی را در ذهنِ علاقه‌مندان به هنر ایجاد کرد. شاید مهمترین پرسش درباره این انتخاب مربوط به سوابقِ سهرابی در عرصه تجسمی بود!

عبدالرضا سهرابی مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی

بیایید نگاهی به سوابق عبدالرضا سهرابی داشته باشیم. لیستی که در ادامه می‌خوانید، سوابقی است که از سوی روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده است:

مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بودجه سازمان سینمایی سمعی و بصری کشور عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه تجسمی تهرانart expo عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه تجسمی بنیاد فرهنگی و هنری رودکی (art expo) دبیر نخستین جشنواره مد و لباس فجر دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور عضو هیات مدیره و خزانه دار بنیاد سینمایی فارابی مدیرعامل مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی معاون برنامه ریزی و توسعه بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری رودکی معاون توسعه، برنامه ریزی و سرمایه انسانی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای مشاور اجرایی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

بررسی این سوابق نشان می‌دهد که سهرابی تجربه و تسلط چندانی در عرصه هنرهای تجسمی ندارد. مرکز هنرهای تجسمی از زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد است که اهمیت بسیاری در رونق هنر و البته اقتصاد هنر در کشور دارد. سال گذشته بود که ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور کشورمان دیداری اختصاصی با اهالی هنرهای تجسمی در موزه هنرهای معاصر تهران داشت. این دیدار نشان از اهمیت و نگاه ویژه دولت به هنرهای تجسمی دارد. از این رو شاید مهمترین اقدام در این حوزه، انتخاب مدیری مسلط و البته باتجربه در حوزه هنرهای تجسمی باشد.

اتفاقاتی که در سال‌های گذشته و البته در دولت‌های گذشته در عرصه تجسمی رخ داد، ثابت کرده است که برای اداره و سیاست‌گذاری درست در این بخش، باید دست به دامن مدیرانی شد که در عینِ داشتنِ تعهداتِ اخلاقی و انقلابی، متخصصِ این حوزه هم باشند.

شکی نیست که سهرابی از مدیران متعهد کشور و از نیروهای توانمند انقلاب است؛ اما در نگاهی واقع‌بینانه باید بدانیم که او چندان در عرصه تجسمی تجربه و تخصصی ندارد.

پیش از این، هادی مظفری عهده دار مسئولیت دفتر هنرهای تجسمی در وزارت ارشاد بود. مظفری هم در دوران مدیریتش، انتقادات و حاشیه‌های زیادی را پشت سرگذاشت.

یادمان باشد که در دوره‌های پیشین اتفاقات حاشیه‌ای و گاهی تلخی در عرصه هنرهای تجسمی رخ می‌داد که در نهایت نتیجه‌ای جز ابهام و البته حسرت برای علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی نداشت.

ابهاماتی که هرگز شفاف‌سازی نشدند و حسرت‌هایی که بردلِ علاقه‌مندان به هنر، هنوز هم باقی است. اکنون باید منتظر ماند و دید که آیا عبدالرضا سهرابی با این تجربه‌ی اندک می‌تواند در عرصه هنرهای تجسمی، عملکردی موفق داشته باشد یا خیر.

فراموش نکنیم که تیم جدیدِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتخاب مدیرانِ بخش‌های مختلف، چندان موفق عمل نکرده است. آنها در بخش موسیقی هم در آستانه‌ی رقم زدنِ انتخابی نامناسب بودند که خوشبختانه با کِش‌وقوس‌های مختلف به خیر گذشت. وقتی تیم جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سُکان کار را در این وزارتخانه در دست گرفت، یکی از نخستین اقدامات‌شان انتقال محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی به دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی بود. انتقالی که با اعتراضِ بخش عمده‌ای از اهالی موسیقی مواجه شد. در نهایت مسئولان وزارت ارشاد مجبور شدند که اله‌یاری را در دفتر موسیقی ابقا کنند و برای دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، مدیر دیگری را معرفی کنند.

اله‌یاری در دفتر موسیقی ماند همایون شجریان: آماده برگزاری کنسرت رایگان هستم / گاه فراموشی؛ از موسیقی تنبور تا جَز گفت‌وگو با چهره سال هنر انقلاب در عرصه موسیقی
نگاهی به انتخاب مدیری با تجربیات اندک برای مرکز هنرهای تجسمی 2