نگاهی به روند بازسازی پل هفت دهنه ساوه
ساوه - ایرنا - بارش های گسترده و وقوع سیلاب در 12 فروردین سال گذشته باعث شد پل 30 ساله هفت دهنه که مسیر ارتباطی 11 روستا و سد الغدیر به ساوه است تاب مقاومت را از دست دهد و فرو ریزد.
پس از آنکه پل مذکور تخریب شد، ساکنان روستاهای منطقه ناگزیر بودند از مسیر جایگزینی که پس از عبور از چندین روستا به جاد قدیم ساوه به سلفچگان منتهی می شد، تردد کنند اما با فروکش کردن سیلاب و کاهش سطح آب در بستر رودخانه مسیری جایگزین و موقتی ایجاد شد که از آن زمان تاکنون تردد خودروها از این مسیر انجام می شود.
با توجه به اینکه تا فصل پاییز و آغاز بارش ها کمتر از سه ماه فرصت باقی مانده، تمرکز مسئولان بر شتاب بخشی به بازسازی این پل و تسهیل در تردد ساکنان مناطق روستایی است و در همین راستا بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران استان که در روزهای پس از تخریب پل به ریاست استاندار مرکزی در محل سد الغدیر برگزار شد، قرار است شرکت ماشین سازی اراک به عنوان پیمانکار پروژه، کار بازسازی و نصب پایه ها و عرشه پل را اجرا کند.
بازسازی کامل بخش تخریب شده پل هفته دهنه مستلزم هزینه ای افزون بر 52 میلیارد ریال است و کار ساخت سازه 130 تنی آن نیز در یکی از کارخانه های اراک در دست انجام است.
امروز با تکمیل تجهیز کارگاه، روند بازسازی این پل با حضور نماینده مردم ساوه، فرماندار و نمایندگانی از شرکت آب منطقه ای و شرکت پیمانکار آغاز شد و قرار است تا نیمه دی ماه امسال به بهره برداری نهایی برسد.
فرماندار ساوه در این خصوص به خبرنگاران، گفت: با توجه اینکه به فصل بارش ها نزدیک می شویم اراده ای جمعی وجود دارد که کار بازسازی پل هفت دهنه با پیگیری های شرکت آب منطقه ای و همچنین نماینده مردم ساوه هرچه زودتر انجام شود. «علی میرزایی» افزود: قراداد ساخت این پل با شرکت ماشین سازی اراک منعقد و از امروز که کار تجهیز کارگاه آن تکمیل شد روند فعالیت ها شتاب بیشتری خواهد گرفت. وی اظهار داشت: امیدواریم تا سه ماه آینده کار اجرای پایه شمع های این پل تکمیل شود و با توجه به قرارداد 6 ماهه با پیمانکار، انتظار داریم تا اواسط دی ماه امسال به بهره برداری نهایی برسد. میرزایی گفت: تلاش می کنیم در اجرای این پروژه فرصت سوزی نشود و آنچه اهمیت بیشتری دارد ساخت پل با استحکام بالا است و برای تحقق این امر، کار گاویون بندی مسیر رودخانه و سایر تمهیدات لازم در دست انجام است. فرماندار ساوه افزود: برای ساخت کامل این پل قراردادی به اعتبار 52 میلیارد ریال منعقد شده که 10 میلیارد ریال از منابع ستاد بحران و مابقی هم از منابع شهرستانی و استانی تأمین می شود. وی در مورد میزان آمادگی و تجهیزات ستاد بحران شهرستان ساوه برای مقابله با حوادثی از قبیل آتش سوزی، سیل و سایر رخدادهای طبیعی، گفت: با توجه به وقوع آتش سوزی های پرشمار در کشور و همچنین مواردی در این شهرستان که دارای افزون بر 240 هزار هکتار سطوح مرتعی و مزارع است، کمیته بحران در زمینه ایمن سازی سد و کانال ها، هوشمندسازی مخازن گاز طبیعی و سایر اقدامات پیشگیرانه در زمینه حوادث پیش بینی نشده از قبیل سیلاب و آتش سوزی و ایمن سازی نقاط حادثه خیز فعالیت های خود را آغاز نموده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز بر ضرورت تکمیل روند بازسازی پل هفت دهنه تا پیش از موسم بارندگی در پاییز و سیلابی شدن رودخانه تاکید کرد. حجت الاسلام «محمد سبزی» افزود: ساخت این پل در 2 مرحله انجام می شود که ابتدا باید برای استقرار 12 پایه آن، حفاری هایی به عمق 20 متر انجام شود و در این راستا، پیمانکار وعده داد تا این کار در کمتر از 2 ماه آینده به سرانجام برسد. وی افزود: سازه های فلزی این پل نیز توسط شرکت ماشین سازی اراک در دست ساخت است و قرار است حداکثر تا سه ماه آینده به اتمام برسد و تا مهر امسال نیز نصب شود. حجت الاسلام سبزی گفت: روند کار را با دقت پیگیری خواهم کرد تا وقفه ای در اجرا پیش نیاید. نماینده مردم ساوه در خانه ملت گفت: تمام طول پل بازسازی نمی شود و بخشی از آن سالم است اما با توجه به احتمال آسیب دیدن این بخش و هزینه های بالای بازسازی کامل، قرار است کار گاویون بندی در بستر رودخانه اجرا شود تا در صورت وقوع سیلاب و طغیان به سمت بخش باقی مانده پل آسیب جدی نبیند.
مدیر اجرایی طرح پل هفت دهنه نیز گفت: با توجه به اینکه 70 درصد از ملزومات بازسازی پل هفت دهنه مربوط به سازه آن است، مواد اولیه تهیه و در یکی از کارخانه ها در دست ساخت است. «واحدی» افزود: 30 درصد دیگر از کار، مربوط به اجرای پایه ها و عرشه است. به گفته او بخش حفاری از مهمترین فعالیت های بازسازی پل هفت دهنه است که باید چاله های به عمق 20 متر برای 12 شمع حفر شود. وی گفت: با توجه به جور بودن عوامل کار از جمله دسترسی آسان به بتن، خشک بودن بستر و نداشتن انحراف رودخانه با جدیت کار بازسازی را انجام دهیم و در این راه نیاز به حمایت های مالی و تامین منابع از سوی مسئولان هستیم. واحدی گفت: کار احداث سازه های فلزی این پل 130 تنی تا 2 الی سه ماه آینده به اتمام می رسد.
وقوع سیل در فروردین سال گذشته حدود 420 میلیارد ریال خسارت به تاسیسات، زیرساختها و منازل مردم شهرستان ساوه وارد کرد و پل هفت دهنه که ارتباط میان 11 روستا و سد الغدیر با شهر ساوه را برقرار می کرد نیز تخریب شد.
*س_برچسبها_س*