نگاهی به کارنامه کشتی گیران شیرازی در پیکارهای جهانی 2022 صربستان
شیراز - ایرنا - رقابت های کشتی فرنگی 2022 جهانی صربستان در حالی برای سه کشتی گیرشیرازی به پایان رسید که حاصل آن تنها یک مدال نقره بود که آن هم محمد رضا گرایی کسب کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد علی گرایی، محمد رضا گرایی و محمد رضا مختاری سه کشتی شیرازی بودند که در این رقابت شرکت داشتند و انتظار بیشتری می رفت که نماینده های فارس بتوانند مدالهای خوشرنگ تر و بیشتری به ارمغان بیاورند اما اینگونه نشد.
اگر به صورت کلی بخواهیم به کارنامه تیم ملی کشتی فرنگی نگاه کنیم باید بگوییم کسب سه مدال (2 نقره و یک برنز) آن هم با 10 کشتی گیر نمی شود کارنامه موفقی برای تیم ملی قلمداد کرد چرا که تیم های قدرتمند روسیه و بلاروس هم شرکت نداشتند و گرنه شاید این سه مدال هم بدست نمی امد.
آسیب شناسی
قطعا فدراسیون کشتی که تدارک و برنامه ریزی خوبی برای تیم ملی کشتی فرنگی دیده بود، برای چرایی این ناکامی بزرگ آسیب شناسی خواهد کرد تا ضمن بر طرف کردن نقاط ضعف و مشکلات، برنامه ریزی اصولی تر برای مسابقات جهانی آینده (2023) که کسب سهمیه المپیک 2024 پاریس هم است، طرح کند.
ضعف قوای جسمانی و فنی، عدم اعتماد
بیشتر کشتی گیران شرکت کننده درآوردگاه جهانی بلگراد با مشکل تنفسی مواجه بودند برای همین هم در وقت دوم کم می آوردند و کشتی را واگذار هر چند از نظر فنی هم کشتی گران انتظارات را بر اورده نکردند زیرا اعتماد بنفس هم نداشتند.
قهرمان المپیک و جهان، نقره ای شد
همه نگاه ها وامید های تیم کشتی فرنگی ایران به محمد رضا گرایی ستاره این سال های کشتی فرنگی و دارنده نشان طلا المپیک و جهان بود اما محمد رضا هم در فینال وزن 67 کیلو گرم در حالی که 4 بر صفر از ماته نمس صربستانی دارنده مدال برنز جهان پیش بود اما نتوانست این برتری را حفظ کند و در نهایت اسیر این کشتی گیر جنگنده شد و نتیجه 5 بر 4 واگذار کرد.
این در حالی بود که محمدرضا برای جبران امتیاز از دست رفته حدود 80 ثانیه فرصت داشت اما نتوانست فن سالتو بارانداز که استاد دراین فن است را اجرا کند و به نظر می رسید با ضعف قوای جسمانی روبرو است، زیرا آن شادابی همیشگی در نزد این کشتی کشر شایسته دیده نشد، او به مدال نقره راضی بود شاید این امر ناشی از عدم اعتماد به نفسی بود که محمد رضا داشت که البته این معضل بزرگ اکثر کشتی گیران ایرانی داشتند و بدن های آنها خسته بود.
چهره ناراحت محمد رضا گرایی بر روی سکوی دوم جهانیمحمد رضا گرایی چگونه نقره گرفت
در وزن 67 کیلوگرم گرایی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه 9 بر صفرامانتور اسماعیلاف از قرقیزستان را شکست داد و به مرحله یک چهارم نهایی صعود کرد. او در این مرحله با نتیجه 5 بر صفر هان سو ریو دارنده مدال طلای جهان از کرهجنوبی را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت.
دراین مرحله گرایی با ارایه یک کشتی مقتدرانه با نتیجه 8 بر صفر جانی ختسوریانی از گرجستان را شکست داد و به دیدار فینال راه یافت. اما در این دیدار با نتیجه 4 بر 3 مغلوب ماته نمس دارنده مدال برنز جهان از صربستان شد و به مدال نقره بسنده کرد.
یورش برای فتح مدال طلای المپیک 2024 پاریس
محمدرضا گرایی با انتشار پستی در شبکه های مجازی ضمن تقدیر از حمایت مردم ایران، در لفافه وعده کسب مدال طلا در المپیک 2024 المپیک پاریس را داد.
گرایی که چهره غمگینش بعد از این شکست در فینال سوژه رسانهها شد، با انتشار پستی در صفحه شخصیاش از حمایت مردم ایران تقدیر و تشکر کرد و نوشت: سلام خدمت مردم عزیز و با محبت ایران. قدردانم از شما که در سردی و گرمی روزگار تنهایم نگذاشتید و همواره لطفتان را به من ارزانی داشتید. فقط این را میدانم که کلید در دست خداست.
او اما در انتهای این پست با اضافه کردن هشتگ المپیک 2024 پاریس، به نوعی وعده جبران مافات و کسب مدال طلای المپیک را به مردم و جامعه کشتی داد.
محمد علی گرایی همچنان در حسرت مدال طلای جهانی
محمد علی گرایی کشتی گیر با سابقه تیم ملی که انتظار می رفت یکی از مردانی باشد که شانس مدال طلا را دارد اما با شکست در دور دوم همچنان در حسرت داشتن مدال طلا جهانی در کارنامه چندین ساله اش باقی ماند.
او که در کارنامه اش سه نشان برنز جهانی، یک نشان یک طلا 2 نقره و یک برنز آسیایی وجود دارد بسیار امیدوار بود تا به مدال طلا دست یابد و طلسم چندین ساله را بشکند که این اتفاق نیفتاد.
گرایی که طی یک سال گذشته با مصدومیت دست و پنجه نرم می کرد به عنوان نماینده وزن 77 کیلو گرم از سوی سرمربی تیم ملی برای مسابقات جهانی انتخاب شد.
محمد علی در حالی مسابقات را شروع کرد که با قید قرعه در دور اول استراحت کرد و در دور دوم در یک کشتی نزدیک در حالیکه 5 بر صفر از از آنتونیو کامنیاسیویچ از کرواسی پیش بود در نهایت 5 بر4 به برتری دست یافت اما در همین کشتی نشان داد که از آمادگی خوبی بر خوردار نیست، هر چند به مرحله سوم صعود کرد.
این کشتی گیر شیرازی در دور سوم به مصاف کیم هیون وو دارنده نشان طلا و برنز المپیک، یک طلا و 2 برنز جهانی از کره جنوبی رفت و با نتیجه 6 یک شکست خورد و با کسب نخستین مدال طلای جهانی وداع کرد.
محمد علی گرایی دارنده سه برنز جهانی که چهار نشدسه برنز جهانی که چهار نشد
محمد علی گرایی که امیدواربود کشتی گیر کره ای به فینال این مسابقات راه یاید تا او به گروه شانس مجدد ها برای کسب مدال برنزبرود اما این اتفاق نیفتاد تا گرایی به چهارمین مدال برنز جهان دست نیابد و تنها به همان سه مدال برنز بسنده کند، محمد علی در رده بندی مسابقات جهانی 2022عنوان شانزدهم را کسب کرد که شایسته این کشتی گیر با تجربه شیرازی نیست.
محمدرضا مختاری بدون مدال باز گشت
اما محمدرضا مختاری دیگر کشتی شیرازی بود که در وزن 72 کیلو گرم به روی تشک جهانی رفت، او که مدال طلای مسابقات آسیایی 2022 مغولستان را در کارنامه دارد، در در دور نخست با قرعه استراحت روبرو شد اما در دور دوم برابر ابراهیم غانم فرانسوی کشتی ضعیفی ارایه داد و با نتیجه 7 بر 3 شکست خورد تا او هم به مانند گرایی از دستیایی به نخستین مدال طلای جهانی باز ماند.
محمدرضا مختاری اگر حریف فرانسویش می توانست به فینال این مسابقات راه یابد به گروه شانس مجددها برای کسب مدال برنز می رفت که این اتفاق هم نیفتاد و بدون مدال با مسابقات جهانی وداع کرد.
مختاری در رده بندی مسابقات جهانی در جایگاه نوزدهم قرار گرفت.
محمد رضا مختاری بدون مدال مسابقات جهانی را ترک کردتیم ملی ایران چهارم شد، ترکیه قهرمان
تیم ملی کشتی فرنگی با کسب 2 مدال نقره و یک برنز و 81 امتیاز در رده چهارم مسابقههای قهرمانی جهان قرار گرفت. ترکیه قهرمان شد.
در ردهبندی تیمی تیم ترکیه با 125 امتیاز ر سکوی نخست ایستاد، جمهوری آذربایجان با 118 امتیاز دوم شد و صربستان با 110 امتیاز عنوان سوم کسب کرد و ایران هم با 81 امتیاز در جایگاه چهارم ایستاد.
تیم ملی کشتی فرنگی سال گذشته و در رقابتهای قهرمانی سال 2021 جهان در نروژ با 4 مدال طلا و 2 برنز بعد از روسیه نائب قهرمان جهان شده بود در حالی که روسیه در مسابقات 2022 شرکت نداشت.
رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان 19 شهریور ماه اغاز و شامگاه 22 همین ماه در بلگراد پایتخت صربستان پایان یافت.
محمد بنا به عنوان سرمربی و رسول جزینی، بهروز حضرتی پور، عادل بالی تبار، طالب نعمت پور، علی قیطاسی (فارس) و سینا طالب وند به عنوان مربیان تیم ملی را همراهی کردند.