هاشمی طبا: نقطه زنی جلیلی یعنی هر چه پیش آید، خوش آید
نامزد پیشین ریاست جمهوری ایران گفت: «آقای جلیلی هیچ رزومهای ندارد و ما نمیدانیم ایشان که بوده و چه سمتهایی داشته و چه کار کرده. صرفا تصاویر و شایعاتی هست. مثلا درباره آقای لاریجانی میدانیم که رئیس صدا و سیما بوده، در شورای عالی دفاع بوده یا رئیس مجلس بوده، اما درباره آقای جلیلی من اصلا نمیدانم رزومه ایشان چیست. درباره سابقه مذاکرات هم که گفته میشود، ما اصلا نمیدانیم سابقه مذاکرات...
فرارو - با آغاز مهلت ثبت نام نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری کشور، نامهای بسیاری با حضور در ستاد انتخابات کشور، اقدام به ثبت نام کرده اند. در بین افرادی که ثبت نام کرده اند، نام سعید جلیلی نیز به چشم میخورد.
به گزارش فرارو، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر روز پنجشنبه 10 خرداد ماه، همراه با امیر حسین ثابتی، نماینده مردم تهران در مجلس با حضور در ستاد انتخابات کشور در انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
جلیلی در بخشی از سخنانی که با حضور در ستاد انتخابات کشور مطرح کرد، گفت: «در لحظهای که نظم دنیا و منطقه غرب آسیا در حال تغییر است، بیش از هر لحظه دیگری به «تصمیمهای نقطه زن» نیاز داریم تا پیشرفت کنیم و از سایر کشورها چند دهه عقب نمانیم. تصمیم نقطهزن یعنی توجه و تمرکز بر اولویتها.»
سخنان جلیلی پرسشهایی را ایجاد میکند از جمله این که آیا سعید جلیل کاندیدای اصلی طیف فکری خود است و سوابق اجرایی او میتواند متضمن عملکرد مناسب وی در مقام ریاست جمهوری باشد؟ مصطفی هاشمی طبا، سیاستمدار اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی که پیشینه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را نیز بر عهده دارد به پرسشهای فرارو در این باره پاسخ داده است:
سوابق مبهم جلیلی و کارنامه مشخص لاریجانی
مصطفی هاشمی طبا به فرارو گفت: «اول از هر چیز باید مسئله تایید صلاحیتها مشخص شود، یعنی باید ببینیم که چه شخصی توسط شورای نگهبان تایید میشود. همچنین قضاوت درباره آینده دولت، بدون این که افراد صراحتا نظرات خود را بیان کنند ممکن نیست. ما نمیتوانیم دقیقا بر اساس پیش زمینههای ذهنی حدس بزنیم که مثلا دولت آقای جلیلی چگونه خواهد بود. اول کاندیداهای تایید صلاحیت شده باید اولویتها و برنامههای خود را مطرح کنند، سپس بگویند راه حل برای این مسائل چه خواهد بود و سپس میتوان قضاوت کرد که افراد از پس وعدهها بر میآیند یا خیر.»
وی افزود: «جناب جلیلی یک اظهار نظری کرده اند و گفته اند که من مدیریت برحسب تصمیمهای نقطه زنی دارم و اولویتها را میخواهم بر این اساس تعیین کنم. اما مسئله این است که مدیریت نقطه زنی با اولویت تعیین کردن کاملا مغایر است، چون اولویت یعنی برنامه ریزی و نقطه زنی یعنی هر چه پیش آید خوش آید. در هر حال باید دید ایشان و سایرین چه در چنته دارند و مشکلات کشور را چگونه ارائه میدهند.»
نامزد پیشین ریاست جمهوری ایران گفت: «آقای جلیلی هیچ رزومهای ندارد و ما نمیدانیم ایشان که بوده و چه سمتهایی داشته و چه کار کرده. صرفا تصاویر و شایعاتی هست. مثلا درباره آقای لاریجانی میدانیم که رئیس صدا و سیما بوده، در شورای عالی دفاع بوده یا رئیس مجلس بوده، اما درباره آقای جلیلی من اصلا نمیدانم رزومه ایشان چیست. درباره سابقه مذاکرات هم که گفته میشود، ما اصلا نمیدانیم سابقه مذاکرات یعنی چه. مگر ما میدانیم در مذاکرات چه حرفهایی رد و بدل شده یا چه چیزهایی گفته شده است. مذاکره که شغل و کار نیست. رئیس جمهوری کشور، باید شخصی باشد که به مسائل کشور آشنا باشد و تصمیماتی که گرفته، به مرحله عملی درآمده باشد که بدانیم آیا این تصمیمات درست است یا خیر. به همین دلیل است که به طور مشخص درباره شخص آقای جلیلی باید صبر کنیم تا ببینیم اولویتهای ایشان و برنامه هایشان چیست و مدیریت نقطه زنی چه مفهومی دارد.»
وی افزود: «برخی از کاندیداهای متعددی که ثبت نام میکنند، مستقل هستند. اما تعدادی هم هستند که میآیند و فعلا ثبت نام میکنند تا بعدها سبک و سنگین کنند و ببینند چه اشخاصی میآیند و چه اشخاصی نمیآیند. درواقع تعدادی از افراد با این منش به صحنه انتخابات وارد میشوند که در صورت لزوم به نفع یک شخصی کنار رفته و به اصطلاح برای وی نوشابه باز کنند. برخی از افراد مستقل و برخی پوششی به نظر میرسند.»
این سیاستمدار اصلاح طلب گفت: «ما در کشور حزب درست و حسابی نداریم. ما «گروه تمایلات» داریم. یعنی یک ترافیک تبلیغاتی داریم که به سمت ثبت نام پرشمار میروند. از دید من رونق یا نرخ مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری از سوی مردم چندان تفاوتی با انتخابات مجلس شورای اسلامی نخواهد داشت. بعید میدانم شاهد تحول خاصی در نرخ مشارکت مردم در انتخابات باشیم.»
از میان اخبار