هانیزاده: آمریکا به دنبال ضربه زدن به عناصر قدرتی است که در مبارزه با داعش پیشگام هستند
یک کارشناس مسایل بین المللی گفت: آمریکا با حمله به مواضع حشد شعبی در عراق به دنبال ضربه زدن به عناصر قدرتی است که در این کشور وجود دارند و قادر هستند داعش را از بین ببرند. لذا به نظر میرسد آینده عراق به سمت بحران امنیتی و نظامی پیش برود.
به گزارش الف، پهپادهای آمریکایی روز یکشنبه مواضع حشد شعبی در غرب استان الانبار را مورد هدف قرار دادند که بر اثر این حملات شماری از نیروهای حشد شعبی به شهادت رسیده و یا زخمی شدند.
«جواد کاظم الربیعاوی» مدیر دفتر عملیات مشترک حشد شعبی، یکشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد: شمار تلفات در نتیجه تجاوز جنایتکارانه به مواضع تیپهای 45 و 46 وابسته به حشد الشعبی در شهر القائم در استان الانبار افزایش یافته است.
وی همچنین گفته است که این گردان در انتظار اوامر و دستور فرماندهی است و قطعا به این تجاوز واکنش مناسبی نشان خواهد داد.
همچنین «برهم صالح» رئیسجمهوری عراق یکشنبه شب در واکنش به حمله جنگندههای آمریکایی به پایگاههای حشد شعبی در شهر «القائم» استان الانبار (غرب عراق) اعلام کرد، بمباران یکی از مواضع حشد شعبی توسط آمریکا بر خلاف توافقات با آمریکا بوده و برای عراق مضر است.
پامپئو در صحبتهایش با اتهامزنی به ایران و محور مقاومت در این خصوص گفته است که واشنگتن نمیایستد تا ایران جان مردان و زنان آمریکایی را به خطر بیندازد.
حسن هانیزاده، کارشناس مسایل بینالمللی در این باره به الف، گفت: حمله اخیر آمریکا به پایگاه حشد الشعبی در استان الانبار عراق، شکست سیاستهای آمریکا در این کشور است، دولت آمریکا در طی دو سال گذشته از طریق سفارتخانه خود در بغداد، عوامل جدید در حزب بعث را سازماندهی کرده و مردم را از طریق این حزب و شیعیان لائیک علیه دولت عراق و همچنین ایران تحریک کرده است تا از این طریق بتواند اوضاع داخلی عراق را متشنج کرده و روابط تهران و بغداد را نیز تحت شعاع قرار دهد.
وی تصریح کرد: آمریکا در ماههای اخیر از تمام ابزارها برای ایجاد بحران در عراق استفاده کرده است، اما حشد شعبی همه توطئههای آمریکا را خنثی کرده است. آمریکا تلاش کرده بود تا گروه تروریستی داعش را با آموزشهای نظامی تحت نظر افسران عالی رتبه خود از شرق فرات در سوریه به عراق کنترل کند که حشد شعبی با حضور در منطقه مرزی عراق به خصوص در منطقه «قائم»، مانع از این اقدام آنها شد لذا این اقدام آمریکا در این برهه زمانی میتوان پاسخ به اقدامات حشد شعبی دانست.
این کارشناس مسایل بینالمللی به اتهام زنی وزیرخارجه آمریکا علیه ایران اشاره کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، در مبارزه با گروه تروریستی داعش نقش اساسی داشته است و نمیتوان نقش ایران را در این خصوص نادیده گرفت، همانطور که می دانید ایران به دلیل سرمدار بودن مبارزه با گروه ترویستی داعش، از محبوبیت بالایی در میان مردم عراق برخوردار است لذا این موضوع موجب عصبانیت و نگرانی دولتمردان آمریکایی شده است. آمریکاییها با بحرانسازی که در طی ماههای اخیر در عراق علیه ایران انجام دادند، سعی داشتند تا تفرقه را میان مردم ایران و عراق به وجود بیاورند که موفق نشدند و در این مورد هم ناکام بودند.
هانیزاده تاکید کرد: حمله آمریکا به حشد شعبی ناشی از خشم و بحران نظامیسازی آمریکا در خاک عراق است، چراکه به نظر میرسد این حمله تجاوز به حاکمیت عراق است و با توجه به اینکه چند گزینه برای نخستوزیری توسط فراکسیونهای پارلمانی مطرح شده است، اما آمریکاییها قصد دارند تا شخصیتهای لائیک و ضد مرجعیت را به روی کار بیاورند تا بتوانند از این طریق به نفع خود استفاده کنند، عراق در حال حاضر به لحاظ سیاسی فاقد دولت بوده و به دلیل اتفاقاتی که در این کشور رخ داده است، با بحران امنیتی و نظامی جدی روبرو است.
این کارشناس مسایل بینالمللی خاطرنشان کرد: آمریکا با این اقدامات خود به دنبال ضربه زدن به عناصر قدرتی است که در عراق وجود دارند و قادر هستند تا با داعش بجنگند، لذا به نظر میرسد آینده عراق به سمت بحران امنیتی و نظامی پیش برود.