هایکو ماس: آلمان به دنبال شروعی تازه در روابط با آمریکا است
تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه آلمان گفت صرفنظر از اینکه چه کسی پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا خواهد بود، برلین به دنبال مذاکره برای مناسبات جدید با واشنگتن است.
به گزارش ایرنا، دولت آلمان برای بازنگری در روابط خود با شریک استراتژیک آنسوی اقیانوس اطلس در انتظار اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020میلادی آمریکا است. همانطور که «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان می گوید، برای این کشور نیز موارد زیادی به انتخابات ایالات متحده بستگی دارد. در این راستا برلین می خواهد صرفنظر از این که چه کسی به کاخ سفید راه می یابد، یک "معامله جدید" در مناسبات آنسوی آتلانتیک را پیشنهاد دهد.
وزیر امور خارجه آلمان از حزب سوسیال دموکرات (SPD) امروز (یکشنبه) در گفت وگو با نشریه «تاگس اشپیگل» ابراز امیدواری کرد که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز سه شنبه نیز توسط نامزد شکست خورده پذیرفته شود. وی گفت: «آرزویم این است که آنچه از آمریکایی ها آموخته ایم اتفاق بیفتد: این قوانین دموکراسی توسط همه پذیرفته خواهد شد.»
سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات افزود: "این بدان معنی است که نه تنها برندگان درخشان، بلکه بازندگان خوب نیز وجود دارند و این همچنین شامل "فرهنگ رفتار مدنی در میان دموکراتها" است.» این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، اینکه آیا شکست احتمالی اش از جو بایدن را می پذیرد، بی پاسخ گذاشته است.
ماس در حالی که می کوشید از جانبداری به نفع هر یک از نامزدهای انتخابات آمریکا بپرهیزد، افزود: «اگر به عنوان وزیر خارجه، خواسته های شخصی خود را برای نتیجه انتخابات در سایر کشورها تنظیم کنم، خطرناک خواهد بود. این تصمیم آلمان نیست، بلکه انتخابات دموکراتیک آمریکایی ها است، پس ما مجبور خواهیم شد با هر نتیجه انتخابات کنار بیاییم.»
وزیر امور خارجه آلمان با این حال تاکید کرد که کشورش پس از انتخابات ریاست جمهوری در 3 نوامبر (13 آبان) روی یک شروع جدید در روابط بین آلمان و ایالات متحده حساب می کند و یادآور شد: «ما به زودی پس از انتخابات پیشنهادهایی به واشنگتن خواهیم داشت و طرح از شروع جدید مناسبات دوسوی آتلانتیک را پیشنهاد خواهیم کرد.»
به گفته وی آنچه لازم است، درک مشترک جدیدی از «قواعد بازی» جهانی است. تجارت و حفاظت از آب و هوا و همچنین همه گیری کرونا مسائلی است که پاسخ های کاملا ملی در آنها بی معنی است.
وی در عین حال جو بایدن را طرفدار سنتی سیاسی دانست که همکاری چندجانبه را قدرت آمریکا می داند. در پشت این سنت، بینشی وجود دارد که ملت های مختلف نمی توانند با چالش های بزرگ جهان مانند جهانی سازی، دیجیتالی شدن، تغییرات آب و هوایی، مهاجرت و یا بیماری همه گیر به تنهایی مقابله کنند و نیاز به راه حل های بین المللی است.
وزیر امور خارجه آلمان از نحوه برخورد رئیس جمهوری فعلی آمریکا با اروپا ابراز تاسف کرد. «ما باید می شنیدیم که ترامپ همزمان از چین، روسیه و اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین مخالفان ایالات متحده یاد می کند و این رویکرد باید پایان یابد.»
ماس افزود: پرداختن به وظایف آینده برای اروپایی ها، آلمانی ها و آمریکایی ها اگر با هم کنار بیاییم و دوباره به یکدیگر گوش دهیم و از یکدیگر یاد بگیریم، آسان تر خواهد بود.
*س_برچسبها_س*