شنبه 3 آذر 1403

هرمزگان و موج سبز همدلی در وضعیت قرمز کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هرمزگان و موج سبز همدلی در وضعیت قرمز کرونا

بندرعباس - ایرنا - همزمان با اوج گیری بیماری کرونا، استان هرمزگان هم با قرار گرفتن در وضعیت قرمز این روزها شاهد افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس است.

هر چند شیوع این بیماری، اضطراب و نگرانی را در دل هر شخصی ایجاد می کند اما در این بین نهادهای حمایتی بویژه بهزیستی هرمزگان با ارائه خدماتش، تمام قد در کنار مدافعان سلامت استان ایستاده و آرامش را به مددجویان زیر پوشش خود هدیه می دهد.

خدمات بهزیستی در هر شرایطی می تواند روزهای سخت و نبرد با بیماری کرونا را آسان تر کند و التیام بخش قلب های ناآرام افرادی باشد که شاید نسبت به دیگر آحاد جامعه آسیب پذیرتر هستند.

سازمان بهزیستی در زمینه های کودکان و زنان بی سرپرست، خانوارهای آسیب دیده و سرپرست خانوار، سالمندان، زنان در معرض آسیب، مهدکودک ها، معلولان، سلامت روان جامعه، مشاوره، کاهش طلاق، اورژانس اجتماعی، اشتغال و مسکن افراد معلول، آموزش های لازم در خصوص پیش از ازدواج و ده ها حوزه دیگر ورود جدی داشته است.

زیر پوشش قرار دادن 105 هزار خانوار و 110 هزار و 839 نفر توسط بهزیستی بیانگر ارایه خدمات و حمایت در برابر انواع آسیب های اجتماعی است تا جایی که از افراد با محدودیت های فکری و ذهنی و معلول گرفته تا حمایت از معتادان متجاهر و حمایت های این نهاد قرار دارند.

24درصد تماس های مردم با خط مشاوره بهزیستی هرمزگان مربوط به کرونا است

معاون امور پیشگیری بهزیستی هرمزگان گفت: 24 درصد از تماس های مردم با مرکز مشاوره تلفنی 1480 بهزیستی استان مربوط به ویروس کرونا است که 46درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.

سامیه جهانشاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا، یک هزار و 25تماس تلفنی با خط مشاوره رایگان بهزیستی هرمزگان برقرار شده که از این تعداد 245 مورد به این بیماری ارتباط داشته و بقیه موارد در خصوص مشاوره پیش از ازدواج، اختلاف های خانوادگی و تربیت فرزند بوده است.

وی بیان داشت: بیشترین آمار تماس گیرندگان معادل 75 درصد را خانم ها تشکیل دادند که مشکلات مطرح شده آن ها عمدتا رعایت نکردن مسایل بهداشتی در محیط خانه از سوی همسر و یا فرزندان بوده است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی هرمزگان خاطرنشان کرد: تماس های برقرار شده از سوی مردم با مطرح کردن سوال های بهداشتی و درمانی، با راهنمایی مشاوران بهزیستی به سامانه 4030 ارجاع داده شد.

جهانشاهی یادآور شد: مرکز مشاوره تلفنی 1480 از همان روزهای آغاز اپیدمی بیماری کووید 19 تاکنون با استفاده از مشاوران متخصص و به منظور کاهش استرس و اضطراب در میان خانواده ها به صورت روزانه از ساعت 8 صبح تا 10 شب آماده پاسخگویی به سوال های همشهریان است.

وی اظهار داشت: در راستای کاهش استرس های ابتلا به بیماری کرونا، ارائه خدمات مشاوره روانشناختی با موضوع تکنیک مهارت کنترل اضطراب، مدیریت هیجان، پذیرش شرایط جدید از سوی خانواده ها در زمینه ویروس کووید 19 و مهارت آرام سازی انجام شد.

معاون امور پیشگیری بهزیستی هرمزگان ادامه داد: این مرکز تلاش می کند تا در حد توان حمایت روانی خود را از تماس گیرندگان مردمی در روزهای قرنطینه ای به دلیل شیوع ویروس کرونا حاکم در استان داشته باشد.

جهانشاهی تصریح کرد: افزون بر 10 هزار خانوار در 2 حوزه توانبخشی و امور اجتماعی و در مجموع 34 هزار معلول در بخش‌های، اعصاب و روان، ذهنی، جسمی و حرکتی، نابینایان و ناشنوایان زیرپوشش بهزیستی هرمزگان قرار دارند.

راه اندازی سامانه خود ارزیابی وضعیت روانشناختی در هرمزگان

مدیرکل بهزیستی هرمزگان گفت: سامانه خود ارزیابی وضعیت روانشناختی در بحران ویروس کرونا به منظور غربالگری هوشمند افراد جامعه و پیشگیری از آسیب های روانی - اجتماعی ناشی از این بیماری در هرمزگان راه اندازی شد.

غلامحسین رنجبر افزود: افراد باید پس از مراجعه به سامانه، با تکمیل اطلاعات جمعیت شناسی، به سوالات تخصصی پاسخ دهند و در صورتیکه فرد در هر یک از گزینه ها از حد طبیعی عبور کرده باشد، به منظور افزایش دقت در ارزیابی به تناسب نمره، سوالات دیگری را پاسخ خواهد داد و سپس در پایان فرآیند، متناسب با نمره غربالگری، توصیه های روانشناختی را دریافت می کند.

وی بیان داشت: دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور در قالب طرح محب (مشاوره و حمایت های روانی - اجتماعی در بلایای طبیعی و انسان ساخت) با تشکیل کارگروه علمی و فنی، تدوین محتوی و زیرساخت و فن آوری، این سامانه را طراحی کرد که خدمات بر اساس سطح بندی و سیستم ارجاع ارائه می شود.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان خاطر نشان کرد: سلامت روان، جزیی از مفهوم سلامت کامل است که در دوران شیوع ویروس کرونا باید توجه ویژه ای به آن داشت و در شرایط فعلی در کنار پیامد های منفی که ویروس کرونا می تواند ایجاد کند، آسیب به سلامت روان افراد و به تبع آن کاهش بهزیستی روانی اجتماعی مردم، دور از ذهن نیست که در همین راستا باید از تمام ظرفیت ها برای غربالگری و ارائه خدمات روانشناختی استفاده کرد.

رنجبر اظهار داشت: قابلیت دیگر این سامانه، ارجاع به صدای مشاور (1480) است و افرادی که در گروه امتیازی بالاتر از حد طبیعی قرار گیرند، می توانند با ارائه شماره تلفن و کد ملی در سامانه خود ارزیابی روانشناختی، کد شناسه خدمت را دریافت کنند و با شماره صدای مشاور تماس بگیرند و در صورت تشخیص روانشناسان به مراکز تخصصی سازمان ارجاع داده می شوند.

وی تصریح کرد: در صورتی که روانشناسان تشخیص دهند به مراجعه حضوری نیاز است، فرد به مراکز تخصصی سازمان ارجاع داده می شود که این چرخه تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و تمام فرآیند خدمت به صورت رایگان ارائه می شود.

به گفته مدیرکل بهزیستی هرمزگان، افزایش کیفیت زندگی، کاهش تاثیرات منفی اجتماعی، مدیریت و پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی از نتایج مثبت مراجعه مردم به این سامانه است.

سامانه خود ارزیابی وضعیت روانشناختی در بحران ویروس کرونا به آدرس اینترنتی CORONA.BEHZISTI.IR برای غربالگری هوشمند افراد راه اندازی شده است.

ایجاد مراکز مثبت زندگی بهزیستی هرمزگان راه‌اندازی

مراکز مثبت زندگی برای تسهیل ارائه خدمات بهتر به مددجویان و عموم مردم در منطقه‌های پرتراکم هرمزگان تا پایان سال جاری راه‌اندازی می شود.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در این زمینه گفت: این محل‌ها با هدف ارائه خدمات بهزیستی در بستر فناوری اطلاعات و بهتر زیستن اقشار مختلف جامعه تاسیس می شود.

غلامحسین رنجبر افزود: در این مرکز خدماتی شامل، ثبت درخواست و تشکیل پرونده فرزندخواندگی، پاسخگویی به مراجعان دریافت و بررسی مدارک، پیگیری امور مددکاری خانواده‌ها، ارجاع به سایر دستگاه‌ها، شناسایی فعال جامعه هدف، انجام استعلامات و پیگیری‌های مورد نیاز برای صدور مجوز صورت می گیرد.

وی بیان داشت: افزایش آگاهی عموم افراد جامعه از وظایف، فعالیت و خدمات بهزیستی، تسهیل دسترسی گروه‌های هدف به خدمات سازمان، کاهش ترددهای غیرضروری به مراکز و ادارات بهزیستی، گسترش و فراگیری خدمات، تقویت رویکرد خانواده و اجتماع محور، گسترش رویکرد ارایه خدمات به صورت فعال، کاهش بهای تمام شده و تسهیل دریافت بازخورد ارایه خدمات و بهبود، اصلاح و حذف فرآیندهای موازی از اهداف ایجاد این مرکزهاست.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان اظهار داشت: این طرح باید تا پایان سال‌جاری اجرایی شود و اکنون با ابلاغ دستورالعمل تکمیلی از سوی سازمان بهزیستی کشور به هرمزگان، فراخوان جذب و صدور مجوز برای متقاضیان واجد شرایط آغاز شده است.

رنجبر یادآور شد: در استان‌ها نیز باید کارگروه عملیاتی به ریاست مدیرکل و دبیری رییس اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شود و وظایف این گروه نیازسنجی الزامات، چالش ها، احصا و شناسایی ظرفیت‌های موجود است.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از نهادهای اصلی و تاثیرگذار در حوزه رفاه اجتماعی کشور و استان، متولی ارتقاء سلامت اجتماعی منشأ خدمات ارزشمند تخصصی و حمایتی به گروه‌های مختلف جامعه است.

به استناد بند 4 ماده 26 قانون، تنظیم بخشی از مقررات و در راستای تحقق شاخص‌های سلامت اجتماعی و رعایت حقوق شهروندی، دستورالعلمل نحوه تاسیس و اداره مراکز خدمات بهزیستی (مثبت زندگی) تدوین و اجرایی شده است.

مراکز مثبت زندگی به عنوان مرکزی غیردولتی به شمار می‌روند که بر اساس بند 4 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت پس از کسب پروانه فعالیت، مجموعه‌ای از خدمات سطح یک سازمان بهزیستی را در بستر فناوری اطلاعات در راستای بهتر زیستن آحاد جامعه ارایه می‌کند.

صاحبان امتیاز این مراکز اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که پس از طی مراحل پیش‌بینی شده مطابق دستورالعلمل، موفق به دریافت موافقت اصولی و سپس پروانه فعالیت از سازمان بهزیستی می‌شوند.

اجرای طرح موبایل ون سیار خدمتی به کارتن خواب های هرمزگان در روزهای کرونایی

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان گفت: طرح موبایل ون (مطب سیار) در استان به منظور پیشگیری از ویروس کرونا علاوه بر خدمات روزانه، خدمات ویژه‌ای به معتادان بی‌خانمان و کارتن خواب‌ها ارائه می‌دهد.

سامیه جهانشاهی اضافه کرد: در راستای مراقبت و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر و پرخطر یکی از برنامه‌های پیشگیرانه سازمان بهزیستی با عنوان «موبایل ون» و با هدف مقابله با ویروس کرونا خدمات خود را ارتقا داده است.

وی بیان داشت: به دنبال شیوع بیماری کووید 19 از اواخر سال گذشته در استان، بهزیستی هرمزگان نیز همراه با مدافعان سلامت و دیگر اقشار جامعه طرح‌هایی پیشگیرانه را اجرایی می‌کند.

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان ادامه داد: در طرح موبایل ون (مطب سیار) از طریق خودروی ون و با همراهی پرستار و مددیار (از افراد بهبود یافته) در مناطق پر خطر، آسیب‌خیز و پاتوق‌ها، لوازم اولیه بهداشتی ازجمله سرنگ یک بار مصرف به همراه یک وعده غذا در اختیار معتادان قرار می‌گیرد.

به گفته معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی هرمزگان، خدمت‌رسانی به معتادان متجاهر، بی‌خانمان‌ها و کارتن خواب‌ها که آسیب‌پذیرترین قشر در مقابل این ویروس کشنده هستند از جمله خدمات این طرح است.

جهانشاهی، توزیع بسته‌های بهداشتی و ضدعفونی پاتوق‌ها را از دیگر خدمات این طرح عنوان کرد و افزود: در راستای پیشگیری از ویروس کرونا ماسک‌های بهداشتی، ژل ضدعفونی کننده دست، موادشوینده و دستکش لاتکس توزیع و پاتوق‌ها ضدعفونی شدند.

وی ابراز داشت: هم‌چنین به منظور کاهش شیوع و پیشگیری از این ویروس، زنان آسیب‌پذیر سرپناه شبانه نیز با توزیع بسته‌های کاهش آسیب و آموزش‌های لازم در برابر کرونا مصون می‌شوند.

این مسوول، توزیع البسه نو و سرکشی به پاتوق زنان درگیر اعتیاد و گندزدایی و ضدعفونی کردن فضای داخلی مرکز بخشی از اقدامات تاثیرگذار مرکز سرپناه شبانه زنان آسیب‌پذیر شهرستان بندرعباس است.

جهانشاهی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 2 مرکزسرپناه شبانه (یک مرکز سرپناه شبانه زنان و یک مرکز سرپناه شبانه ویژه مردان) با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی در بندرعباس فعالیت می‌کنند.

معاون پیشگیری بهزیستی هرمزگان گفت: در این مرکزها معتادان بی خانمان و کارتن خواب پذیرش و از خدمات آن شامل یک وعده شام و صبحانه و امکانات برای استحمام استفاده می‌کنند.

وی، برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه کاهش آسیب و کنترل رفتارهای پرخطر، معرفی به سیستم‌های درمانی و حمایتی و در صورت امکان مذاکره با خانواده برای بازگشت فرد به شرایط بهتر از دیگر خدمات مرکزهای سرپناه شبانه نام برد.

توزیع 7هزار بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی هرمزگان

مدیرکل بهزیستی هرمزگان گفت: 7هزار و 959بسته کمک معیشتی موادغذایی در قالب طرح پویش همدلی مومنانه بین مددجویان زیر پوشش بهزیستی این استان توزیع شد.

غلامحسین رنجبر به خبرنگار ایرنا بیان داشت: این بسته‌های معیشتی به ارزش 17میلیارد و 500میلیون ریال و با همکاری خیران استان به مددجویان زیرپوشش بهزیستی اهداء شد.

وی تصریح کرد: مردم نیکوکار هرمزگان می‌توانند هدایای نقدی خود را به شماره کارت 6367957087358532 و حساب 4162034541676800 بنام بهزیستی هرمزگان واریز کنند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان خاطرنشان کرد: پویش همدلی مومنانه در ماه مبارک رمضان توسط سازمان بهزیستی کشور در قالب ارائه روش‌های مشارکت مردم برای کمک به مددجویان زیرپوشش این نهاد اجتماعی راه‌اندازی شد.

مشارکت 116 مالک در پویش همدلی بخشش اجاره بهای مهدهای کودک استیجاری

مدیرکل بهزیستی هرمزگان گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و به منظور پیشگیری از ابتلای کودکان، بسیاری از مهدهای کودک در استان به تعطیلی کشیده شد که 116مالک در پویش همدلی بخشش اجاره بهای مهدهای استیجاری مشارکت کردند.

غلامحسین رنجبر بیان داشت: مالکان مهدهای کودک استیجاری از یک تا سه ماه اجاره بهای خود را به هزینه یک میلیارد و 300میلیون ریال بخشیدند.

وی یادآور شد: پویش همدلی در راستای جلوگیری از متضرر شدن بیشتر مهدهای کودک استیجاری با هدف کاهش آسیب های ناشی از تعطیلی آنها راه اندازی شد.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان تصریح کرد: یک هزار کودک زیر 6 سال در 400 مهد کودک شهری و روستایی در این استان مورد مراقبت و آموزش هستند.

همراهی همیاران سلامت روان اجتماعی با مدافعان سلامت برای شکست کرونا

فرماندار شهرستان بندرعباس گفت: همیاران سلامت روان اجتماعی همراه با مدافعان سلامت برای شکست کرونا به میدان آمده و با راه اندازی ایستگاه کنترل بیماری کووید 19، اقدام به کنترل عبور و مرور و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی و تب سنجی در ورودی روستاها کرده اند.

عزیزالله کناری در بازدید از ایستگاه کنترل بیماری کووید 19 دهستان گچین افزود: همه اقشار مردم و سمن ها نیز باید تا ریشه کنی و شکست کامل ویروس کرونا با انجام حرکت‌های جهادی و استفاده از همه ظرفیت‌ها در راستای کنترل و قطع زنجیره انتقال این ویروس تلاش کنند.

وی بیان داشت: گروه های مردم نهاد و پایگاه‌ها با فعالیت‌های اجتماع محور یکی از ظرفیت های مهم در راستای ورود به مباحث اجتماعی و پیشگیرانه هستند.

ایستگاه کنترل بیماری کووید19 به منظور ارزیابی تردد وسائط نقلیه به داخل این روستاها، انجام تب سنجی از رانندگان خودروها در بدو ورود، گندزدایی اماکن، معابر و نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی شامل، استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص توجه به توصیه‌های پزشکی راه اندازی شده است.

مددجویان بهزیستی بندرعباس روزانه 3150عدد ماسک تولید می کنند

سرپرست اداره بهزیستی بندرعباس گفت: مددجویان زیر پوشش این اداره در چهار پایگاه، روزانه 3هزار و 150عدد ماسک تولید می کنند.

افسانه پورمحمود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پایگاه های تولید ماسک شامل، انجمن ضایعات نخاعی، معلولان، سلامت روان اجتماعی روستای شهر و مدینه فاضله در شهرستان بندرعباس فعالیت دارند.

وی بیان داشت: گروه همیار خیاطی همت با هزینه 100میلیون ریال راه اندازی شد که روزانه 2هزار عدد ماسک تولید می کند و در حال حاضر حدود 8نفر از زنان سرپرست خانوار در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند.

سرپرست اداره بهزیستی بندرعباس عنوان کرد: این کارگاه با هدف ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار زیر پوشش این اداره راه اندازی شد تا ضمن رسیدن به استقلال مالی برسند، فعالیت های اجتماعی گسترده ای را آغاز کنند.

پورمحمود اظهار داشت: به همین منظور نیز اداره بهزیستی بندرعباس 500میلیون ریال تسهیلات برای کمک به توسعه کارگاه همیار خیاطی همت در سال جهش تولید اعطا کرده است.

وی یادآور شد: بهزیستی بندرعباس طبق فرمایشات رهبر انقلاب، از زمان آغاز بیماری کرونا به پویش کمک های مومنانه پیوست که در این راستا 8هزار و 170بسته معیشتی به ارزش 15میلیارد و 639میلیون و 220 هزار ریال توزیع شد.

سرپرست اداره بهزیستی بندرعباس خاطر نشان کرد: همچنین توزیع 5هزار و 500پرس غذای گرم با 990میلیون ریال، تهیه اقلام بهداشتی و کمک هزینه خرید وسایل منزل به ارزش 342میلیون ریال، بخشش اجاره بهای مهدهای کودک از سوی صاحبان املاک با 149میلیون و 500هزار ریال و خرید لوازم بهداشتی برای مددجویان در مراکز اقامتی توسط خیران به ارزش 138میلیون 495هزار ریال انجام شد.

اورژانس اجتماعی، یاری رسان افراد در معرض خطر آسیب‌های اجتماعی

معاون اجتماعی بهزیستی هرمزگان گفت: اگر فردی در معرض خطرات اجتماعی جامعه قرار گرفته و یا قربانی خشونت‌های افراد دیگری است باید با شماره تلفن‌های خدمات مشاوره‌ای بهزیستی تماس بگیرد تا در اولین فرصت تیم‌های مشاوره به محل اعزام شوند.

حمید سلیمانی افزود: در سال گذشته به 8 هزار و 898 نفر طی تماس‌های تلفنی با اورژانس اجتماعی مشاوره ارائه شده که زنان خشونت دیده 265مورد با 10 درصد و کودک آزاری 393 مورد با 16 درصد افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 37مورد مرکز مشاوره و سلامت روان محلی در بخش خصوصی از بهزیستی هرمزگان مجوز دریافت کرده اند زیرا اعتقاد داریم بهترین خدمات را مردم می‌توانند به یکدیگر ارائه کنند.

معاون اجتماعی بهزیستی هرمزگان اضافه کرد: این اداره کل خدمات گسترده برای کاهش معضلات جامعه در زمینه‌های، طلاق، سلامت روان، ایجاد خانه امن، بازپروری زنان، کودکان کار و کودکان خیابانی انجام داده که به دلیل وسعت فعالیت‌ها نیازمند همکاری خیران و هماهنگی دستگاه‌های مربوطه است.

105 هزار مددجوی بهزیستی در هرمزگان نیازمند حمایت های خیران

مدیرکل بهزیستی هرمزگان دراین باره گفت: به طور کلی 105 هزار خانوار زیر پوشش این اداره کل هستند که 22 هزار نفر به طور ماهانه مستمری دریافت می‌کنند و 110 فعالیت در بخش‌های مختلف انجام می‌شود اما به منظور ارائه خدمات بهتر به حمایت‌های خیران نیاز است.

غلامحسین رنجبر در گفت و گو با ایرنا افزود: 13 دستگاه دولتی نیز متولی کاهش آسیب‌های اجتماعی هستند که همکاری خوبی با بهزیستی دارند اما اگر هماهنگی لازم با این نهاد اجتماعی داشته باشند بسیاری از ناهنجاری‌ها در جامعه کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: امروزه اعتیاد بسیاری از بنیان خانواده‌ها را متزلزل کرده است و باعث بروز آسیب‌های اجتماعی فراوانی در جامعه شده است که در استان نیز به دلیل آب و هوای مناسب، شاهد هجوم معتادان متجاهر کارتن خواب از استان‌های دیگر هستیم.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: شماره‌های 123 اورژانس اجتماعی به طور شبانه روزی و 1480 مشاوره خانواده از ساعت 8 صبح تا 8 شب به صورت تلفنی، آماده ارائه خدمات به افراد یا خانواده‌هایی هستند که در معرض آسیب قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان بیان داشت: 8 پایگاه خدمات اجتماعی در استان فعال هستند که در محله‌های پر آسیب و حاشیه‌ای راه اندازی شده است و در سال گذشته، 7 هزار و 636 نفر برای مشاوره طلاق پذیرش شده‌اند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*