جمعه 9 آذر 1403

"هرندی" زیر ذره‌بین مسئولان / ورود بهزیستی و شهرداری تهران به رفع آسیب‌ها در محلات پرخطر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
"هرندی" زیر ذره‌بین مسئولان / ورود بهزیستی و شهرداری تهران به رفع آسیب‌ها در محلات پرخطر

با وقفه‌ای چهار ساله از سوی شهرداری تهران بار دیگر مسئولان شهری بنا دارند با استفاده از ظرفیت و همکاری سازمان‌ها ازجمله بهزیستی به محلات پرچالش و آسیب پذیر مانند محله هرندی بپردازند تا بار دیگر زندگی به این محدوده‌ها بازگردد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محله هرندی که نام قبلی آن به محله دروازه غار معروف است، به دلیل قرار گرفتن در حاشیه بازار تهران و بازارهای مولوی و شوش شرایط ویژ‌ه‌ای دارد و استقرار گروه‌های کارگری در خانه‌های جمعی، اعتیاد و حضور گروه‌های مهاجر موجب شده است ساکنان این محله با مشکلات متعددی دست به گریبان باشند.

محله هرندی با توجه به موقعیتی که در جنوب تهران دارد مرکز آسیب‌های اجتماعی و تردد معتادان متجاهر بوده و همین مسئله زندگی را برای سایر شهروندان ساکن در این محله سخت و دشوار کرده است به طوری که بسیاری از خانواده‌ها خانه‌های خود را در این محله یا اجاره داده‌اند یا فروخته‌اند و به هر ترتیب محل زندگی خود را ترک کرده‌اند.

شورای شهر تهران در دوره چهارم به همراه محمد باقر قالیباف شهردار وقت تهران به موضوع هرندی و رفع آسیب‌های این محدوده ورود پیدا کرد و در آن مقطع مدیریت شهری به همراه سایر سازمان‌ها از جمله بهزیستی ورودی جدی را برای رفع مشکلات در منطقه داشتند.

از جمله اقدامات انجام شده در آن دوران را می‌توان اختصاص اعتباری قابل توجه برای حل مسائل هرندی و همچنین احداث و توسعه فضای سبز در آن منطقه اشاره کرد؛ البته در این فرایند باید به بازدیدهای نوبه‌ای اعضای شورای شهر تهران و همچنین مسئولان شهری وقت اشاره کرد که تمام این اقدامات و بازدیدها سرانجام به بازگشت زندگی در این محله منجر شد.

با اقدامات انجام شده بار دیگر خانواده‌هایی که محل زندگی خود را ترک کرده بودند به خانه‌های خود بازگشتند اما این پایان کار در این محله نبود چرا که با تغییرات در پارلمان محلی و شهرداری تهران و آمدن اصلاح طبان و تغییرات مکرر شهرداری بار دیگر معتادان متجاهر به این محله کوچ کردند و همین مسئله سبب تشدید آسیب‌ها شد.

به دلیل عدم توجه مدیریت شهری گذشته به مسائل و آسیب‌های اجتماعی و همچنین تمرکز بر موضوعات سیاسی در نهایت وضعیت هرندی نسبت به گذشته بدتر شد و این شرایط در طول 4 سال گذشته ادامه داشت تا مجددا نمایندگان مردم در شورای شهر تهران در دوره جدید انتخاب شدند تا بار دیگر زندگی به محله‌های چون بازگردد.

در همین زمینه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران ضمن تأیید اینکه تمام اقدامات انجام شده در دوره چهارم مدیریت شهری در دوره پنجم توسط مسئولان شهری در محله هرندی به فراموشی سپرده شد، گفت: در دوره‌ای که ما به موضوع آسیب‌های اجتماعی محله هرندی وارد شدیم بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده اقدامات خوبی صورت گرفت.

وی در این باره عنوان کرد: بازدیدهای بسیاری در آن زمان انجام شد و حتی در شب‌های سرد زمستان این بازدیدها ادامه داشت و در نهایت منجر به اجرای طرح ساماندهی محله هرندی شد که نتایج خوبی را در برداشت به طوری که در آن مقطع زمانی مراکزی تحت عنوان مراکز بهاران برای کارآموزی و حرفه‌آموزی معتادان بهبود یافته توسط شهرداری تهران راه‌اندازی شد اما متأسفانه در شورای قبل توجه کمتری به این موضوع شد.

رئیس شورای شهر تهران همچنین به راه‌اندای قرارگاه آسیب‌های اجتماعی در این دوره گفت: در این قرارگاه دستگاه‌ها و سازمان‌هایی از جمله بهزیستی، نیروی انتظامی، کمیته امداد و... مسئولیت دارند و قرار است با محوریت استانداری به موضوعات هرندی پرداخته شود تا بار دیگر شاهد اتفاقات خوبی در این محله باشیم.

یکی دیگر از چالش‌هایی که در دوره گذشته مدیریت شهری و سازمان بهزیستی در محله هرندی وجود داشت عدم مدیریت یکپارچه بر مراکز بهاران بود که در دوره قبل اعضای شورای شهر تهران تصمیم گرفتند مدیریت این مراکز را از سازمان بهزیستی پس بگیرند که این امر در ادامه مشکلات عدیده‌ای را برای اداره این مراکز ایجاد کرد که با تغییرات در مجموعه مدیریت شهری قرار است بار دیگر سازمان بهزیستی مسئولیت این مراکز را به عهده داشته باشد.

همچنین مسئولان بهزیستی استان تهران از آمادگی برای همکاری مجدد با شهرداری تهران برای حل مسائل و آسیب‌های اجتماعی در محلات پرخطر به ویژه محله هرندی خبر داده‌اند و این در حالی‌ست که جلسه‌ای نیز با علیرضا زاکانی شهردار تهران برگزار کرده‌اند و قرار است در قالب قرارگاه آسیب‌های اجتماعی به این موضوعات پرداخته شود.

اعضای شورای شهر تهران نیز از زمان حضور خود در این دوره از پارلمان محلی بازدیدهایی را از مناطق پرخطر و آسیب پذیر از جمله هرندی، شوش، کوره‌های آجرپزی و... داشته‌اند و این نشان از توجه مسئولان به رفع مجدد آسیب‌ها به این محلات است باردیگر این محلات زیر ذربین مسئولان شهری و بهزیستی قرار گرفته است.

تدوین طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت آسیب‌های اجتماعی امروز پایتخت ناشی از بی‌توجهی آقایان در گذشته است / راه‌حل جدید زاکانی برای دستفروشان
"هرندی" زیر ذره‌بین مسئولان / ورود بهزیستی و شهرداری تهران به رفع آسیب‌ها در محلات پرخطر 2
"هرندی" زیر ذره‌بین مسئولان / ورود بهزیستی و شهرداری تهران به رفع آسیب‌ها در محلات پرخطر 3