هزار میلیارد تومان اوراق رهنی بانک مسکن در یک روز پذیرهنویسی شد
به گزارش خبرگزاری فارس با توجه به استقبال گسترده مردم از سرمایهگذاری در بورس و سرریز شدن نقدینگی سرگردان جامعه به سمت بازار سرمایه، روزانه بین 25 تا 30 هزار تومان در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران داد و ستد میشود، این فرصت مناسبی برای شرکتهای بورسی و فرابورسی است که اقدام به تامین مالی از این بازار کنند.
مسئولان بورس میگویند از کل معاملات بازار سرمایه 10 درصد نقدینگی جدید است و بقیه ناشی از دست به دست شدن سهام موجود بین افراد است، به عبارت دیگر روزی 2 تا 3 هزار میلیارد توان پول جدید وارد بازار میشود.
کارشناسان میگویند، شرکتهای بورسی و فرابورسی با انتشار اوراق بهادار، افزایش عرضه سهام و فروش حق تقدم میتوانند به تامین مالی از بورس اقدام کنند.
امروز خوشبختانه 1000 میلیادر تومان اوراق تبعی برای تامین مالی طرحهای پتروشیمی خلیج فارس و 1000 میلیارد تومان اوراق رهنی نیز برای بانک مسکن عرضه و فروخته شد.
یعنی ظرف کمتر از 4 ساعت، دو هزار میلیارد تومان تامین مالی از بازار سرمایه انجام شد که به اجرای طرحهای توسعهای و رونق تولید در بنگاهها کمک میکند.
* پذیرهنویسی هزار میلیارد تومان اوراق رهنی بانک مسکن
مدیرعامل تامین سرمایه بانک مسکن امروز در مورد مشخصات، ارکان، نرخ سود و سایر ویژگیهای «پذیرهنویسی مرحله دوم اوراق رهنی بانک مسکن در فرابورس» ارائه کرد و گفت: مرحله دوم انتشار و پذیرهنویسی اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان و با سررسید دو ساله اجرا شد که نرخ آن 16 درصد و مواعد پرداخت سود آن هر سه ماه یکبار خواهد بود.
بهرنگ اسدی با بیان اینکه امروز در جریان پذیرهنویسی این اوراق، هزار میلیارد تومان برای اوراق رهنی تامین مالی خواهیم کرد، افزود: بلافاصله مبالغ جمعآوریشده از پذیرهنویسی را برای بانک مسکن واریز خواهیم کرد که در نتیجه ظرفیت تسهیلاتدهی بانک مسکن به همین میزان افزایش مییابد و شاهد بهبود نسبتهای کفایت سرمایه این بانک خواهیم بود.
وی همچنین از برنامه مسکن برای انتشار دو مرحله دیگر اوراق رهنی هر کدام به ارزش 1000 میلیارد تومان تا پایان سال خبر داد که در صورت موافقت سازمان بورس و طی مراحل لازم این مهم عملیاتی خواهد شد.
اسدی در توضیح اوراق رهنی عنوان کرد که این اوراق در طبقه اوراق به پشتوانه دارایی است و در مورد اوراق رهنی بانک مسکن، سبدی از تسهیلات مبنای انتشار آن قرار گرفته است تا با تسریع بازگشت منابع حاصل از اعطای تسهیلات بتواند چرخه ایجاد اعتبار در بانک را تقویت کند و ظرفیت اعطای تسهیلات را افزایش دهد.
او درباره ارکان ان اوراق بیان کرد: به لحاظ ساختاری این اوراق دارای بانی و ضامن است که در اینجا بانک مسکن این نقش را بر عهده دارد و سایر ارکان آن را متعهد پذیرهنویسی و بازارگردان یعنی شرکت تامین سرمایه بانک مسکن، عامل فروش شرکت کارگزاری بانک مسکن و عامل پرداخت سود یعنی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار تشکیل میدهند.
تعمیق بازار اوراق رهنی در دستور کار بانک مسکن
کاوه دلسوز معاون تامین سرمایه بانک مسکن نیز در این نشست خبری درباره سازوکار و ماهیت ابزار اوراق رهنی گفت: اوراق رهنی در ایران نوپا بوده اما در سایر نقاط دنیا قدمتی بیش از 50 تا 60 سال دارد.
به گفته او یکی از وظایف اصلی بانکهای تجاری، توسعه اعطای انواع تسهیلات به مشتریان برای انجام فعالیتهای مختلف است که یکی از این فعالیتها میتواند خرید ملک و مسکن باشد.
دلسوز با اشاره به اینکه وقتی مشتری درخواست تسهیلات دارد، معمولا تسهیلات اعطایی به او از نوع تسهیلات با سررسید بسیار بلندمدت است، اظهار کرد: در کشور ما این نوع تسهیلات معمولا 10 تا 12 ساله و در خارج از کشور 30 ساله و بعضا بیشتر است.
او درباره سازوکار اعطای وام و تسهیلات به مشتری توضیح داد: بانک مبلغی را که معمولا با تجمیع متقاضیان خرد، مبلغ هنگفتی میشود به عنوان تسهیلات به مشتری پرداخت میکند که بارپرداخت آن در دوره بلندمدت اتفاق میافتد، این موضوع اما در بعد کلان موجب میشود تا توان تسهیلاتدهی بانک کاهش یابد.
دلسوز راهکار افزایش توان تسهیلاتدهی بانک را انتشار اوراق رهنی ذکر کرد و ادامه داد: راهکار این بود که به پشتوانه درآمدهای آتی یعنی دریافت اقساط وصولی، بانک اقدام به انتشار اوراق می کند تا قدرت تسهیلاتدهی را افزایش داده و به نوعی معطل بازپرداخت اقساط نماند.
او با بیان اینکه در انتشار مرحله دوم اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان، بهترین پروندههای تسهیلاتی بانک مسکن به تعداد حدود 137 هزار پرونده مدنظر قرار گرفته است، گفت: این پروندههای تسهیلاتی به نوعی هیچ ریسکی برای سرمایهگذاران ندارد و بانک مسکن نیز به عنوان ضامن اوراق تعهد کرده است، اصل مبلغ اوراق خریداریشده در فرایند پذیرهنویسی را در موعد سررسید و سود آن را در مواعد سهماهه به موقع پرداخت کند.
به گفته معاون تامین مالی بانک مسکن تیرماه سال 1395 برای نخستین بار شاهد انتشار اوراق رهنی بانک مسکن و تامین مالی 300 میلیارد تومانی این بانک از طریق پذیرهنویسی اوراق رهنی در بازار فرابورس بودیم و حال در فاز دوم، این اوراق به مبلغ یکهزار میلیارد تومان روز جاری منتشر و به عموم خریداران عرضه شد که مهلت آن 10 روزه است.
دلسوز همچنین عنوان کرد که در ادامه طبق برنامه ریزی صورتگرفته به منظور عمقبخشی به بازار اوراق رهنی دو پارت هزار میلیارد تومانی دیگر از این اوراق منتشر و در بازار فرابورس پذیرهنویسی خواهد شد و امیدواریم علاوه بر بانک مسکن، سایر بانکهای تجاری نیز که در امر تسهیلاتدهی وام خرید مسکن فعال هستند، به چرخه انتشار این اوراق افزوده شوند تا بر قدرت وامدهی بانکها اضافه شود.
از امروز دوشنبه 23 تیرماه پذیرهنویسی 10 میلیون ورقه اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان با نرخ سود 16 درصد آغاز شد که در نخستین روز از این مهلت به دنبال استقبال سرمایهگذاران، کل این اوراق خریداری شد تا بانک مسکن با جذب منابعی که از این طریق انجام داده است بر توان تسهیلاتدهی خود بیش از پیش بیفزاید.
انتهای پیام / ب
مسکن اوراق تامین مالی معاون تامین مالی بانک مسکن کاوه دلسوز