هشدار در کمین همدانی ها | خطر انتقال هاری
اخیرا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان همدان از خطر انتقال بیماری هاری با افزایش جمعیت سگهای ولگرد در این شهرستان خبر داد و غذا دادن غیر اصولی به سگهای ولگرد را یکی از راههای خطر انتقال بیماریهای مشترک بین این حیوان و انسان عنوان کرد.
اخیرا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان همدان از خطر انتقال بیماری هاری با افزایش جمعیت سگهای ولگرد در این شهرستان خبر داد و غذا دادن غیر اصولی به سگهای ولگرد را یکی از راههای خطر انتقال بیماریهای مشترک بین این حیوان و انسان عنوان کرد.
علی طاهری که به کشف یک واحد کانون هاری طی امسال در همدان اشاره کرد؛ خطر این مسئله را بیشتر نمایان ساخت و از آنجا که ضرورت دارد راههای پیشگیری و کنترل این بیماری دستور کار جدی باشد به سراغ رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی همدان رفتیم و صحبتهای ایشان را در این زمینه شنیدیم.
جلال بطحایی با بیان اینکه همدان جزو استانهایی است که میزان بروز نسبتا بالای حیوانگزیدگی را دارد اظهار کرد: کنترل و پیشگیری از هاری بیماری جزو ضروریات است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بالغ بر 7 هزار مورد حیوان گزیدگی در استان ثبت شد که خوشبختانه هیچ کدام منجر با هاری نشد و فوتی نشد گفت: در حال حاضر همکاران ما به صورت 24 ساعته خدمات لازم را ارائه میکنند و خوشبختانه مشکلی خاصی وجود ندارد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی همدان با بیان اینکه به طور متوسط 21 نفر در روز در استان به مراکز پیشگیری مراجعه و خدمات بهداشتی و درمانی دریافت میکنند افزود: آمار حیوان گزیدگی استان نسبت به سال گذشته 14 درصد افزایش داشته که بخشی عمدهای از آن توسط سگها صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: 75 درصد گزشهای استان ناشی از سگ گزیدگی است و 21 درصد گربهگزیدگی و مابقی به سایر حیوانات اهلی و وحشی اختصاص دارد.
بطحایی با بیان اینکه 96 درصد آمار یا حیوانزدگی یا گزش گربه است عنوان کرد: عمدتا حیوانگزیدگی در استان از سوی سگهای دارای صاحب بوده است.
بطحایی با اشاره به اینکه سال گذشته بالغ بر 55 درصد گزشها در مناطق روستایی و 45 درصد در مناطق شهری بود تصریح کرد: کنترل این بیماری به کمک دستگاههای متولی حائز اهمیت است و البته در شهر و روستا روش پیشگیری متفاوت است.
وی نقش بخشداریها و دهیاریها را در زمینه آموزش افراد مهم دانست و گفت: در بخش شهری نیز جمعآوری سگها به روش اصولی و در صورت لزوم عقیمسازی این حیوانات و کنترل زاد و ولد آنها نقش مهمی در کاهش آمار خواهد داشت.
منبع: فارس هم اکنون دیگران می خوانند-
تولید و فروش این لباس ها و این نوع مانتوها ممنوع شد
-
اتفاق عجیب در دیدار وزیر خارجه روسیه با رئیسی
-
اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان به پیگیری قضایی رسید
-
خبر مهم از واریز یارانه جدید 300 و 400 هزار تومانی تیر | مابهالتفاوت یارانهها واریز میشود
-
رواج پدیده ازدواج با افراد مسن | شوگر ددی و شوگر مامی از چه زمانی آمدند؟ | علت چیست؟
-
خبر ویژه برای جاماندگان سهام عدالت | جاماندگان برای ثبتنام سهام عدالت به کجا مراجعه کنند؟