پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

هشدار روسیه به آمریکا در مورد استقرار سلاح اتمی در اروپا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هشدار روسیه به آمریکا در مورد استقرار سلاح اتمی در اروپا

مسکو - ایرنا - سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه خواستار خودداری آمریکا از استقرار سلاح هسته ای در کشورهای متحد خود شد که قدرت هسته ای محسوب نمی شوند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری دولتی تاس، ریابکوف امروز (دوشنبه) در یک همایش سیاسی وبیناری در این مورد به آمریکا هشدار داد و یادآورشد: بدیهی است که این مساله منجر به بی ثباتی اوضاع می شود و علاوه بر آن ریسک های جدید پدید می آید. این اقدام ها (استقرار سلاح هسته ای در کشورهای غیرهسته ای) نقض بندهای اول و دوم پیمان منع انتشار سلاح هسته ای است.

وی گفت: ما امیدواریم که آمریکا از استقرار سلاح هسته ای در کشورهای غیرهسته ای متحد خود و آموزش هسته ای نظامیان این کشور که نقض پیمان ان. پی. تی محسوب می شود، صرف نظر می کند.

به گفته ریابکوف، مسکو نگران مفاد سند جدید سیاست هسته ای آمریکا ازجمله درباره استقرار کلاهک های هسته ای با سطح پایین مهمات است. این مساله حد نصابی را که پس از آن می توان سلاح هسته ای بکار گرفت پایین می آورد. در عمل شاهد بازگشت نظریه جنگ هسته ای محدود هستیم.

وی ادامه داد: ما بر این باوریم که دکترین نظامی آمریکا 50 سال عقب بازگشته است و در آن زمان معتقدند که بکارگیری سلاح هسته ای یکی از حالت های جنگ های تاکتیکی است.

ریابکوف گفت: روسیه بروز این گونه تهدید را بسیار جدی می گیرد و برای پیشگیری از وضعیتی که ممکن است منجر به جنگ اتمیشود تلاش می کند.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: مامعتقدیم که سلاح هسته ای صرفا سلاح برای ترساندن است و تنها هدف آن دفاع از تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشور است.

وی ادامه داد: ما معتقدیم که جنگ اتمی را نمی توان برد و آن را نمی توان طولانی کرد. و باید در فرمت دوجانبه و چند جانبه تاکید کرد که نباید اجازه وقوع جنگ اتمی داد.

ریابکوف یادآورشد: ما اطمینان داریم که امکانات قراردادهای دوجانبه با آمریکا در عرصه تسلیحاتی هنوز به پایان نرسیده است.

وی در این باره بر لزوم ازسرگیری رایزنی های تسلیحاتی روسیه و آمریکا و باز گذاشتن باب مذاکره درعرصه کنترل تسلیحات بین مسکو و واشنگتن تاکید کرد.

تمدید پیمان استارت -2

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ما بر این باوریم که تمدید پیمان استارت -2 برای ادامه کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی فرست بدست آوردن زمان برای مذاکره در مورد آینده کنترل تسلیحات را می دهد.

اعتبار استارت -2 روز پنجم ماه فوریه سال 2021 بسر می رسد.

پیمان استارت 2 یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.

باراک اوباما رییس جمهوری وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال 2010 در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و 550 کلاهک مستقر کنند، حدود 30 درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال 2002 قید شد. نخستین پیمان سال 1991 منعقد شد و سال 2009 منقضی شد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه پیشنهاد داده است که توافق استارت نو بدون هیچ پیش شرطی به مدت پنج سال تمدید شود. اما دولت آمریکا برای دستیابی به توافق هسته‌ای سه جانبه جدید (با حضور چین) اصرار دارد. به غیر از آن، واشنگتن به دنبال گسترش این پیمان است تا بتواند انواع جدیدی از تسلیحات را پوشش دهد.

*س_برچسب‌ها_س*