هشدار مسکو به واشنگتن درباره تقابل اتمی میان دو کشور
اقتصادنیوز: روسیه به دنبال استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی مُدرن شده بی61 (B61) آمریکا در پایگاههای ناتو، نسبت به کاهش "آستانه اتمی" هشدار داد و اعلام کرد: ما نمی توانیم مدرنسازی تسلیحات اتمی غرب را نادیده بگیریم.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از جماران، ارتش روسیه روز شنبه 29 اکتبر اعلام کرد که موفق به دفع حمله پهپادی گستردهای به ناوگان خود در خلیج سواستوپول کریمه شده است. روسیه همچنین اوکراین و بریتانیا را مسئول این حمله دانسته و اعلام کرد صدماتی به یکی از کشتیهایش وارد شده است.
توافق هستهای جدید آمریکا و لهستان
روسیه در سال 2014 با تهاجم نظامی نیروهای ویژهاش به کریمه و در پی آن برگزاری یک همهپرسی این شبهجزیره را به خاک خود ملحق کرد. این همهپرسی از جانب اوکراین و دولتهای غربی محکوم شده است. مسکو در تهاجم نظامی جاری به اوکراین از کریمه به عنوان مقر ناوگان و پایگاه لجستیکی استفاده میکند. اما تاسیسات نظامی و غیر نظامی مستقر در این منطقه طی ماههای اخیر بارها هدف حمله قرار گرفته است.
مقامات حامی روسیه در شبه جزیره کریمه سحرگاه شنبه اعلام کردند ناوگان دریایی مستقر در دریای سیاه روسیه، یک حمله پهپادی به خلیج سواستوپول را با سرنگون کردن همه پهپادهای دریایی معاند دفع کرده است.
میخائیل رازوژایف، فرماندار حامی روسیه این شهر میگوید: «هیج تاسیساتی در این شهر مورد حمله قرار نگرفته و شرایط تحت کنترل است.»
وزارت دفاع روسیه از وارد آمدن صدمات اندکی به کشتی مینروب ایوان گولوبیتس روسیه و همچنین سد مهار خلیج سواستوپول بر اثر این حمله خبر داد. این وزارتخانه در کانال تلگرام خود اعلام کرد: «متخصصان بریتانیایی مستقر در شهر اوچاکیف در استان میکولائیف اوکراین نظامیان مرکز هفتاد و سوم عملیات ویژه دریایی اوکراین را برای این عملیات تروریستی آموزش داده و آماده کرده بودند.»
آقای رازوژایف، حمله امروز را «عظیمترین حمله پهپادی کنترل از راه دور به آبهای سواستوپول» از آغاز جنگ اوکراین خواند.
بنابر اعلام مسکو، در این حمله که به وسیله 9 پهپاد هوایی و هفت پهپاد دریایی انجام شد، ناوگانی مورد حمله قرار گرفت که طبق توافق مورد حمایت سازمان ملل متحد و ترکیه مسئول تامین امنیت کاروان صادرات غلات اوکراین است.
روسیه اخیرا با انتقاد از این توافق اذعان کرده که صادرات غلات این کشور دچار مشکل شده است.
ارتش روسیه همچنین روز شنبه لندن را به دست داشتن در انفجارهای ماه سپتامبر خط لوله نورد استریم 1 و 2 در دریای بالتیک متهم کرد. این خطوط لوله وظیفه انتقال گاز از روسیه به اروپا را بر عهده دارند.
وزارت دفاع روسیه در کانال تلگرام خود نوشت: «نمایندگانی از نیروی دریایی بریتانیا در برنامه ریزی، تامین و اجرای اقدام تروریستی 26 سپتامبر در دریای بالتیک با هدف تضعیف خطوط لوله گاز نورد استریم 1 و 2 شرکت داشتند.»
وزارت دفاع بریتانیا در واکنش به طرح این اتهامها از سوی مسکو ضمن رد آنها هدف از طرح چنین ادعاهایی را «منحرف کردن توجهها» دانست. این وزارتخانه در ادامه تاکید کرد که «داستانهای ساختگی» مسکو بیشتر از «نزاعهای داخلی» در ساختار قدرت روسیه حکایت دارد.
وزارت دفاع روسیه عصر روز شنبه خبر داد که توافق انتقال غلات با اوکراین را به حالت تعلیق در آورده است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مشارکت این کشور در توافقنامه صادرات غلات با اوکراین پس از هدف قرار گرفته شدن سواستوپول با پهپاد به حالت تعلیق در آمده است.
مقامهای شهر بندری «سواستوپول» واقع در کرانه دریای سیاه و جنوب غربی «کریمه» امروز (شنبه) اعلام کردند که پس از حمله پهپادی صبح امروز به کشتیهای ناوگان دریای سیاه روسیه، کشتیگاه این شهر به طور موقت مسدود شد و کشتیها و قایقها قادر به عبور از طریق این خلیج نبودند.
خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در این خصوص گزارش کرد، «میخائیل رازووژایوف» فرماندار شهر سواستوپول کریمه صبح امروز در کانال تلگرامی اعلام کرد که کشتیهای ناوگان دریای سیاه روسیه در آبهای خلیج سواستوپول حملات پهپادی را دفع کردند اما هیچ یک از تأسیسات شهر مورد هدف قرار نگرفته است.
وی در این خصوص گفت: «کشتیگاه به طور موقت مسدود شده است - کشتیها و قایقها حرکت ندارند».
هشدار مسکو به واشنگتن درباره تقابل اتمی میان دو کشور
روسیه به دنبال استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی مُدرن شده بی61 (B61) آمریکا در پایگاههای ناتو، نسبت به کاهش "آستانه اتمی" هشدار داد و اعلام کرد: ما نمی توانیم مدرنسازی تسلیحات اتمی غرب را نادیده بگیریم.
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد که استقرار تسلیخات هستهای"بی61" (بمب هستهای بی61 مهمترین و رایجترین سلاح هستهای در زرادخانه های اتمی بعد از جنگ سرد آمریکا است) در پایگاه های ناتو در اروپا، "آستانه اتمی" را کاهش داده و روسیه این اقدام را در برنامه ریزی نظامی خود در نظر می گیرد.
از زمان آغاز جنگ در اوکراین، تنش میان مسکو و غرب به اندازه ای شدت گرفته است که بسیاری از ناظران آن را مشابه بحران موشکی کوبا در سال 1962 ارزیابی کرده اند. روسیه و آمریکا در آن برهه از جنگ سرد بیش از همیشه به جنگ اتمی نزدیک شده بودند.
بیم آغاز جنگ هسته ای میان مسکو و واشنگتن در حالی است که روسیه نزدیک به دو هزار سلاح هسته ای تاکتیکی دارد و آمریکا نزدیک به 200 سلاح هسته ای که نیمی از آنها در پایگاه هایی در ایتالیا، آلمان، ترکیه، بلژیک و هلند قرار دارند.
براساس گزارش منتشر شده در نشریه پولیتیکو، آمریکا به تازگی در یک نشست غیرعلنی ناتو اعلام کرده است که استقرار نسخه مدرن ب61 یعنی ب61-12 را تسریع می بخشد و تسلیحات جدید در ماه دسامبر (آذر) به پایگاه های اروپایی می رسد. تاریخی که چند ماه زودتر از موعد برنامه ریزی شده است.
«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به تصمیم آمریکا به خبرگزاری دولتی "ریانووستی" گفت: ما نمی توانیم برنامه های مدرن سازی تسلیحات اتمی سلاح های هسته ای غرب را که همچون سقوط آزاد در اروپا به شمار می رود، نادیده بگیریم.