هفته داغ در خوزستان، روزهای غبارآلود در سیستان و بلوچستان
وضعیت آب و هوایی دواستان بزرگ کشور را به حالت آماده باش در آورد. دمای هوا در خوزستان به 5 درجه رسید. داره کل هواشناسی خوزستان نسبت به وقوع دماهای 49 درجه و بالاتر در استان، هشدار سطح نارنجی را صادر کرد. گرد و غبار و طوفان نیز سیستانوبلوچستان را به حالت آماده باش در اورد
مدیرکل هواشناسی خوزستان بیان کرد: طبق بررسی نقشههای هواشناسی با استقرار توده هوای گرم از فردا تا روز سه شنبه احتمال وقوع دماهای 49 درجه و بالاتر در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی و بخشهایی از شمال استان پیش بینی میشود.
محمد سبزه زاری عنوان کرد: با توجه به این پدیده احتمال گرمازدگی، افزایش مصرف حاملهای انرژی، آتش سوزی در مراتع و مزارع و خسارت ناشی از تنش دمایی در بخشهای کشاورزی و دامداری وجود دارد.
به گزارش مهر، در 24 ساعت گذشته میزان دمای هوای شهرهای شوش، آبادان و اهواز به 50 درجه سانتی گراد رسید.
همچنین دمای 49 درجه سانتی گراد در شهرهای رامهرمز، بهبهان، امیدیه و دزفول در 24 ساعت گذشته ثبت شد.
سیستانوبلوچستان در فصل تابستان، سیستان دیگری است. از طرفی ریزگردها میهمان ناخوانده سیستان و بلوچستان میشوند و از طرف دیگر سیلابهای حاصل از بادهای موسمی منطقه شبهقاره و بارانهای مونسون در شهر میتازند.
مجید محبی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان روز یکشنبه اظهارکرد: در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از 21 تیرماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز یک هزار و 47 نفر از مردم این منطقه راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند که از این تعداد 92 نفر اکنون بستری هستند.
وی افزود: مشکل تنفسی، قلبی و چشمی از عمده مشکلات مردم در این مدت بوده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمامی نیروهای امدادی و خدماترسان در مسیرهای ارتباطی منطقه سیستان آمادهباش هستند تا در صورت نیاز اقدام به کمکرسانی به شهروندان کنند.
استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از 2 برابر آن در کمتر از 24 ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی (کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید 120 روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.
بیشاز 20 سال از خشکی تالاب بین المللی هامون و خشکسالی سیستان با دربرگیری پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز می گذرد و این معضل با تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن، زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
قوه قضاییه: بازیگر خاطی دستگیر شد
-
خوزستان آب ندارد | در کوی ملاشیه اهواز چه میگذرد؟ + تصاویر
-
قمه کشی هولناک در داروخانه به خاطر «الکل» | در تهرانپارس چه خبر است؟ + عکس
-
هشدار مهم به تهرانیها | تردد در این مناطق ممنوع! + عکس
-
دریاچه ارومیه در شهریور میمیرد
-
فاجعه در خیابان اندرزگو | یک ویدئوی عجیب از تذکر به افراد برای حجاب
-
شهرام شبپره در ایران