همه دلار فروش شدند | در فردوسی چه اتفاقی افتاده است؟
وضعیت امروز بازار ارز اینگونه بود: سایه ترس بر بازار ارز حاکم بود؛ خیلی ها امروز فروشنده بودند | پرداخت 2 میلیون تومان برای اجاره کارت های ملی!؟ | دلالان: با کمی زیرمیزی کار را راه می اندازیم!
وضعیت امروز بازار ارز اینگونه بود: سایه ترس بر بازار ارز حاکم بود؛ خیلی ها امروز فروشنده دلار بودند | پرداخت 2 میلیون تومان برای اجاره کارت های ملی!؟ | دلالان: با کمی زیرمیزی کار را راه می اندازیم!
قیمت دلار توافقی در صرافیهای میدان و خیابان فردوسی امروز دوشنبه، در کانال 39700 تا 40000 تومان نوسان دارد اما دلالان در بازار آزاد 43 هزار تا 43 هزار و 800 تومان دلار را می خرند و 44 هزار تا 44 هزار و 400 تا 800 تومان می فروشند.
همشهری آنلاین نوشت: چند روزی است که وضعیت بازار ارز دوباره متشنج شده است؛ قیمت دلار توافقی در صرافیهای میدان و خیابان فردوسی امروز دوشنبه، در کانال 39700 تا 40 هزار تومان نوسان دارد اما در بازار آزاد این قیمت روز گذشته تا 45 هزار و 250 تومان نیز رفت اما امروز قیمت ها کمی عقب نشست.
کاسبان بازار ارز از جمله دلالان میدان فردوسی و صاحبان صرافیها علل مختلفی را در خصوص این افزایش قیمت مطرح میکنند. اغلبشان معتقدند رشد نوسانات اخیر دلار به دلیل قرار گرفتن احتمالی سپاه در لیست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا و تشدید تحریم هاست. البته برخی از دلالان هم که کاری به سیاست ندارند معتقدند دولت برای جبران کسری بودجه اقدام به این افزایش قیمت ها می کند و در توجیه این گفته می گویند؛ 90 درصد دلار دست دولت است و دلار زیادی بین دلالان نیست که بخواهد بازار ارز را تا این حد تحت الشعاع قرار دهد. اما تا دلار بالا می رود زورشان به دلالان می رسد و آنها را مقصر این آشفته بازار می دانند. یکی از آنها می گوید: از سبزه میدان تا میدان فردوسی در کل 2 هزار دلال فعالیت نمی کنند و حجم دلاری که توسط این افراد جابجا می شود آنقدر ناچیز است که نمی تواند تاثیر مخربی بر بازار بگذارد.
البته ما صرفا این گفته ها را بدون دخل و تصرفی نقل می کنیم و مهر تاییدی بر صحت یا سقم این گفته ها نمی گذاریم.
دلالان امروز به این قیمت می فروشند
وقتی در میدان فردوسی تا چهارراه استانبول قدم می زنیم بیشترین صدایی که در گوش طنین انداز می شود نجوای «دلار، دلار» دلالانی است که در گوشه و کنار پیادهرو این خیابان ایستادهاند و در جستوجوی مشتری هستند. نزدیک شان می شویم و قیمت خرید و فروش دلار را می پرسیم. قبل از اینکه قیمت بدهند می گویند"چند تا داری؟" می خواهند مطمئن شوند که با یک فروشنده واقعی صحبت می کنند نه یک عابر پیاده ای که صرفا از روی کنجکاوی به دنبال آخرین قیمت های خرید و فروش است.
یکی از دلالان که از سرما دست در جیبش فرو برده در پاسخ به سوال ما می گوید: 44800 می فروشم و 43500 می خرم. تمام دلارهایم نیز آبی و نوست.
قیمت فروش دلار بین دلالان این منطقه متفاوت است و بین 44000 تا 44800 تومان نوسان دارد، حتی دلالانی که در فاصله یک یا دو قدمی هم ایستادهاند، قیمت مشترکی برای فروش ندارند. تنها حرف مشترک آنها در پاسخ به این سوال ماست که پیش بینی قیمت فردا را بگویند و جواب مشترک شان این است: «نمی تونم قیمت فردا رو حدس بزنم».
قیمت خرید دلار هم متفاوت است و برخی 43000 تومان می خرند و برخی دلالان 43100 تا 43800 تومان می خرند اما بیشترین قیمتی که اکثر دلالان می دهند 43500 تومان است.
به یکی از دلالان که مسن هم هست می گوییم دو هزار دلار برای فروش داریم؛ می گوید: اگر به پول نیاز نداری، الان زمان خوبی برای فروش دلار نیست، بازار هیجانی است. الان هم که میبینی قیمت درحال پایین آمدن است اما اگر به دنبال سودی بهتر است صبر کنی.
البته خیلی از دلالان هم معتقدند که امروز روز فروش است و اگر نفروشیم ضرر می کنیم.
خبری گنگ برای صرافی ها
بسیاری از صرافی های بانکی و غیربانکی امروز از صبح دست از کار کشیده بودند و خرید و فروشی انجام نمی دادند چرا که منتظر اتمام جلسه مسئولان بانک مرکزی در خصوص تصمیم گیری نهایی برای فروش سهمیه 5000 یورویی بودند. به سراغ یکی از صرافی های بانکی می رویم؛ درب شیشه ای بسته است و یکی از متصدیان از پشت پیشخوان با ایما و اشاره می گوید: "فروش نداریم" از او می خواهم که اجازه دهد وارد صرافی شوم و چند سوال را حضوری بپرسم. وقتی متوجه می شود که از بچه های رسانه هستیم، می گوید: طبق اعلام بانک مرکزی فروش سهمیه 2 هزار دلاری را متوقف کرده ایم اما در خصوص سهمیه 5000 یورویی هنوز هیچ چیز مشخص نیست و ما منتظر جزییات این خبر هستیم چرا که اگر صرافی ها مجاز باشند تا سقف 30 هزار یورو بفروشند به این معناست که هر صرافی روزی 5 تا 6 مشتری می تواند داشته باشد و عملا این اقدام حاشیه سود صرافی ها را بسیار کاهش می دهد و آنها را به تعطیلی خواهد کشاند.
وی ادامه می دهد: هر یک از صرافی های بانکی و غیر بانکی روزانه بین 100 تا 200 مشتری دارند که برای خرید سهمیه به این شعبه ها مراجعه می کنند (البته همه صرافی ها مجاز به فروش سهمیه نیستند) اما گذاشتن محدودیت برای صرافی ها عملا حاشیه سود این کار را به صفر می رساند. قطعا طبق این بخشنامه سهمیه 5000 یورویی به همه افراد تعلق نخواهد گرفت چرا که تحت سرفصل «تامین نیازهای ضروری» اعطا خواهد شد.
طبق آخرین خبر امروز، براساس بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره خرید و فروش ارز که به صرافیها ابلاغ شده و همچنین اظهارات شب گذشته رئیس کل بانک مرکزی، از فردا صرافیها میتوانند تا سقف 10 هزار یورو یا معادل آن از اشخاص حقیقی و حقوقی ارز بخرند. البته این معامله پس از احراز هویت مشتری و با ثبت در سامانه سنا قابل انجام است.
در این میان صرافیها میتوانند تا سقف 5000 یورو یا معادل آن ارز به اشخاص حقیقی (اشخاص ایرانی بالای 18 سال) و حقوقی مقیم ایران بفروشند.
براساس این بخشنامه و گفتههای رئیس کل بانک مرکزی، سقف تعیین شده برای خرید ارز توسط صرافیها 30 هزار یورو در روز است و اگر صرافی بالاتر از این سقف را خریداری کند، حداکثر تا پایان روز کاری بعد از آن باید مازاد آن را بفروشند.
از سوی دیگر، اشخاصی که در سال جاری از سهمیه خرید 2000 دلاری (یا معادل آن) از صرافیها استفاده کردهاند، فعلا نمیتوانند براساس بخشنامه جدید از سهمیه 5000 یورویی استفاده کنند.
گفتنی است؛ قیمت فروش 5000 یورو ارز از صرافیها بر مبنای نرخ سامانه بازار متشکل ارزی خواهد بود که روش کشف قیمت آن در بازار در قالب ثبت سفارش دفتری با قیمتهای متفاوت خواهد بود.
وضعیت فروش سهمیه 2 هزار دلاری
این روزها اخباری زیادی در خصوص اجاره کارت ملی برای خرید سهمیه 2 هزار دلاری از سوی دلالان شنیده می شود و گاه قیمت های عجیب و غریبی هم به گوش می رسد. سایت ها را که نگاه کنید قیمت های 2 میلیون تومانی هم به عنوان اجاره داده می شود اما دلالان میدان فردوسی برای اجاره کارت ملی حاضر نیستند بیشتر از 800 هزار تومان پرداخت کنند. یکی از آنها به ما می گوید: مگر فروش سهمیه چقدر سود دارد که بخواهیم دو میلیون تومان به دارنده کارت ملی بدهیم. تازه مبلغی از سود هم به عنوان مالیات کسر می شود.
برای اینکه حرفش را به ما اثبات کند چند دلال دیگر که کارت ملی اجاره می گیرند را صدا می زند و می گوید: "اجاره کارت ملی چند؟" تمام کسانی که از آنها سوال می کند قیمت 800 هزار تومان را می دهند. به او می گوییم: صرافی ها که می گویند فروش سهمیه را متوقف کرده اند پس چرا کارت ملی اجاره می کنید؟ در پاسخ می گوید: ما می گیریم شما نگران این چیزها نباش. با کمی زیرمیزی کارمان را راه می اندازیم.
صف شلوغ سهمیه
گرچه صرافی های بانکی و غیر بانکی مجاز به فروش سهمیه 2 هزار دلاری در میدان فردوسی از صبح امروز فروش خود را متوقف کرده اند اما یکی از صرافی های غیر بانکی شلوغ است و 30 نفری در صف خرید سهمیه قرار دارند. البته همه این افراد در سامانه برخط بازار متشکل ارز ایران از قبل ثبت نام کرده اند و اکنون منتظر گرفتن دلارهایشان هستند.
دختران جوانی می خواهد 1500 دلار از صرافی بگیرد اما می گوید: سامانه قطع است و چندین ساعت است که معطل شده ام. پیرمردی نزدیکش می آید و رو به دختر جوان می گوید: من هر چقدر تلاش می کنم با گوشی وارد سامانه شوم نمی توانم. دختر جوان در پاسخ می گوید: باید چند بار تلاش کنید و بعد از ثبت نام منتظر تایید شعبه ای که سهمیه ای می فروشد باشید. اگر شعبه شما را تایید کند بعد از 3 روز برایتان پیامکی می آید که با مراجعه به صرافی مورد نظر می توانید سهمیه خود را دریافت کنید. البته شنیدم متصدی صرافی می گفت نمی دانم چرا کسانی که در کافی نت ثبت نام کرده اند در سیستم ثبت نشده اند.
گرچه امروز فروش تا حدی انجام می شود اما به خاطر قطع بودن سامانه و گاها اینترنت، معطلی های زیادی برای متقاضیان سهمیه به همراه داشت.
امروز همه فروشنده اند
دلالانی که در کنار صرافی ها ایستاده اند، به یکدیگر می گویند امروز بیشتر می خریم تا اینکه بفروشیم. خیلی ها از ترس اینکه دلار ریزش نکند امروز فروشنده اند.
زن میانسالی نزدیک یکی از دلالان می آید و می گوید: امروز دلار پایین آمده و می گویند بیشتر از اینها هم پایین می آید؛ دو هزار دلار دارم اما مردد هستم که بفروشم یا نه؛ فعلا می خواهم هزار دلار بفروشم؛ مرد جوانی که در حال خواندن تابلوی قیمت های خرید و فروش یکی از صرافی هاست با شنیدن گفت و گوی زن میانسال با یکی از دلالان به او می گوید: اگر قصد فروش داری، پیرمردی که نزدیک ورودی مترو ایستاده با قیمت 43800 می خرد که بالاترین قیمت است. زن که گویی به این قیمت برای فروش راضی است با عجله به سمت دلالی که با این قیمت می خرد می رود.
چند نفری از دلالان که دور هم جمع شده اند می گویند امروز همه فروشنده شده اند. هر چند به نظر می رسد در این بازار خودشان هم رغبتی به خرید ندارند چرا که صدای "دلار دلار" شان کمتر به گوش می رسد. بیشترشان در گوشه و کناری ایستاده اند و با قیمت های امروز بیشتر نظاره گر بازار دلار هستند تا کاسب.
هم اکنون دیگران می خوانند-
جزییات اخراج مادر کیان پیرفلک از آموزش و پرورش
-
مادر کیان پیرفلک از کار معلق شد؟
-
فرود اضطراری یک هواپیمای شرکت زاگرس | چه اتفاقی در کابین هواپیما افتاد؟
-
خبر مهم از خرید و فروش کالابرگ الکترونیک | مبلغ یارانه کالابرگ چقدر است؟
-
حمله به ماموران یگان حفاظت شهرداری تهران در خلازیر | حال 2 مامور وخیم است
-
اتفاق جنجالی برای کارگران عسلویه | پیمانکار برایمان تریاک می خرد تا خوب کار کنیم!
-
روایت یک خبرگزاری از درگیری برخی هواداران پهلوی با خاله نیکا