همکاری انجمن اوتیسم با اورژانس پزشکی برای تسهیل خدمات درمانی به اوتیسمیها
تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با اشاره به افزایش سه برابری موارد ابتلا به کرونا در افراد دارای اوتیسم، از برگزاری جلسه و مذاکراتی با سازمان اورژانس پزشکی ایران جهت تسهیل ارائه خدمات درمانی به اوتیسمیها خبر داد و گفت: در این جلسه مقرر شد در سازمان برای ارائه تسهیلات درمانی به این قشر همکاریهای موثری داشته باشند.
سعیده صالح غفاری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: در جلسه بین انجمن اوتیسم ایران و سازمان اورژانس پزشکی مواردی مانند شناسایی شماره فرد یا خانواده اوتیسم در سامانه 115 اورژانس کشوری، پاسخگویی کارشناس که آموزشهای لازم برای گفت وگوی اولیه با این افراد را دیده است، اعزام آمبولانس به همراه تکنسین و تیم آشنا به پذیرش و بستری فرد دارای اوتیسم و طی مسیر با شرایطی مناسب تا تحویل به مرکز بیمارستانی بررسی شد.
وی ادامه داد: مقرر شد در جهت نیل به اجرای این فرآیندها و تسهیل ارائه خدمات، انجمن اوتیسم ایران با دارا بودن سامانه رجیستری و تیم شورای علمی در جهت تهیه پکیج آموزشی با رویکرد اورژانسی، همکاریهای موثری داشته باشد.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران اظهار داشت: در زمینه اورژانس بیمارستانی نیز معاونت درمان وزارت بهداشت میتواند پروتکل های لازم آموزشی و درمانی مطابق با نیاز افراد اوتیسم را با همکاری این انجمن تهیه کند و مذاکرات اولیه در اینباره انجام شده است.
غفاری تاکید کرد: با تشکیل جلسه با نمایندگان معاونت درمان وزارت بهداشت و بررسی نحوه پذیرش استاندارد افراد دارای اوتیسم، عملا نقشه راه مناسب و کاملی را خواهیم داشت.
وی به شرایط حاد پذیرش افراد دارای اوتیسم به ویژه دختران در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: شرایط پذیرش، انتظار، عدم رسیدگی مناسب یک فرد اوتیسم با عملکرد پایین، نیازمندی وی به تعویض پوشک، پذیرش نهایی در کانکس و به هم ریختگی شدید فرد دارای اوتیسم و آسیب جدی به خود و همراهان را نهایتا به همراه داشته است.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران تصریح کرد: اطلاعات سیستم اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی نسبت به اوتیسم تقریبا صفر است که امید است با برگزاری جلسات این فرآیندها بهبود یابد.
وی درباره افزایش ابتلا به کرونا در افراد دارای اوتیسم گفت: در اواخر سال گذشته حتی یک مورد گزارش از ابتلا کرونا بین این افراد نداشتیم اما از اول خرداد تاکنون فقط هشت نفر دارای علایم حاد بودند و باید توجه داشت که این افراد نمی توانند درد و تهوع خود را اعلام کنند و در این موارد با بقیه فرق دارند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در ادامه به مشکل پوشش دختران بزرگسال دارای اوتیسم اشاره کرد و گفت: آنها به دلایل مشکلاتی که دارند نمی توانند پوشش مناسب را رعایت کنند.
غفاری افزود: مواردی گزارش شده که فرد دارای اوتیسم از صبح تا پنج بعدازظهر در مرکز درمانی برای ارائه خدمات کرونا معطل مانده است، چرا پرسنل مرکز درمانی یک لحظه خودش را جای آن فرد یا خانواده او نمی گذارند که فرد آنگونه داد و فریاد می کند و زیر آفتاب است و جای خنک ندارد.
به گزارش ایرنا، اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی رشدی با شاخص های نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارهای کلیشهای، مشکلات درک شناختی و خزانه رفتاری، حرکتی و کلامی محدود است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*