شنبه 3 آذر 1403

همکاری هلال احمر با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت دارو با فن آوری بالا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همکاری هلال احمر با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت دارو با فن آوری بالا

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر از تولید داروهایی با ساخت فن آوری بالا با کمک شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: هلال احمر برای واردات واکسن کرونا سر و صدایی نکرد و در گمنامی واکسن‌ها را وارد کرد.

علیرضا عسکری در گفت گو با خبرنگار ایرنا ضمن اعلام خبر توافق هلال احمر با معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: در این راستا به زودی رئیس جمعیت هلال احمر با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه رسمی امضا خواهند کرد و این اتفاق وارد فاز عملیاتی می شود و پس از آن شاهد تبلور حضور مؤثر شرکت های دانش بنیان در تولید تجهیزات پزشکی و داروهای با فن آوری بالا خواهیم بود.

وی یکی از نتایج این تفاهم نامه را تولیدات جدید در معاونت درمان هلال احمر با توجه به توانمندی‌ها و سابقه این بخش ارزیابی کرد و افزود: از این تکنولوژی های جدید مبتنی بر ظرفیت های دانش بنیان، می توان در تولید اروتز و پروتز معاونت درمان هلال احمر بهره برد؛ با توجه به وقوع جنگ های متعدد در منطقه عرضه این محصولات می تواند بسیاری از نیازهای درمانی کشورهای منطقه را تامین کند و برای کشور ارزآوری مطلوب داشته باشد.

وی دستاورد امضای تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را محدود به سازمان تدارکات پزشکی و معاونت درمان هلال احمر ندانست و گفت: دیگر بخش‌های این جمعیت همچون معاونت امداد نجات و معاونت پژوهش نیز دستاوردهای خوبی از این تفاهم نامه خواهند داشت.

عسکری با اشاره به عملکرد هلال احمر در دوره شیوع همه گیری کرونا گفت: کشور ما نیز مانند سایر کشورها در ابتدا دچار بحران های مختلف از جمله کمبود ماسک و یا مواد ضد عفونی بود اما به مرور زمان همه این کمبودها رفع و حتی اکنون در شمار تولیدکنندگان واکسن قرار گرفته‌ایم.

هلال احمر تنها دو هفته پس از اخذ مجوز داخلی یک میلیون واکسن وارد کرد

وی درباره عملکرد هلال احمر در این دوره گفت: هلال احمر در این دوره به دلیل داشتن زیرساخت های متعدد توانست وارد میدان شود و به تولید محصولاتی همچون مواد ضدعفونی و ماسک بپردازد. البته وظیفه هلال احمر محدود به این موارد، نبود یکی از موضوعات مهم توزیع داروهای مرتبط با کرونا و در اختیار مردم قرار دادن در طول این مدت بود. عسکری گفت: البته مهمترین برنامه هلال احمر در این مدت واردات واکسن کرونا بود و تنها دو هفته پس از اخذ مجوز داخلی یک میلیون واکسن وارد کردیم که بزرگترین محموله زمان خود بود و در عرض 4 ماه حدود 112 میلیون دز واکسن از چین وارد کشور کردیم و البته نیاز فعلی به خوبی مرتفع شد.

عسکری رمز موفقیت هلال احمر برای ورود 112 میلیون دز واکسن کرونا را در گمنام بودن آن در طول این واردات دانست و گفت: اگر هلال احمر در شرایطی که واکسن یک محصول امنیتی است، وارد فضای رسانه ای و دعواهای سیاسی می شد، این موفقیت ممکن نمی شد.

وی درباره تعداد پروانه ساخت دارو از سازمان غذا و دارو برای شرکت داروسازی زیر مجموعه سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر گفت: شرکت داروسازی سها بیش از 120 پروانه ساخت دارو از سازمان غذا و دارو دارد.

وی با بیان این که بر حسب نیاز کشور به طور میانگین 60 قلم دارو به شکل قرص کپسول، شربت و سوسپانسیون تولید می شود، افزود: در شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران که یکی از شرکت های بزرگ صنعتی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی یکبار مصرف است، حدود 35 قلم انواع تجهیزات پزشکی یکبار مصرف و همچنین انواع صافی دیالیز، ست دیالیز، محلول دیالیز انواع سرنگ، سرنگ انسولین، آنژیوکت کیسه و کارتریج بی کربنات سدیم و سوزن فیستولا تولید می شود؛ تولید صافی دیالیز با جهش قابل قبولی مواجه بوده ولی به روزرسانی ناوگان تولید برای خیز قابل توجه تر الزامی است و امیدواریم همه ارکان در این امر کمک کنند.

سها 590 میلیون دارو تولید می‌کند

عسکری گفت: در شرکت داروسازی سها 590 میلیون عدد دارو شامل بیش از 410 میلیون عدد قرص، 165 میلیون کپسول و 18 میلیون از نوع مایعات تولید و روانه بازار دارویی کشور شده است، همچنین در شرکت کشت و صنعت فرآوری گیاهان دارویی سها جیسا با تمدید گواهی های استاندارد ایزو برای 17 سال متوالی موفق به تولید 160 هزار کیلوگرم عصاره و فرآورده های گیاهان دارویی شده است.

وی افزود: اکنون کارخانه سها جیسا، با اخذ 135 پروانه تولید انواع عصاره های روغنی، خشک و همچنین با اخذ 53 مجوز تولید محصولات غذایی و انواع دمنوش های گیاهی یکی از تولیدکنندگان بزرگ عصاره گیاهی در کشور است.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در ادامه درباره میزان تولیدات شرکت‌های تابع در سال گذشته گفت: در شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران انواع سرنگ بیش از 184 میلیون عدد، انواع صافی دیالیز بیش از 2 میلیون عدد، و بیش از 10 میلیون عدد سرنگ انسولین تولید شده است.

وی گفت: سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر به عنوان یک هلدینگ دارویی و تجهیزات پزشکی گام‌های موثر و بلندی را در زمینه تولید انواع دارو و تجهیزات پزشکی یکبار مصرف در بحث خودکفایی کشور برداشته و تلاش دارد مجری برنامه های انساندوستانه جمعیت در بخش سلامت جامعه شود.

هلال احمر ایران به صورت غیر مستقیم تحریم است

رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر گفت: برخلاف ادعای مجامع جهانی و ملی بر عدم تحریم دارویی و تجهیزات پزشکی علیه ایران متاسفانه این تحریم‌های یکجانبه به طور غیرمستقیم در این زمینه وجود دارد، ضمن آنکه تحریم بانک ها در واقع به نوعی بر تحریم دارو و تجهیزات پزشکی نیز تاثیر گذاشته است.

وی افزود: در خصوص تحریم دارو و تجهیزات پزشکی بحث اصلی بحث انتقال ارز است در ظاهر امر واردات دارو و تجهیزات پزشکی مشهور تحریم نمی‌شود، اما زمانی که انتقال ارز به شرکت های تولید کننده و تامین کننده خارجی امکان پذیر نباشد و ارزی جابجا نشود امکان ارسال این اقلام ممکن نخواهد بود.

عسکری از آغاز ارتباط شرکت های تابعه سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر با شرکت های دانش بنیان از سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا توانستیم مواد اولیه دارو های ضروری را به کشور وارد کنیم. همچنین در نظر داریم در تولید تجهیزاتی مانند ست دیالیز و دیگر تجهیزات پزشکی همچنین داروهای با تکنولوژی بالا از شرکت های دانش بنیان برای تولید متن و بهتر بهره ببریم.

سازمان غذا دارو به راه‌اندازی داروخانه آنلاین کمک کند وی از آمادگی داروخانه هلال احمر برای ارائه خدمات آنلاین به بیماران خبر داد و افزود: به هیچ عنوان پسندیده نیست در حالی که امکان دریافت کالاها در منزل افراد وجود دارد، جانبازان عزیز و شریف اعصاب روان و یا سایر بیماران نیازمند جامعه مثل افرادی که داروهای شیمی درمانی استفاده می کنند و یا افرادی که انسولین نیاز دارند از اقصی نقاط تهران برای تهیه داروهای شان به داروخانه های هلال احمر که معمولاً در نقاط پر ترافیک شهر قرار دارند بیایند.

دکتر عسکری ادامه داد: با اعلام آمادگی داروخانه های هلال احمر برای ارائه آنلاین داروها به بیماران، سازمان غذا و دارو نیز نوید ارائه مجوز به داروخانه هلال احمر را داده است که امیدوارم بزودی اجرایی شود. حتی می‌توانیم در مرحله اول، یکی از داروها را مثلاً داروهای بیماران ام اس یا انسولین را به در خانه بیماران ارسال کنیم و البته تمام این فرایند زیر نظر سازمان غذا و دارو باشد.

وی رعایت حقوق بیمار را از اهداف تاسیس داروخانه آنلاین اعلام کرد و افزود: داروخانه بیماران شیمی درمانی نیز با همین هدف تاسیس شده، پیش از این شاهد معطلی بیماران شیمی درمانی برای تایید نسخه و گرفتن دارو های شان بودیم، که گاهی این زمان تا دو ساعت طول می کشید. اما حالا با استقلال داروخانه مختص بیماران شهر شیمی درمانی زمان به نیم ساعت کاهش یافته است.

رضایتمندی مراجعان به داروخانه های هلال احمر رصد می شود وی در ادامه از رصد رضایتمندی مراجعه کنندگان به داروخانه های هلال احمر خبر داد و گفت: برخی از مراجعه کنندگان از قطعی مقطعی سایت تامین اجتماعی و یا بیمه سلامت برای تایید نسخه که منجر به طولانی شدن فرآیند گرفتن داروهایشان می شود شکایت دارند امیدواریم این بیمه ها هر چه زودتر مشکلات سایت شان را رفع کند. عسگری همچنین از سازمان غذا و دارو درخواست داشت سهمیه دارویی متعلق به داروخانه های هلال احمر را افزایش دهند: امیدواریم این سهمیه اختصاصی به حدی افزایش یابد که دیگر شاهد نارضایتی مراجعه کنندگان به دلیل نبوده دارو نباشیم. 1352

برچسب‌ها

همکاری هلال احمر با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت دارو با فن آوری بالا 2
همکاری هلال احمر با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت دارو با فن آوری بالا 3
همکاری هلال احمر با شرکت‌های دانش‌بنیان برای ساخت دارو با فن آوری بالا 4