یک‌شنبه 4 آذر 1403

هند ادعای ترامپ را رد کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هند ادعای ترامپ را رد کرد

دهلی نو - ایرنا - دولت هند روز جمعه ادعای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر تماس تلفنی با نارندرا مودی نخست وزیر هند و گفت‌وگو در مورد تنش مرزی هند با چین را رد کرد.

به گزارش نشریه "اکونومیک تایمز" یک مقام ارشد دولتی هند گفت: مودی و ترامپ اخیرا گفت‌وگوی تلفنی نداشته‌اند و آخرین تماس آن‌ها در ماه آوریل (فروردین / اردیبهشت) و با موضوع صادرات داروی هیدروکسی کلورکین (داروی ضد مالاریا) انجام شده است.

وزارت امورخارجه هند به صورت واضح اعلام کرده است که دهلی نو به صورت مستقیم با پکن در حال مذاکره است. رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگاران در کاخ سفید مدعی شد که هند و چین وارد اختلاف بزرگ شده‌اند. وی افزود: دو کشور با جمعیت بیش از یک میلیارد (هرکدام) دارای ارتش‌های بسیار قدرتمند هستند. هند ناراضی است و چین نیز احتمالا ناراضی است. من با نارندرا مودی نخست وزیر هند در مورد تنش مرزی با چین صحبت کردم. او از تحولات اخیر در ارتباط با چین راضی نیست. این درحالی است که روز گذشته (پنجشنبه) هند با رد پیشنهاد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا در مورد میانجیگری میان دهلی نو و پکن اعلام کرد که هند در حال مذاکره با چین است. آنوراگ سریستاوا سخنگوی وزارت امورخارجه هند در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد پیشنهاد ترامپ گفت: ما در حال تعامل با طرف چینی برای حل مسالمت‌آمیز مسأله مرزی هستیم. هند پیش از این نیز پیشنهاد میانجیگری ترامپ برای حل مسئله کشمیر را رد کرده بود. حدود یک ماه است که نیروهای هند و چین در لاداخ که بخشی از منطقه بزرگتر هیمالیا است در مقابل یکدیگر صف آرایی کرده‌اند. دو کشور یکدیگر را متهم به نقض حاکمیت ارضی کرده و نیرو و تجهیزات بیشتری در مناطق مورد اختلاف مستقر کرده‌اند. مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدی‌ترین مناقشه‌های مرزی میان دو کشور از سال 2017 تاکنون است. هند و چین در سال 2017 در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از 73 روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد. همچنین هند و چین در سال 1962 یک جنگ مختصر بر سر اختلاف‌های مرزی داشتند. ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنش‌های مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساخت‌های خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد. مقامات آگاه هندی اعلام کردند که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتش‌های دو کشور حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند. دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کرده‌اند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند. از سوی دیگر چین می‌خواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.

*س_برچسب‌ها_س*