یک‌شنبه 5 مرداد 1404

صلح‌میرزایی: صاحبان قلم فتح ایران را روایت کنند / برای حفظ وحدت تلاش کنیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
صلح‌میرزایی: صاحبان قلم فتح ایران را روایت کنند / برای حفظ وحدت تلاش کنیم

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ملت ایران به‌عنوان تنها ملتی که با اسراییل در این سطح، درگیر شده و او را سرجای خود نشانده و دو بار در این سال‌ها به پایگاه‌های امریکا حمله کرده، در جهان سربلند است و صاحبان تریبون و اصحاب قلم به تولید محتوا بپردازند.

- اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- هادی دارابی: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز جمعه 3 مرداد 1404 در اربعین شهدای حمله رژیم صهیونی به خاک کشورمان که منجر به شهادت هم‌وطنان، فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای شد، پیامی را خطاب به ملت عزیز ایران صادر کردند که در آن، چندین تکلیف و وظیفه را برای همگان و خصوصاً اقشار مختلف فرض دانستند. مسئولان، فرماندهان، جوانان و اقشار مختلف جامعه در این پیام مخاطب قرار گرفته‌اند.

هفت تکلیف راهبردی؛ پیام رهبر انقلاب به ملت ایران در چهلم شهدای نبرد با رژیم صهیونیستی

در این پیام که به «هفت تکلیف راهبردی» معروف شده، مسائل مهمی به میان آمده که نیازمند تبیین است؛ در این‌راستا با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید صلح‌میرزایی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم، استاد دانشگاه و پژوهشگر فقه سیاست به گفت‌وگو پرداختیم تا به‌قدر توان مباحث مد نظر معظم‌له در این پیام را مورد تبیین قرار دهیم.

مشروح گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با عضو مجلس خبرگان رهبری به شرح زیر است:

تسنیم: حضرت آقا در بیانیه روز جمعه 3 مرداد 1404 ناظر بر اربعین شهدای حملات اسرائیل بعد از یاد شهیدان و محکومیت جنایات رژیم صهیونی، فرمودند حرکت نظامی و علمی با شتاب بیشتر پیش خواهد رفت. سپس به بیان نقاط درخشانی این حادثه اشاره فرموده و تحمل و استحکام روحیه بازماندگان، استقامت دستگاه‌های زیر امر شهیدان، پایداری معجزه‌آسای ملت را یادآور شدند. لطفاً بفرمایید نفسِ صدور این بیانیه و دنباله‌گیری مسأله دفاع مقدس برای تداوم پیروزی ملت ایران از سوی ایشان، چه جایگاهی دارد؟

صلح‌میرزایی: یکی از برکات ولی‌فقیه برای ملت ما و امت اسلامی، هدایت‌هایی است که در لحظات حساس انجام می‌دهند. البته از سال‌ها پیش پیگیری‌های متعددی داشتند که اولاً فرهنگ جهاد و روحیه جهادی در جامعه شکوفا باشد و از سویی دیگر با تقویت گفتمان تولید علم، به‌ویژه در مقولات امنیتی و دفاعی تلاش کردند تا اقتدار علمی و اقتدار امنیتی، حاصل شود. از یک‌سو نیز بحث تقویت عمق راهبردی در میان ملت‌های مسلمان و آزاده را پیگیری کردند.

ایشان دریچه دیپلماسی را در همه این سال‌ها باز نگه داشتند و همه این‌ها باعث شد تا علیرغم طراحی و مهندسی دقیق دشمن، تکانه‌های حمله‌ی رژیم تروریستی و سفاک صهیونیستی مدیریت شود. امروز دوست و دشمن به مدیریت داهیانه رهبر معظم انقلاب، در مهار چالش حمله دشمن، اذعان دارند.

از همین رو است که آحاد جامعه، خود را نیازمند بیانات و پیام‌های آرامش‌بخش و هدایت‌های حکیمانه ایشان می‌بیند؛ پیام ایشان در چهلم شهدای دفاع مقدس اخیر هم از این رهگذر قابل توجه است.

تسنیم: ایشان اما در ادامه تکالیف و وظایفی را برای بخش‌های مختلف تحت عنوان هفت تکلیف راهبردی معین فرمودند. ابتدا فرمودند حفظ اتحاد ملی که بر عهده یکایک ماست. این اتحاد چگونه محفوظ می‌ماند و چه مولفه‌هایی دارد؟

صلح‌میرزایی: اتحاد مانند گلی حساس است که نیازمند مراقبت هرروزه و هر لحظه است. همه دیدند که چگونه با انسجام همه آحاد مردم شریف و صبار ایران با هم رنگ‌بندی‌های سیاسی و فرهنگی و مذهبی و ایمانی، و با همبستگی مسئولان در قوای مختلف و هماهنگی میدان و دیپلماسی چگونه توانستیم از چالش تهاجم اسراییل و آمریکا با وجود حمایت برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی، گذر کنیم.

فلذاست که دشمن برای برهم زدنِ آن، به انواع روش‌ها روی خواهد آورد کمااینکه از گذشته از سیاست «تفرقه بیانداز و حکومت کن» را استفاده کرده است.

مهم‌ترین عنصر وحدت ما، تکیه بر مشترکات است: ایران عزیز، انقلاب اسلامی، منافع ملی. برترین راهکار حفظ آن نیز، هم‌افق شدن با ولی فقیه و گوش‌سپاری به رهنمودهای ایشان است. حضرت آقا با نشان‌دادن اولویت‌ها و اهم و مهم، و اصلی و فرعی، اذهان همگان به‌ویژه نخبگان را به نقاط تمرکز، معطوف می‌کنند.

هر صدایی که گسل‌های اجتماعی را تهدید کند حتی اگر با نیت خیر باشد، کمک به دشمن است و در شرایط جنگی، خیانت محسوب می‌شود.

تسنیم: رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند که شتاب در پیشرفت دانش و فناوری که وظیفه نخبگان علمی است. این مهم چگونه حاصل می‌شود؟

صلح‌میرزایی: امیرالمومنین (علیه‌السلام) فرمودند که علم، مایه‌ی اقتدار است و هر کس که علم را داشته باشد برتری یابد و هرکس که فاقد علم باشد تحت سلطه قرار می‌گیرد. رهبر معظم انقلاب از گذشته‌های دور، نهضت نرم‌افزاری و جهش علمی را از دانشگاهیان خواسته بودند. بحث رسیدگی به نخبگان و تأمین دغدغه‌های جوانان پرانگیزه‌ی نخبه و تقویت مراکز تحقیقاتی کاربردی از نشانه‌های این پیگیری است که در مقولات مختلف فناوری باعث رشد علمی کشور شده است.

برای آنکه ایران عزیز، بدرخشد و بتواند از خود در برابر تکانه‌ها دفاع کند باید رشد علمی کشور، همچون گذشته پرشتاب باشد و این مسئولیت دانشمندان و پژوهشگران را بیشتر می‌کند.

تسنیم: ایشان هم‌چنین حفظ عزت و آبروی کشور و ملت را تکلیف بی‌اغماض گویندگان و قلم‌زنان دانستند. این تأکید چگونه و از چه راه‌هایی انجام خواهد شد؟

صلح‌میرزایی: یکی از خیانت‌های روشن‌فکران غرب‌زده از دوره مشروطه به ایران عزیز و فرهنگ عمومی، آن بود که در راستای اهداف دشمن به تحقیر هویت ملی پرداختند. رسوبات این تفکر و تبلیغات که بعدها از سوی رسانه‌های دشمن و مزدوران او در فضای مجازی، تقویت شد هنوز هم وجود دارد.

ملتی که توانست در مقابل ناتو به نمایندگی سگ زنجیری آمریکا در منطقه بجنگد و اسراییل را له کند، باید روایت فتحش تا سال‌ها در قصه‌های شبانه مادران برای کودکان‌شان بماند ولی هنوز زمانی از آن نگذشته که قلم‌هایی و زبان‌هایی به تحقیر ملت پرداخته و روایت پیروزی را برای دشمن این ملت غیور می‌سراید.

امروز ملت ایران به‌عنوان تنها ملتی که با اسراییل در این سطح، درگیر شده و او را سرجای خود نشانده و دو بار در این سال‌ها به پایگاه‌های پرادعای امریکا حمله کرده است، در جهان سربلند است و صاحبان تریبون و اصحاب قلم باید با این توجه به تولید محتوا بپردازند. همچنین هستند فعالان رسانه‌ای و مجازی.

تسنیم: مقام معظم رهبری تجهیز روزافزون کشور به ابزارهای حراست از امنیت و استقلال ملی را وظیفه فرماندهان نظامی مشخص فرمودند. این مسأله چه اهمیت و جایگاهی دارد؟

صلح‌میرزایی: الحمدلله فرماندهان عزیز ما و نیروهای مسلح غیور، در این دفاع مقدس 12روزه و قبل از آن، خوش درخشیدند و ده‌ها نفر از ایشان، مدال زیبای شهادت را دریافت کردند.

مجهز شدن کشور به ابزارهای حراست اعم از ابزارهای آفندی و پدافندی و رسیدن به لبه‌های فناوری در این زمینه همیشه از دغدغه‌ها و مطالبات رهبر معظم انقلاب بوده است و با توجه به یاوه‌گویی‌های مقامات آمریکایی و اروپایی نسبت به صنایع نظامی جمهوری اسلامی، تأکید رهبر انقلاب به تجهیز روزافزون کشور در زمینه‌های نظامی، پیام روشنی را به دشمنان دارد.

تسنیم: از سوی دیگر نیز رهبر انقلاب پیگیری کارهای کشور را وظیفه دستگاه‌های اجرایی تعیین فرمودند. این مسأله که با پیشرفت کشور و هم‌چنین معیشت و زندگی مردم مرتبط است، چه مولفه‌هایی دارد؟

صلح‌میرزایی: قریب بیست سال است که دشمن، معیشت و اقتصاد مردم را هدف گرفته و تأکیدات رهبر انقلاب به تقویت تولید ملی و مقاوم کردن اقتصاد از سال‌های دور، از این رهگذر قابل تحلیل است. مسئولان مختلف در دستگاه‌های اجرایی باید جهادی کار کنند و هرچه می‌توانند به‌کار گیرند تا رفاه مورد نظر اسلام برای عموم ملت ایران به‌ویژه مستضعفان و پابرهنگان که ولی‌نعمتان این نظام هستند تأمین شود. گزارش نارسایی‌ها به مردم در مواردی که مشکلی از ایشان را حل نمی‌کند نیز به امنیت روانی مردم ضربه‌زده و موجب سوءاستفاده دشمن می‌شود.

ایشان هدایت معنوی و نورانی کردن دل‌ها و توصیه به صبر و سکینه را وظیفه روحانیت دانستند؛ این عرصه نیازمند چه تلاش‌هایی است؟

صلح‌میرزایی: الحمدلله به برکت نفس مسیحایی حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) حوزه‌ها و روحانیت در خطوط مقدم جهاد حضور داشته و دارند. از این رو است که به نسبت جمعیت روحانیت، بیش‌ترین شهدا را تقدیم اسلام و انقلاب کرده‌اند. حضور مردمی روحانیت در جای‌جای روستاها و شهرها و مراکز مختلف، ظرفیت عظیمی را برای این قشر خدوم و جهادی فراهم کرده که شکر نعمت آن، خدمت به مردم صبار و شکور است.

در شرایط کنونی آنچه بیش از قدرت سخت، دشمنان را از جسارت دوباره به خاک عزیز ما منصرف می‌کند قدرت نرم است که در سایه تقویت ارتباط مردم با خداوند و افزایش معنویت ایشان و هم‌چنین نگه‌داشتن روحیه مقاومت و صبر انقلابی و تزریق آرامش و سکینه حاصل می‌شود.

روحانیت که ورثه انبیا و ائمه (علیهم‌السلام) است باید به وظیفه‌ی ایمانی خود عمل کرده و با تقویت حضور میدانی خود و ارتباط گرفتن با آحاد مردم به‌ویژه جوانان، در افزایش معنویت و روحیه مقاومت و آرامش مردم مؤثر باشند.

تسنیم: رهبر انقلاب در ادامه‌ی این بیانیه هفت‌بندی، حفظ شور و شعور انقلابی را وظیفه همگان و جوانان دانستند. این مهم چه نیازها و هم‌چنین راهکارهایی دارد؟

صلح‌میرزایی: شور انقلابی مثل آتشی است که حرارت ایجاد می‌کند و موجب حضور در صحنه می‌شود. حضور پرشور مردم در راهپیمایی‌های مختلف و تشییع پیکر مطهر فرماندهان و شهدای گمنام و حضور در اردوهای راهیان نور نشانه‌های وجود این شور در مردم است. شاید بتوان گفت این میزان شور، آن هم پس از گذشت قریب به نیم قرن از انقلاب اسلامی، در میان انقلاب‌های جهان، بی‌نظیر است.

راه حفظ این شور نیز در تقویت شعائر انقلابی و یوم‌الله‌هاست. از سویی دیگر انتقال این شور به نسل جوان می‌تواند در تداوم آن، مؤثر باشد. البته باید دانست که دیدن و شنیدن برخی از شبهات دشمنان در فضای مجازی یا رسانه‌های معاند می‌تواند در کاهش شور انقلابی اثر داشته باشد. ترک کردن جمع انقلابی هم در سردی شور و شوق، اثر زیادی دارد فلذاست که اسلام به حضور اجتماعی در کنار مومنان، سفارش می‌کند.

البته شرط ماندگاری شور و شوق و انگیزه‌ی انقلابی، عمق دادن به شعور و بصیرت انقلابی است. بدون کسب معارف انقلاب اسلامی به‌ویژه از امامین انقلاب و با داشتن نگاه سطحی به مسائل انقلابی، به مرور ممکن است شور انقلابی رو به کاهش نهد و یا با برخورد یک شبهه، خاموش شود.

داغی ممکن است رو به سردی نهد ولی پختگی هیچ‌گاه به خامی نگرود؛ البته شعور انقلابی هم باید در کنار شور و شوق باشد وگرنه امری خشک خواهد شد.

صلح‌میرزایی: صاحبان قلم فتح ایران را روایت کنند / برای حفظ وحدت تلاش کنیم 2