هنرمندان صنایعدستی آذربایجانشرقی بیش از 28 میلیارد ریال تسهیلات کرونایی گرفتند
تبریز - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی گفت: هنرمندان صنایع دستی این استان بیش از 28 میلیارد ریال تسهیلات کمبهره کرونایی دریافت کردند.
احمد حمزه زاده روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: با توجه به آسیب دیدن بخشهای مختلف حوزه صنایع دستی آذربایجان شرقی طی یک سال اخیر شیوع کرونا، تسهیلاتی در این زمینه به هنرمندان فعال اختصاص پیدا کرد که تاکنون 28 میلیارد و 920 میلیون ریال به این قشر در سطح استان اعطا شده است.
وی صنایع دستی را یکی از 10 رسته مهم آسیبدیده به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور خواند و اظهار داشت: آذربایجان شرقی یکی از مهمترین استانهای کشور در بخش تولید صنایع دستی است که با فعالیت 13 هزار هنرمند در بیش از 80 رشته هنری، بخش عمدهای از صنایع دستی کشور را تأمین می کند.
حمزه زاده ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا در کشور و استان، روند تولید و فروش صنایع دستی که تأثیر بسزایی در رونق چرخه اقتصادی هنرمندان و منطقه داشت، با چالشهای بسیار اساسی و مهمی مواجه است که برون رفتن از این چالش نیازمند زمان و ارایه تسهیلات ویژه است.
وی اضافه کرد: پیرو اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مبنی بر حمایت از فعالان حوزه صنایع دستی با اختصاص تسهیلات ویژه کرونایی، این اداره کل نیز از مراحل اولیه پیگیریهای مستمر خود را در راستای تخصیص تسهیلات لازم به هنرمندان استان انجام داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی گفت: در راستای حمایت از هنرمندان حوزه صنایع دستی استان راهاندازی بازار اینترنتی صنایعدستی در مراحل پایانی قرار دارد و با آغاز به کار این بازار مجازی بستر لازم برای ارتباط مستقیم هنرمندان و متقاضیان برای فروش، آموزش و معرفی آثار هنری فراهم خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با داشتن طیف متنوعی از صنایع دستی دارای «نشان ملی مرغوبیت» و «مهر اصالت یونسکو» به مانند نگینی بر تارک فرهنگ و هنر ایران زمین می درخشد که اخذ 26 نشان ملی مرغوبیت توسط هنرمندان عرصه صنایع دستی این استان برای 26 رشته طی سال های اخیر و فعالیت 11 هزار هنرمند در 80 رشته نشان دهنده جایگاه این صنعت در استان است.
فعالیت هنرمندان آذربایجان شرقی در رشتههای مختلف و متنوع همچون قالی بافی، کیف و کفش چرم، قلم زنی، سوزن کاری، منبت، نقره کاری، نساجی در قالب چاپ باتیک، سفال، سرامیک و کاشی کاری، صنایع چرم دست دوز، قالی و تابلو فرش، آئینه کاری، گلیم بافی، مجسمه سازی، ملیله دوزی، ممقان دوزی (رودوزی ممقان)، منجوق دوزی، معرق کاری، میناکاری، نقاشی روی سفال و زیورآلات سنتی و سایر رشتهها، این استان را در کنار اصفهان به یکی از دو قطب اصلی صنایع دستی ایران تبدیل کرده است.
*س_برچسبها_س*