یک‌شنبه 4 آذر 1403

هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند / مردم ایران درگیر گرسنگی هستند!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند / مردم ایران درگیر گرسنگی هستند!

در شرایطی که دولت جدید در پی بهبود اوضاع اقتصادی و ایجاد تحول و جبران خسارت های دولت سابق است، بانیان وضع موجود همزمان مشغول سنگ اندازی در مسیر حرکت دولت هستند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «مهدی ذاکریان» فعال اصلاح طلب نوشت:«در دوره‌ای که دونالد ترامپ به قدرت رسیده بود، تلاش زیادی کرد که اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند و حتی برخی از گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در اروپا با امریکا همنوایی می‌کردند، اما هنر وزیر خارجه ایران، دکتر محمدجواد ظریف و دولت آقای روحانی این بود که توانستند با اتخاذ رویکردی منطقی و استفاده از ادبیاتی مناسب شکافی مناسب میان امریکا و جامعه جهانی ایجاد کنند. این رویکرد صحیح، نه تنها منجر به انزوای امریکا شد بلکه جامعه جهانی را به سوی ایران سوق داد و شکافی جدی میان ایالات متحده و جامعه جهانی ایجاد کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«نوع واکنش، دیپلماسی و برخورد وزیر خارجه و رییس‌جمهور در عرصه جهانی بسیار اهمیت دارد. ما نباید اجازه دهیم شکافی میان خواسته‌ها و حرف منطقی ایران در موضوع هسته‌ای با جامعه جهانی پدیدار شود. اگر این شکاف به وجود آید و جامعه جهانی با امریکا همنوا شود، سرآغاز فشار و صدور قطعنامه‌های بین‌المللی علیه ایران و به تبع آن بروز وضعیت ناگوارتری در زمینه سیاسی برای ایران شود».

دستاوردسازی و به عبارتی دستاوردتراشی همچنان در دستور کار رسانه های منتسب به جریان اصلاحات قرار دارد.

بنابر اظهارات متعدد مقامات دولت روحانی و فعالین اصلاح طلب، فلسفه اصلی امضا و اجرای برجام این بود که گشایش عظیم اقتصادی ایجاد کرده و تحریم ها را باالمره لغو کند و آنچنان رونقی ایجاد کند که مردم دیگر به پول یارانه هیچ نیازی نداشته باشند.

بر همین اساس بتن ریزی در قلب راکتور هسته ای و توقف غنی سازی 20 درصدی از سوی دولت روحانی و جریان اصلاح طلب توجیه شد.

برجام امضا و اجرا شد. با اینکه ستاد تبلیغاتی برجام اینگونه القاء کرده کرده بود که در پسابرجام قیمت دلار، هزارتومان خواهد شد. در دولت تدبیر و امید و در پسابرجام قیمت دلار از 30 هزارتومان نیز فراتر رفت.

در پسابرجام نه تنها تحریم ها بالمره لغو نشد، بلکه دامنه گسترده تری نیز پیدا کرد. در این مقطع، دولت های آمریکا - اوباما، ترامپ، بایدن - با شراکت دولت های انگلیس، فرانسه و آلمان، به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکردند.

«محمدجواد ظریف» وزیر سابق امور خارجه در پسابرجام صراحتا اذعان کرد که «ما نمی توانیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم»؛ آیا این اظهارنظر مصداق ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپا است؟!

در پسابرجام، آلمان در اقدامی بی سابقه و توهین آمیز به بهانه تحریم از سوخت رسانی به هواپیمای ظریف خودداری کرد؛ آیا این نشان دهنده ایجاد شکاف میان آمریکا و اروپاست؟!

در مقطع پسابرجام فرانسه به بهانه تحریم در اقدامی توهین آمیز از حضور غرفه داران و حتی بازدیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه بین المللی در این کشور ممانعت ایجاد کرد. آیا این مصداق ایجاد شکاف عمیق میان آمریکا و تروئکیای اروپا بود؟!

متاسفانه در دولت آقای روحانی و در دوره وزارت آقای ظریف، بکارگیری دیپلماسی منفعلانه و ضعیف، آمریکا و اروپا را به گستاخی علیه ایران تشویق و ترغیب کرد. دیپلماسی دولت تدبیر و امید مصداق «درس عبرت» است. درس عبرتی که هزینه های زیادی به کشور تحمیل کرد.

** مردم ایران درگیر گرسنگی هستند!

«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده حامی دولت روحانی در مجلس دهم که پس از ردصلاحیت در انتخابات مجلس یازدهم بدون هیچ سابقه مرتبطی از سوی نوبخت به عنوان رئیس سازمان نقشه برداری کشور منصوب شد، در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«امروز برخلاف دولت‌های گذشته شرایط به گونه‌ای نیست که مطالبه مردم رویکردهای سیاسی باشد. مردم به قدری درگیر مسائل معیشتی، درآمدی و حتی گرسنگی هستند که حتی بعضا در خرید مایحتاج خود در مضیقه قرار دارند و در کف جامعه خیلی اوضاع خراب است. لذا تنها اقدامی که باید انجام شود سفره مردم است».

جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه نوشت:«دولت باید دولت رفاه شود و هیچ استرسی به مردم وارد نگردد. مردم باید به این نتیجه برسند که این دولت سفره‌شان را پر رنگ می‌کند».

فردی که در دوره نمایندگی خود در مجلس با دهن کجی به مشکلات و مطالبات مردم، برای صفحه اینستاگرامی خود جشن تولد گرفت، حالا مدعی شده که نباید به مردم استرس وارد کرد.

این نماینده سابق در دوره نمایندگی خود در اظهارنظری تأسف برانگیز گفته بود:«زمانی در دانشگاه فقط می‌خوابیدم و 8 میلیون می‌گرفتم اما الان صبح تا شب و دور از خانواده مشغول کار هستم و این حقوق مجلس فاجعه است. بعدا نگویند چرا نماینده دزد شد. مدیر را باید تأمین کنید تا فساد ایجاد نشود. می‌گویند برای اسلام کار کن! تا کی؟»! به نظر شما این قبیل اظهارات مردم را مضطرب و ناراحت نمی کند؟!

این فعال سیاسی اصلاح طلب مدعی شده که «مردم درگیر مسائل معیشتی، درآمدی و حتی گرسنگی هستند»! جریان اصلاح طلب عادت دارد که با سیاه نمایی و بن بست نمایی وضعیت کشور، تصویری مأیوس کننده و تحقیرآمیز از مردم کشورمان نمایش دهد.

بخش قابل توجهی از مردم عزیز و فهیم ایران اکنون با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند. مشکلاتی که باعث و بانی آن دوستان آقای جعفرزاده ایمن آبادی در دولت تدبیر و امید بودند.

اما اینکه بگوییم مردم درگیر گرسنگی هستند، هم مصداق دروغ است و هم توهین به شأن و منزلت مردم عزیز کشورمان. درست است که برخی از هموطنان عزیزمان به دلیل سیاست های اقتصادی غلط «دولت اصلاح طلبان» به نان شب محتاج شدند، اما هیچگاه نمی توان اینگونه استدلال کرد که اکنون مردم ایران درگیر گرسنگی هستند.

تورم 43 درصدی، افزایش سرسام آور قیمت اجاره بهای مسکن و همچنین افزایش نجومی قیمت مسکن و... همگی دستپخت امثال آقای جعفرزاده ایمن آبادی در مجلس و دوستان وی در دولت است.

** سنگ اندازی بانیان وضع موجود در مسیر حرکت دولت رئیسی

روزنامه شرق در مطلبی نوشت:«اصلاح‌طلبان عمدتا عقیده دارند که دولت رئیسی دولت سوم احمدی‌نژاد است به جز حضور برخی از چهره‌های آن کابینه در دولت سیزدهم؛ تشابه رویکردها، وعده‌ها و سیاست‌ها را هم مثال می‌زنند. براساس‌این برخی باور دارند که اگر وزرای احمدی‌نژاد موفق بودند، دولت نهم و دهم را موفق می‌کردند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«با این وصف کابینه ابراهیم رئیسی نه‌تنها فراجناحی نشد؛ بلکه سهامداران اصلی‌اش وزرای سابق احمدی‌نژاد شدند. طیفی از اصولگرایانی که در دهه 80 و با به‌قدرت‌رسیدن احمدی‌نژاد وارد عرصه قدرت و شناخته شدند».

روحیه دیکتاتوری و نگاه از بالا به پایین به مردم، از ویژگی های بارز طیف تندرو اصلاح طلب است. این جریان سیاسی در دولت های هاشمی و خاتمی و روحانی بر سر کار بوده و مواردی از جمله کرسنت، توتال، فساد صندوق ذخیره فرهنگیان، حقوق های نجومی، برجام و حذف کارت سوخت را در کارنامه خود ثبت کرده است.

دولت روحانی با کارنامه ای بسیار ضعیف، میراثی شوم در حوزه اقتصادی به دولت سیزدهم تحویل داد. حالا در شرایطی که دولت جدید در پی بهبود اوضاع اقتصادی و ایجاد تحول و جبران خسارت های دولت سابق است، بانیان وضع موجود همزمان مشغول سنگ اندازی در مسیر حرکت دولت هستند.

طیف تندرو اصلاح طلب همواره «امید مردم» را نشانه می گیرد. اگر در قدرت باشد، با سوءمدیریت و سوءتدبیر، سفره مردم را کوچک می کند و اگر در قدرت نباشد، با سنگ اندازی در مسیر بهبود اوضاع، این روند را کند می کند.

هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند / مردم ایران درگیر گرسنگی هستند! 2
هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند / مردم ایران درگیر گرسنگی هستند! 3
هنر روحانی و ظریف این بود که آمریکا را منزوی کردند / مردم ایران درگیر گرسنگی هستند! 4