شنبه 29 دی 1403

هوای نو باید جنبه بین‌المللی داشته باشد / حوزه بانوان در هیئت‌ها جدی خواهد گرفته شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

حجت‌الاسلام والمسلمین محمَد قمی در اختتامیه دومین مهرواره هوای نو، گفت: خدا را سپاس می‌گوییم که این ملت امام حسین دهه محرمی ماندگار را به یادگار گذاشتند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، مراسم اختتامیه دومین مهرواره هوای نو عصر امروز دوشنبه 16 مردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی.

مسوولان فرهنگی کشور و پیرغلامان سیدالشهدا در تالار وحدت برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین محمَد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در ابتدای اختتامیه دومین مهرواره هوای نو، بیان کرد: خدا را سپاس می‌گوییم که این ملت امام حسین دهه محرمی ماندگار را به یادگار گذاشتند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه به برگزاری جشن‌های مردمی در کشور اشاره کرد و گفت: خدا را سپاس می‌گوییم که بهترین جشن‌ها و شادی آفرینی ها، بزرگترین سفر‌ها حول محور محبت اهل بیت و گسترده‌ترین تعظیم شعائر قرآن کریم در هیئات برقرار و برگزار است.

او همچنین تاکید به پیوستن بخش بین‌الملل به مهرواه هوای نو داشت و اظهار کرد: دوره بعد مهرواره هوای نو حتما نگاه ویژه‌ای به حوزه بین‌الملل خواهد داشت؛ چرا که اتفافات عظیمی در حوزه کشور‌های مختلف در حوزه محبت اهل بیت و محافل حسینی رخ می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی در ادامه عنوان کرد: آمار حضور اقشار و سنین مختلف مردم ایران در محافل عزای سیدالشهدا در دهه اول محرم شگفت‌انگیز است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، افزود: هیئت‌ها بیش‌ازپیش حوزه بانوان را جدی خواهند گرفت. به‌خصوص در حوزه جهاد تبیین که سرسلسله آن زینب کبری سلام‌الله‌علی‌ها است. از دختران و بانوان عزیز هیاتی در حوزه جهاد تبیین انتظار ویژه‌ای می‌رود و همه بخش‌های خانواده سازمان تبلیغات اسلامی برای خدمت به این عرصه در کنار شماست.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود، که ضمن تقدیر از دست اندرکاران این مهرواره گفت: محرم نرم افزاری است که انقلاب اسلامی از آن استفاده کرد و امام (ره) به خوبی به قدرت ماورایی آن واقف بودند و با استفاده از همین شبکه هیئات توانستند پیروزی انقلاب اسلامی را رقم بزنند. آن روز‌ها شبکه اجتماعی نبود و رژیم حاکم اختناقی ایجاد کرده بود که افراد از صحبت کردن بایکدیگر هم حذر داشتند، چطور این پیام انقلاب اسلامی به دنیا رسید و دل‌ها را پای این نهضت آورد؟ این شبکه بزرگ و مومنانه همه نرم افزار‌های دشمن را از کار انداخت.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی متکی به نرم افزار حیات‌بخش محرم است، اظهار کرد: به روز‌های سخت جنگ نگاه کنید، شهدا از کجا وارد عرصه مبارزه می‌شدند و سپاه محمد رسول الله شکل می‌گرفت و وارد عرصه می‌شدند و شب‌های فراموش نشدنی اروند و والفجر هشت را آفریدند. نوا‌هایی که به یادگار مانده نوحه‌های زیبا و خاطره انگیزی که امروز هم روح ما را نوازش می‌دهد حاصل این شبکه هیئات و مساجد بود.

اسماعیلی با بیان اینکه امروز نیز انقلاب اسلامی متکی به قدرت لایزال هیئات مذهبی است، عنوان کرد: در جنگ ترکیبی که دشمن به راه انداخته دیدید که اراده جوانان و امید و ایمان آن‌ها را نشانه گرفته برای اینکه آن‌ها را ناامید کنند، اما جبهه انقلاب اسلامی و سیاست و راهبردش اتکا به گذشته و امید به آینده است.

وی بیان کرد: دشمن برای محرم امسال خواب‌های نامبارک دیده بود، این بار مایوس از همه بخش‌ها، محرم را محل زورآزمایی قرار دادند، اما اصلا مردم نشنیدند، مگر شور حسینی متاعی است که ما به ازایی داشته باشد؟ مردم ما از گذشته برای اینکه به زیارت امام حسین (ع) بروند از داشته و نداشته خود مایه می‌گذاشتند، امروز که به برکت ولایت فقیه جامعه پیش می‌رود، وقتی آمار حضور مردم در عزاداری امام حسین (ع) را می‌گوییم، برخی کینه می‌کنند. اینکه 81 درصد مردم عزادار امام حسین (ع) هستند و بیش از 54 درصد مردم نذری دادند، باید بشنوند آن‌ها که دوست ندارند بشنوند. این واقعیت مکتب عاشورایی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردم ما با همه تفاوت‌ها و نگرش‌ها و سلایق، از شیعه و سنی و پیر و جوان زیر پرچم امام حسین (ع) جمع شدند. اینجا خیمه وحدت است و انشاالله این مسیر ادامه می‌یابد؛ ما از این هیئات دنبال آماده سازی مقدمات ظهور هستیم؛ ما آماده رزم در کنار امام مصلح عدالت گستریم و انشاالله عزاداران حسینی همه زیر پرچم حضرت مهدی (عج) گرد هم خواهند آمد و این پرچم را به دست رهبر معظم انقلاب اسلامی به دست صاحب اصلی خواهیم داد.

وحید ملتجی دبیر دومین مهرواره هوای نو نیز در آئین اختتامیه این مهرواره گفت: ثبت نام در این دوره در فضای مجازی انجام شد، که 6892 هیئت شرکت کردند. در مجموع ثبت‌نام هیات‌ها 25 درصد رشد نشان می‌داد.

دبیر دومین مهرواره هوای نو اظهار داشت: این دوره از مهرواره در 15 هزار و پانصد و 68 رشته و چهار بخش برگزار شد، و 125 داور آثار ارسالی دومین مهرواره هوای نو را داوری کردند.

وی با بیان اینکه مهرواره هوای نو امسال در 41 رشته مستقل طراحی شده بود، افزود: تعداد رشته‌های شرکت‌کنندگان بالای صد رشته بود که آثار ارسالی در 26 جلسه شورای مرکزی بررسی و آثار مورد داوری قرار گرفت.

ملتجی عنوان کرد: هوای نو جشنواره نیست، فضایی است تا در کنار هم باشیم. اصل این است که هیئت هویت ساز است. مدیریت هیئات باید به گروه‌های مردمی سپرده شود و هیئت‌ها باید نبض فرهنگ جمهوری را در دست بگیرند، در این صورت هیئت، موتور پیشران انقلاب اسلامی خواهد بود.

دبیر دومین مهرواره هوای نو عنوان کرد: هوای نو مربوط به آینده است و 40 سال آینده را طراحی می‌کند، البته دستی در سنت دارد. در این مسیر از شما هیئتی‌ها طلب یاری داریم و از مسئولان می‌خواهیم امورات را به نهاد‌های مردمی واگذار کنند.

گفتنی است در اختتامیه دومین مهرواره هوای نو از چهره‌های برگزیده سال هیئت تقدیر به عمل آمد و مدعوین به تماشای دو اجرای نمایشی (نگاره طاووس) و (زخم خاک) نشستند.