پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

هیئت روسیه برای آغاز مذاکرات کنترل تسلیحاتی با آمریکا وارد ژنو شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هیئت روسیه برای آغاز مذاکرات کنترل تسلیحاتی با آمریکا وارد ژنو شد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه در صدر هیئت اعزامی این کشور جهت انجام گفتگوهای کنترل تسلیحات هسته ای با آمریکا وارد شهر «ژنو» در سوئیس شد. قبل از انجام این گفتگوها، وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که طرفین درباره مسائل مربوط به حفظ و تقویت ثبات راهبردی و همچنین دورنمای کنترل تسلیحات بحث خواهند کرد. وزارت خارجه آمریکا نیز متقابلا...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه در صدر هیئت اعزامی این کشور جهت انجام گفتگوهای کنترل تسلیحات هسته ای با آمریکا وارد شهر «ژنو» در سوئیس شد.

قبل از انجام این گفتگوها، وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که طرفین درباره مسائل مربوط به حفظ و تقویت ثبات راهبردی و همچنین دورنمای کنترل تسلیحات بحث خواهند کرد.

وزارت خارجه آمریکا نیز متقابلا در این رابطه افزود که این دست گفتگوها با روسیه باید زمینه را برای ایجاد ساز و کار و اقدامات کنترل تسلیحات در آینده جهت کاهش خطرها فراهم کند. «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در صدر هیئت اعزامی این کشور در این گفتگوها حضور خواهد یافت. علاوه بر این، «بانی جنکینز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین الملل نیز هیئت آمریکایی را همراهی می کند.

«نیکلای سوخوف» مقام ارشد مستقر در مقر خلع سلاح و منع اشاعه هسته ای در وین به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: دلایل متعددی وجود دارد که باور کنیم گفتگوهای پیش رو بین مسکو و واشنگتن جدی خواهد بود.

وی ادامه داد: هر دو طرف احساس می کنند که نیازمند انجام کاری ملموس جهت ایجاد ثبات در روابط راهبردی و احیای (توافق) کنترل تسلیحات هستند چرا که پیمان «استارت نو» (New START) آخرین پیمان کنترل تسلیحاتی است که همچنان به قوت خود باقی است.

این در حالی است که آخرین گفتگوها در تابستان سال گذشته میلادی (2020) در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز جدی بود و نوید پیشرفت می داد اما تیم ترامپ طمع و خواسته های خود را بالا برد و به همین دلیل این گفتگوها به سرانجام نرسید.

واشنگتن در فوریه سال جاری به طور رسمی پیمان استارت نو (New START) را توسعه داد. توافقی که تسلیحات هسته ای طرفین را به 700 موشک، 800 پرتابگر موشک و یک هزار و 550 کلاهک جنگی تا 5 فوریه 2026 محدود می سازد. تصمیم آمریکا برای احیای این پیمان که توسط «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت ایالات متحده و «دیمیتری مدودوف» رئیس جمهور وقت روسیه (در سال 2010) امضا شده بود، مورد استقبال مسکو قرار گرفت.

واشنگتن در همین رابطه بارها از چین خواسته است که همراه با روسیه به گفتگوهای کنترل تسلیحات بپیوندد. در همین حال پکن اعلام کرده است که زرادخانه های این کشور در مقایسه با زرادخانه های آمریکا کوچک است اما چین آماده است گفتگوهایی دو جانبه درباره امنیت راهبردی با آمریکا «بر اساس اصل مساوات و احترام متقابل» داشته باشد.

از سرگیری مذاکرات احیای پیمان استارت نو در پی گفتگوهای «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار ماه گذشته شان در ژنو سوییس است. آنها توافق کردند که مذاکرات موسوم به «گفتگوهای ثبات راهبردی» بین دو کشور با هدف کاهش خطر جنگ هسته ای، مجددا شروع شود.

تمدید توافق کنترل تسلیحات پیش از این تحت تاثیر تنش ها بین واشنگتن و مسکو بر سر بحران در اوکراین، ادعاهای مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 و حملات سایبری منسوب به روسیه قرار گرفته بود.

منبع: خبرگزاری مهر