هیات مذهبی به یک محفل سیاسی یا کنسرت موسیقی تبدیل نشود
تهران - ایرنا - مدیر تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مهمترین هدف از برگزاری مهرواره «هوای نو» تداوم هیاتهای مذهبی در طول سال است تا در زندگی مردم جریان داشته باشد. اگر هیات به یک محفل سیاسی یا کنسرت موسیقی تبدیل نشود و از ظرفیتهای آن استفاده شود، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف ایرنا، حجت الاسلام مجید باباخانی روز سهشنبه - 20 اردیبهشت - در نشست خبری اختتامیه مهرواره هوای نو، اولین مهرواره برگزیدگان سال هیات و تشکلهای دینی گفت: هیات مبتنی بر تشکیلات، معنویت، معرفت و هنر است. در واقع معجونی است که وقتی این ظرفیتها در کنار هم قرار میگیرد، ظرفیت بزرگی را بوجود میآورد که اگر هیاتها از همه ظرفیتها استفاده کنند اتفاقات بزرگی رقم خواهد خورد.
مدیر تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: هیات از یک محفل مبتنی بر توسل به اهل بیت (ع) و استفاده از معارف دینی شروع میشود ولی آبشخور بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.
باباخانی اظهار داشت: اگر هیات به یک محفل سیاسی یا کنسرت موسیقی تبدیل نشود و از ظرفیتهای آن استفاده شود، بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
وی با اشاره به تاریخچه برگزاری هیات در ایران گفت: هیاتها از دهه 50 خورشیدی به ظرفیت بزرگ خود واقف بودند و از آن استفاده کردند و به سراغ حل ریشههای مشکلات مردم رفتند و در نهایت به وقوع انقلاب اسلامی منجر شد.
اختتامیه اولین مهرواره برگزیدگان سال هیات و تشکلهای دینی کشور با عنوان هوای نو در 24 اردیبهشت با حضور فعالان هیات، مسئولان دولتی و موثرین فرهنگی هنری کشور برگزار خواهد شد. این برنامه اولین و بزرگترین مهروارهای است که به طور خاص به هیاتها و تشکلهای دینی می پردازد و تلاش دارد نگاه هیاتها و رویکرد آنها را نسبت به عموم مردم و فعالیتهای خودشان ارتقاء دهد و با نشان دادن فعالیتهای موثر هیاتها به عموم مردم سبب بهتر دیده شدن هیاتها در بین مردم و مسئولان شود.
مهرواره هوای نو از ابتدای پاییز سال گذشته با هدف اصلی آشنایی عموم مردم با هیاتها و بهتر دیدهشدن فعالیت هیاتها آغاز به کار کرد و قرار بود بهمن 1400 به کار خود پایان دهد ولی برنامه اختتامیه 24 اردیبهشت در تالار وحدت برگزار خواهد شد.
این مهرواره در اولین دوره خود به سه بخش هیات، کتاب هیات و ستایشگران اهل بیت علیهم السلام پرداخته است که هرکدام شامل محورها و رشته هایی تخصصی هستند. منتخبین این دوره توسط هیت داوران مهرواره هوای نو متشکل از افراد متخصص و خوشنام در هر بخش و رشته انتخاب شده و مفتخر به دریافت تندیس درخت زرین مهرواره خواهند شد.
مهرواره هوای نو در بخش هیت چهار هزار و 587 هیات در 24 هزار و 522 رشته هیات، در بخش ستایشگران اهل بیت علیهم السلام دو هزار و 295 مداح و در بخش کتاب 678 عنوان کتاب در اولین دوره مهرواره به رقابت پرداختند.
اولین دوره مهرواره هوای نو به همت سازمان هیات و تشکلهای دینی و با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی به دنبال این است با ایجاد نگاه به آینده در هیئات نویدبخش این باشد تا هیاتها در چهلواره دوم انقلاب به افق مشخصی برسند.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آذر سال گذشته در دیدار با عوامل برگزاری مهرواره هوای نو گفت: سنت هیئات مذهبی، گنج بیپایان ماست و هرچقدر با شیوههای مختلف معرفی شود، باز هم جا دارد. کدام سیستم را سراغ دارید که با عمق جان مردم ارتباط داشته باشد؟ یکی از نقاط ممیزه حاکمیت دینی همین است و متاسفانه گاهی بهعنوان کارهای اداری به این موضوع نگاه میکنیم که چیزی از آن حاصل نمیشود. در دنیایی که شرایط پیچیده است و فرزندانمان در معرض تهدید هستند باید پرچم حسینی در دستمان باشد تا بتوانیم از این فضا عبور کنیم و ما در این مسیر با همه توان حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
وی با تجلیل از ایده های جدید دبیر این مهرواره گفت: وحید ملتجی همیشه ایدههای نو در حوزه فعالیتهای فرهنگی و دینی ارائه میکند و در اصفهان هم با طرحهایی که ارائه کرده، شیوههای جدیدی در عزاداریها گسترش پیدا کرده و باید تلاش کنیم این طرحها را بینالمللی کنیم. فرایند جامعه اسلامی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ترسیم میکنند که ختم به جامعه مهدوی شود، باید از همین هیات ها و مجالس بگذرد و ما نیز از این ایدهها حمایت میکنیم.
وحید ملتجی درباره جوایز مهرواره هوای نو گفت: این جوایز در دو بخش اهدا می شود که یکی مربوط به هیات هاست و دیگری به افراد. در همین راستا برای برگزیدگان هیات ها در هر رشته ای 20 تا 50 میلیون تومان و افراد قابل تقدیر درنظر گرفته و برای طرح های ویژه و خلاقانه هیاتها وام هایی از مبلغ 100 تا 250 میلیون پیش بینی شده است به اضافه هدایای معنوی که بعدا اعلام خواهد شد.
ادامه دارد....