واریز یارانه 600 هزار تومانی دولت / مشمولان این طرح مشخص شدند
زهرا قیومی گفت: در راستای اجرای طرح یسنا، به حساب سرپرستان خانوارِ این مادران مبلغ 400 هزار تومان واریز شد که افراد میتوانستند از فروشگاههای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی تا سقف مقرر خرید کنند. در مرحله دوم که در روزهای پایانی اعتباری از محل اعتبارات ستاد ملی جمعیت برای این مهم به حساب وزارت متبوع واریز شد، مبلغ 600 هزارتومان برای خرید سبد غذایی و بهداشتی رایگان به حساب سرپرستان...
زهرا قیومی، با اشاره به طرح یسنا که به حمایت از مادران نیازمند دارای کودک شیرخوار و زیر 2 سال میپردازد، اظهار کرد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه ویژهای به اجرای ماده 24 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت داشته و تاکید دارد که حمایت از زنان و کودکان در اولویت قرار دارد. با پیگیریهای مکرر وزارت متبوع، بودجهای برای این مهم در روزهای آخر سال تخصیص یافت.
وی ادامه داد: در ماده قانونی مذکور وزارت رفاه مکلف شده تا با همکاری سایر دستگاهها و نهادها، نسبت به شناسایی و حمایت از مادران باردار، دارای فرزند شیرخوار و زیر 5 سالِ نیازمند، اقدام کند. از آنجایی که در دولت سیزدهم بستر خوبی برای حمایتهای غیرنقدی در بستر شبکه ملی اعتبار (کالابرگ) فراهم شده، از دیماه سال 1402 طرح «یسنا» به اجرا درآمد.
به گفته مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعتبار اجرای سه مرحله اول این طرح در سال گذشته از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای زیر مجموعه صندوقهای تابعه و با همکاری بنیاد کرامت رضوی تامین شده که در 8 استان کمبرخوردار شامل لرستان، ایلام، گلستان، فارس، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان و کهگلویه و بویر و در خانوارهای دهک یک درآمدی اجرا شد.
قیومی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح یسنا، به حساب سرپرستان خانوارِ این مادران مبلغ 400 هزار تومان واریز شد که افراد میتوانستند از فروشگاههای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی تا سقف مقرر خرید کنند. در مرحله دوم که در روزهای پایانی اعتباری از محل اعتبارات ستاد ملی جمعیت برای این مهم به حساب وزارت متبوع واریز شد، مبلغ 600 هزارتومان برای خرید سبد غذایی و بهداشتی رایگان به حساب سرپرستان خانوار 3 دهک اول درآمدی در تمام استانهای سراسر کشور که حدود یک میلیون مادر دارای فرزند زیر 2 سال داشتند، شارژ شد و خانوادهها فرصت داشتند این اعتبار را برای خرید بستههای رایگان غذایی و بهداشتی استفاده کنند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه دولت برای اجرای طرح یسنا در سال 1403، بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری مبلغ 600 هزار تومان در قالب طرح یسنا و از محل اعتبارات سال 1402 به حساب سرپرستان خانوارِ دارای مادران باردار یا فرزند شیرخوار زیر 2 سال در دهک یک تا سه درآمدی، واریز شد.
مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: برای تداوم اجرای این طرح در سال 1403 پیشبینیهای لازم صورت گرفته و اقلام و مبلغ موردنظر پیشبینی و پیشنهادات به سازمان برنامه و ستاد ملی جمعیت ارائه شده که مورد تایید قرار گرفته است. طبیعتا باتوجه به اینکه معمولا تخصیص اعتبارات دستگاهها در اردیبهشت انجام میشود، باید بررسی شود که میزان تخصیص منابع برای این ماده چقدر است تا بتوان میزان مبلغ سبد و جمعیت تحت پوشش را پیشبینی کرد.
هفته گذشته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: کودکانی که در دهکهای یک تا پنج هستند مبلغ یک میلیون تومان و کودکان دهک شش و هفت مبلغ 600 هزارتومان یارانه در قالب کالابرگ الکترونیکی دریافت میکنند.
احمد اسماعیلزاده ضمن اشاره به اینکه تاکنون 135 هزار کودک تحت پوشش طرح امنیت غذایی قرار گرفتهاند، از احتمال افزایش حدود 25 درصدی بودجه این طرح نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در این طرح کودکانی که در دهکهای یک تا پنج هستند مبلغ یک میلیون تومان و کودکان دهک شش و هفت مبلغ 600 هزارتومان یارانه در قالب کالابرگ الکترونیکی دریافت میکنند. این مبلغ در کارتهای کالابرگ ذخیره میشود و ما نیز میتوانیم کنترل کنیم و سرپرست خانوار نمیتواند آن مبلغ را برای خرید چیزی به غیر از اقلام مشخص شده برای کودک هزینه کند.
16 قلم مواد غذایی که شامل یارانه حمایتی میشوند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: این اقلام بر اساس تامین پروتئین و کالری مورد نیاز، اقلامی همچون برنج، مرغ، گوشت، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و... بین 11 تا 16 قلم مواد غذایی است که بتواند نیازهای مادران باردار و شیرده و کودکان را به پروتئین و املاح تامین کند.
وی تاکید کرد: بنابراین تمام خانوادههایی که کودکانشان درگیراختلال رشد است، آموزش میبینند تا با توجه به نیاز کودکشان چگونه اقلام مورد نیاز را خریداری کنند. از آغاز این طرح حدود شش ماه گذشته است و ما از دانشگاهها دادههای این بازه زمانی را دریافت و بررسی میکنیم تا بدانیم کودکانی که تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند، چه شرایطی دارند. اسفندماه این نامه را ارسال کردیم که صورت وضعیت را ارسال کنند و بررسی اولیه نتیجه گزارشات حاکی از آن است که این اقدام نتیجهبخش بوده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پس از ارزیابی کامل، گزارشات کامل را در اختیار مردم قرار خواهیم داد، گفت: بر اساس آخرین آمار 135 هزار کودک در کشور تحت پوشش این طرح قرار داشتند. در دور دوم اجرای این طرح نیز کد ملیها را جمعآوری میکنیم و در اختیار وزارت رفاه قرار میدهیم.
وی درباره دور دوم اجرای این طرح نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه این وعده را داده است که بودجه این طرح حدود 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد تا بتوانیم کودکان بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم و این طرح کمک کند که سوء تغذیه را در کشور به طور کامل از بین ببریم و هیچ کودکی دیگر مشکل اختلال در رشد نداشته باشد.
اسماعیلزاده در پایان صحبتهایش همچنین درباره طرح حمایت از مادران باردار و شیرده اظهار کرد: این طرح با همکاری بنیاد علوی و دفتر بهبود تغذیه انجام میشد که با توجه به ماده 24 قانون جوانی جمعیت، این طرح توسط همکاران ما در مرکز جوانی جمعیت با کمک بنیاد علوی، بنیاد رضوی و وزارت رفاه بر اساس اقلام غذایی که دفتر بهبود تغذیه برای بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده تعیین کرده، انجام میشود.