والدین چرا از واکسن زدن کودکان خود هراس دارند؟
تهران - ایرنا - رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم گفت: با وجود اینکه سازمان بهداشت جهانی، مجامع علمی و تقریبا همه متخصصان راهکار اصلی مقابله با کرونا و قطع زنجیره پاندمی را واکسینه شدن عمومی میدانند ولی همچنان بعضی از مردم برای واکسیناسیون کودکان مردد هستند یا از اساس با آن مخالف هستند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر شروین شکوهی در پاسخ به نگرانیهای برخی از والدین برای واکسینه نکردن کودکان در برابر کرونا اینگونه پاسخ داد و افزود: برخی دلیل اینکه برای فرزند خود واکسن نمی زنند، دلیلش را این میدانند که کودک من بیماری زمینهای مثل آلرژی دارد و ممکن است با تزریق واکسن کرونا این بیماری عود کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: اما به طور کلی افرادی که دچار آلرژی هستند در امر واکسیناسیون با افراد معمولی هیچ تفاوتی ندارند، آلرژی طیف وسیعی را شامل می شود و واکنش های آلرژیک در هر فردی به شکل متفاوتی بروز می کند، بنابراین به هیچ عنوان نمی توان این مورد را به واکسن ها تعمیم داد، تنها نکته ای که در مورد افراد آلرژیک وجود دارد این است که این افراد حداقل تا نیم ساعت بعد از واکسینه شدن در مرکز درمانی حضور داشته باشند.
وی در پاسخ به سوال دیگر والدین که کودک من دچار مشکل در تنفس یا آسم خفیف است و ممکن است واکسن کرونا درگیری ریوی ایجاد کند، تاکید کرد: اتفاقا کودکانی که مشکلات تنفسی دارند، ابتلا به ویروس کرونا می تواند مشکلات بی شماری را برای این افراد ایجاد کند بنابراین در این کودکان باید حتما و در اولین فرصت واکسن کرونا استفاده شود.
وی در پاسخ به این سوال که کودکان تقریبا در زمان ابتلا به کرونا بی علامت هستند و ممکن است علیرغم این که فرزند ما به کرونا مبتلا باشد، واکسن هم تزریق شود و کودک با عوارض خطرناک روبرو شود، نیز اینگونه پاسخ داد و افزود: اگر فردی مبتلا به کووید باشد و واکسن هم بزند، فقط واکسن بی اثر می شود و هیچ ربطی به شدیدتر شدن بیماری و یا ابتلا به فرم های شدید تر کرونا ندارد.
شکوهی اضافه کردک اینکه برخی از والدین اعتقاد دارند که چون سازمان بهداشت جهانی واکسن فایزر را به کودکان پیشنهاد می کند، منتظر می مانند تا واکسن باکیفیت تری وارد یا تولید شود، نیز تصریح کرد: فعالیت های بالینی و تحقیقاتی اثرات واکسن ها در کودکان به تازگی انجام شده است و تا زمانی که نتیجه این داده در سازمان جهانی بررسی و منتشر شود قطعا زمانبر است، مطمئنا این اتفاق به سرعت خواهد افتاد ولی نکته اینجاست که کشور ما با بحران ایجاد پیک مجدد روبروست و بی شک برای پیشگیری و شکست شبکه انتقال ویروس باید هرچه سریعتر کودکان را به عنوان بخش بزرگی از جامعه در برابر کرونا واکسینه کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ایران برای واکسیناسیون بزرگسالان با تاخیر بسیار زیاد در مقایسه با سایر کشوروارد عمل شد ولی به سرعت در حال واکسیناسیون زیر 18 ساله هاست، نیز خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط پیچیده ورود واکسن و بدقولی های واردات واکسن کرونا و یا مشکلاتی که در روند تولید واکسن ایجاد شد، واکسن با کمی تاخیر وارد کشور شد، در حال حاضر پس از رفع مشکلات همزمان واکسن بزرگسالان و کودکان در دسترس عموم قرار دارد. بی شک واکسیناسیون کودکان در برابر کرونا مطمئن ترین راهکار برای کاهش مرگ و میر و قطع زنجیره کروناست.
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم به این سوال که واکسن ها بی اثر هستند چرا که خیلی از کسانیکه واکسن استفاده کرده اند دوباره به کرونا مبتلاشده اند، نیز اینگونه پاسخ داد و افزود: اثرگذاری واکسن ها در کاهش مرگ و میر و پیشگیری از وخامت وضعیت بیماری تاثیر چشمگیر دارد ولی در عین حال درصد قابل قبولی هم از مبتلا شدن پیشگیری می کند، در عین حال علیرغم تزریق دو دوز واکسن کرونا دوباره مبتلا شدن به این ویروس موضوع عجیبی نیست در حالی که به میزان قابل توجهی در صورت ابتلا از مرگ و میر پیشگیری خواهد کرد.
وی اضافه کرد: برخی از والدین معتقدند که زیر 18 ساله ها به فرم شدید بیماری مبتلا نمی شوند بنابراین واکسینه شدن این افراد در برابر کرونا ضرورتی ندارد، اما باید گفت که کرونا از قانون همه یا هیچ تابعیت نمی کند، درست است که تعداد کمتری از جوان ترها و یا کودکان به فرم های شدید این بیماری مبتلا نمی شوند ولی در عین حال افراد زیادی هم بدون هیچ بیماری زمینه ای با عوارض شدید این بیماری روبرو شده اند و یا در مواردی هم جان خود را از دست داده اند. واکسیناسیون علیه کووید 19 مسولیت اجتماعی است و باید زنجیره انتقال ویروس با کمک واکسن های موجود قطع شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در پاسخ به این سوال که واکسن کرونا باعث ایجاد اوتیسم در کودکان می شودف نیز توضیح داد و اظهار داشت: هیچ موردی از ابتلا به اوتیسم در پی تزریق واکسن کرونا در کودکان دیده و یا ثبت نشده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*