دوشنبه 5 آذر 1403

واکنش آمریکا به رونمایی از موشک جدید ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
واکنش آمریکا به رونمایی از موشک جدید ایران

رونمایی از موشک خرمشهر 4 با نام «خیبر» عصبانیت ایالات متحده آمریکا را به همراه داشته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، متیو میلر سخنگوی جدید وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره واکنش ایالات متحده آمریکا به رونمایی از موشک جدید ایران ادعا کرد: توسعه موشک های بالستیک از سوی ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقه ای و بین المللی محسوب می شود.

ترس شدید فرانسه از آزمایش موشکی ایران

سخنگوی جدید وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما این گزارش ها را دیده ایم. همانطور که اعلام کرده ایم توسعه و تکثیر موشک های بالستیک از سوی ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقه ای و بین المللی محسوب می شود و برنامه موشکی ایران همچنان یک چالش در مقابل منع اشاعه است.

میلر افزود: ما همچنان از ابزارهای مختلف منع اشاعه از جمله تحریم ها برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامه موشکی ایران و توانایی این کشور برای ارائه این موشک ها و تکنولوژی آنها به دیگران استفاده می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: ایران با وجود محدودیت های برنامه موشکی ایران بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت، همچنان به دنبال دریافت تکنولوژی مختلف موشکی از تامین کنندگان خارجی است و با بی توجهی به این قطعنامه به انجام آزمایش های موشکی خود ادامه می دهد.

میلر مدعی شد: همانطور که قبلا اعلام کرده ایم، یک ایرانِ با سلاح هسته ای تحریک آمیز تر عمل خواهد کرد و به همین دلیل ما مصمم به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر، موشک خرمشهر 4 با نام «خیبر» جدیدترین محصول موشکی سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع، صبح پنجشنبه با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد.

موشک خیبر که جدیدترین نسخه از خانواده موشک‌های خرمشهر است، موشکی سوخت مایع با برد 2000 کیلومتر و سرجنگی 1500 کیلوگرمی است که علاوه بر برخورداری از ویژگی‌های راهبردی، از ویژگی‌های تاکتیکی نیز برخوردار است.

از جمله ویژگی‌های بارز موشک خرمشهر، برخورداری از سامانه هدایت و کنترل در فاز میانی پرواز است که استفاده از این سامانه و موتورهای هدایتگر در سرجنگی منجر به کنترل وضعیت و اصلاح مسیر سرجنگی در خارج از جو می‌شود و عملا تمام هدایت و کنترل این موشک در خارج از جو زمین رقم می‌خورد.

این ویژگی منجر به آن می‌شود که خرمشهر 4 یا خیبر بی‌نیاز از فعالیت سیستم هدایت و کنترل در داخل جو باشد و به این ترتیب در برابر حملات جنگ الکترونیک به طور کامل مصون باشد.

از دیگر مزیت‌های این فرآیند هدایت و کنترل، بی‌نیازی سرجنگی موشک خرمشهر 4 به بالک‌های کنترلی است که باعث کاهش وزن سیستم‌های مورد نیاز در سرجنگی و افزایش وزن مواد ناریه می‌شود.

همچنین بخوانید