دوشنبه 5 آذر 1403

واکنش به خبر خانه اعیانی حسن روحانی | جزییات مهم

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
واکنش به خبر خانه اعیانی حسن روحانی | جزییات مهم

سایت حسن روحانی نوشت: طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی در کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده، روایتی از دوره ریاست خود بر بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی (68-1363) درباره نقل و انتقال یک خانه در خیابان پاسداران خاطره‌پردازی کرده ولی متاسفانه با خلط مباحث دچار تحریف تاریخی شده است.

روزنامه جوان با استناد به کتاب جدید طهماسب مظاهری، ماجرای یکی از خانه های مصادره‌ای را که در اختیار حسن روحانی قرار گرفته بود، روایت کرده است. او نوشته حسن روحانی نه حاضر بوده اجاره بدهد و نه پول خرید آن را می‌داده در حالی که مسئولان دیگری که خانه های مصادره‌ای را در اختیار داشتند اجاره پرداخت می‌کردند.

اخیراً کتاب خاطراتی از مظاهری به نام «لحظه‌ای از تاریخ» منتشر شده که در آن، روایتی از چالش‌های میان بنیاد مستضعفان و حسن روحانی بر سر ویلایی که روحانی و خانواده‌اش در آن ساکن بودند، آمده است. در صفحات 87 و 88 این کتاب آمده است: «یکی از خانه‌های ویلایی بنیاد در خیابان پاسداران در دوران حضور آقای روحانی در مجلس در اختیار ایشان قرار گرفته بود، در آن زمان به ایشان ابلاغ شد یا خانه را بخرند یا اجاره آن را پرداخت کنند؛ برای اجرای آن کار به مدت دو ماه با ایشان بحث شد، اما کار جلو نمی‌رفت! روزی از آقای کرباسیان که نماینده بنیاد در این امر بود پرسیدم که چرا این موضوع این‌قدر طول کشید! ایشان پاسخ داد که چندبار برای بررسی، مشاهده و ارزیابی به دم منزل ایشان رفتیم، اما روحانی در را به روی ما باز نکرد!»

در ادامه این روایت آمده است: «سرانجام کارشناس، همراه با مأمور دادستانی به در منزل ایشان فرستاده بودند تا بتوانند ارزیابی لازم را از آن منزل انجام دهند، این اتفاق در حالی روی داد که همه افرادی که آن زمان از خانه‌های بنیاد استفاده می‌کردند حاضر بودند اجاره آن را پرداخت کنند، تا جایی که آقای هاشمی می‌گفت تا زمانی که اجاره آن منزل را نداده بودم در مجلس نماز می‌خواندم! اما روحانی از پرداخت اجاره منزلی که متعلق به بیت‌المال بود سرباز می‌زد! اگرچه فرستادن ضابط قضایی به در منزل روحانی باعث دلخوری ایشان شد، اما من از کار معاون خود در بنیاد حمایت کردم. قیمت آن خانه در آن زمان حدود سیزده و نیم میلیون تومان بود، اما آقای روحانی ادعا می‌کرد که کارشناس قیمت را بالا زده و این خانه حدود 8 میلیون تومان ارزش دارد!

برای رفع اختلاف کارشناس دیگری را فرستادم و به آقای روحانی اعلام کردم که اگر کارشناس جدید قیمت کمتری را اعلام کند من نظر دومی را اعمال می‌کنم، اما کارشناس دوم قیمتی در حدود چهارده و نیم میلیون تومان برای این خانه برآورد کرد. من به روحانی گفتم شما همین مبلغ 13 میلیون و 500 را بدهید و طبق قانون ما می‌توانیم تا 10 درصد نیز به شما تخفیف بدهیم، اما در کمال تعجب روحانی خواستار 40 درصد تخفیف بود!

من به ایشان اعلام کردم که نمی‌توانم خلاف آیین‌نامه عمل کنم، اما روحانی در جواب گفت آیین‌نامه را خودتان نوشته‌اید پس می‌توانید به من تخفیف بیشتری بدهید، در نهایت به ایشان گفتم پس معامله کنسل است و شما بهتر است این ملک را اجاره کنید که روحانی از من دلخور شده و با اوقات تلخی از دفترم خارج شد.»

سایت روحانی ماجرای خانه اعیانی را تکذیب کرد

سایت رسمی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور پیشین کشورمان نوشت: طهماسب مظاهری، رئیس اسبق بانک مرکزی در کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده، روایتی از دوره ریاست خود بر بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی (68-1363) درباره نقل و انتقال یک خانه در خیابان پاسداران خاطره‌پردازی کرده ولی متاسفانه با خلط مباحث دچار تحریف تاریخی شده است.

مظاهری در این روایت خود چندین موضوع را با یکدیگر تلفیق کرده که علتش یا یاری نکردن حافظه بوده یا عدم اطلاع او از سوابق موضوع اما حاصلش قصه این خانه ویلایی خیابان پاسداران شده است.

بنا به بررسی خبرنگار ما اشتباهات فاحش آقای مظاهری از این قرار است:

1- این خانه در خیابان قلهک بوده نه پاسداران.

2- پس از فاجعه هفتم تیر و کشف یک خانه تیمی در کنار منزل دکتر روحانی، دستگاه‌های امنیتی به آقای هاشمی هشدار می‌دهند که ادامه سکونت برخی مسئولان در منزل خود به مصلحت نیست؛ به خصوص که دستگاه‌های امنیتی مستنداتی از تحرکات و عملیات یک خانه تیمی منافقین جنب منزل روحانی در اختیار داشتند. تا در اختیار گذاشتن خانه جدید، دکتر روحانی چندین هفته در محل مجلس شورای اسلامی می‌ماند. آقای هاشمی و بسیاری مقامات دیگر نیز در آن مقطع برای حفظ امنیت و تا تامین خانه جدید، مجبور به اقامت در مجلس شدند که در خاطرات آقای هاشمی به آن اشاره شده است. نهایتا بنیاد مستضعفان خانه‌ای را به آقای هاشمی واگذار کرد و ایشان هم آن را در اختیار دکتر روحانی قرار داد؛ بنابراین خانه در اصل از سوی بنیاد مستضعفان به آقای هاشمی واگذار شده بود نه دکتر روحانی. در خاطرات هاشمی هم به آن اشاره شده است.

3. بنیاد مستضعفان هیچگاه پیشنهاد فروش خانه به دکتر روحانی را نداده است.

4- در نهایت آن خانه به قیمت 7 میلیون تومان فروخته شد. مبلغ 13.5 میلیون تومان رقم فروش این خانه و خانه کناری آن بود که محمدجواد لاریجانی در آن سکونت داشت.

5- در این مدت دکتر روحانی نه آقای مظاهری را دیده و نه به دفتر او مراجعه کرده است، بلکه فقط با آقای کرباسیان مسئول وقت املاک بنیاد صحبت کرده که موضوع آن هم خرید خانه نبوده چون خانه مالک جدیدی داشت.

6- در همان زمان آقای مظاهری مکاتبه‌ای در این مورد با نخست‌وزیر وقت داشته که پاسخ مناسب نیز دریافت کرده است.

هم اکنون دیگران می خوانند 18 بهمن 1401 - 08:35

بیشتر بخوانید

واکنش به خبر خانه اعیانی حسن روحانی | جزییات مهم 2