واکنش روسیه به استقرار نیروهای ناتو در مرز
اقتصادنیوز: یک مقام وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت: افزایش نیروهای نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نزدیکی مرز روسیه بیپاسخ نخواهد ماند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، آندری نستاسین معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در نشستی خبری در مورد توافقنامهای دفاعی هلسینکی و واشنگتن که به تازگی توسط پارلمان فنلاند تصویب شد و به ایالات متحده اجازه دسترسی به 15 پایگاه نظامی در فنلاند را میدهد، گفت: ما بارها در مورد این موضوع بحث کردهایم، روسیه افزایش نیروهای نظامی ناتو در امتداد مرزهایش که امنیت فدراسیون روسیه را تهدید میکند، بیپاسخ نخواهد گذاشت.
این دیپلمات روس افزود که مسکو تمام اقدامات لازم از جمله اقدامات نظامی - فنی برای مقابله با «تصمیمات متجاوزانه فنلاند و متحدانش در ناتو» را انجام میدهد.
پیش از این، پارلمان فنلاند به اتفاق آرا، توافقنامه همکاری دفاعی با آمریکا را تصویب کرده بود. هلسینکی و واشنگتن این توافق را در دسامبر 2023 (آذر / دی 1402) امضا کردند. وزارت امور خارجه فنلاند پیشتر اعلام کرده بود که این توافق باید با اکثریت دو سوم پارلمان تصویب شود.
خبر مرتبط روسیه از حضور در این تورنمنت ایران منصرف شداقتصادنیوز: یکی از حریفان ایران در تورنمنت بینالمللی والیبال نشسته در مشهد، از حضور در این رقابتها انصراف داد.
این توافقنامه به ایالات متحده اجازه دسترسی به 15 پایگاه نظامی در فنلاند را میدهد و امکان حضور و آموزش نیروهای آمریکایی و استقرار تجهیزات دفاعی در خاک فنلاند را فراهم میکند.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، این توافق زمینهای را برای حضور دائمی ارتش آمریکا در فنلاند ایجاد میکند.
این توافقنامه با هدف تقویت قابلیتهای امنیتی و دفاعی فنلاند، پس از پیوستن این کشور شمال اروپا به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آوریل 2023 (فروردین 1402) امضا شد. فنلاند بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند 1400، درخواست عضویت در ناتو را ارائه کرده بود.
روابط فنلاند با کشور همسایه خود روسیه که با آن یک مرز یکهزار و 340 کیلومتری مشترک دارد، پس از پیوستن فنلاند به ناتو در سال گذشته، به طور فزایندهای تنشزا شده است.
خبر مرتبط سعید جلیلی برای روسیه مطلوبتر است یا مسعود پزشکیان؟آیا روسیه از به قدرت رسیدن اصلاحطلبان بیم دارد یا اینکه هرچه اصطکاک یک رئیسجمهور با غرب و مشخصا آمریکا بیشتر باشد، گزینه مطلوبتری برای گسترش همکاریهای ایران و روسیه در نگاه کرملین است؟
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید